Browsing Category

Retete de suflet

Feluri principale/ Retete/ Retete de suflet

Panzarella cu ton – o salata cu roșii,paine prăjită și ton

Salata panzarella, cu ton🍅🥰

O salata italiana, originara din bucătăria toscana❤️.

Personal aș fi în stare sa mănânc non stop o astfel de salata – pe cât de simpla pe atât de gustoasa!! 💪🏻🍅 Mai ales acum când roșiile sunt roșii , și cu gust, și aromate! 🙃Iar pâinea plină de sosul lăsat de legumele din salata, este pur și simplu vis! ❤️Am mai adaugat și niște ton din conserva pentru a face aceasta salata și mai buna, și mai completă! ☺️


Ceapa, rosii, castraveți , pâine uscata/prăjită plus ton din conserva! Totul stropit cu ulei de masline si presărat cu busuioc proaspăt! Buna tare! 🤤🍅🥰

Panzarella

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 2
Prep Time: 10 minute

Ingredients

  • Ingrediente
  • o ceapa roșie
  • doua rosii
  • un castravete
  • o cutie de ton în ulei
  • pâine prajita
  • sare și oțet, ulei de măsline
  • frunze de busuioc

Instructions

1

Tăiem ceapa julien și o amestecam cu putin ulei și o linguriță de oțel. Practic o marinam ușor.

2

într-un bol adânc punem ceapa marinată, legumele tăiate (roșiile și castravetele), plus tonul. Condimentam după gust cu sare și ulei de măsline.

3

Amestecam salata și o lăsăm deoparte sa lase suc pana prajim pâinea .

4

Pâinea o tăiem cubulețe și o stropim cu putin ulei de măsline și o coacem în cuptor pentru câteva minute, pana devine crocanta.

5

Adăugăm pâinea peste salata și amestecam pana totul sucul a fost absorbit de pâinea prăjită.

6

Pofta buna!

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete/ Retete de suflet

Tort de clatite cu branza de vaci și visine, la cuptor

Tort de clătite cu brânză de vaci si vișine, la cuptor!🥰🍒❤️

M-a surprins plăcut  gustul acestui tort de clatite cu brânza si visine, la cuptor, inca de la prima mușcătura . De aspect nici nu mai zic prea multe, se cam prezintă singur🙈🥰: rulouri arătoase de clatite, brânza dulce si cremoasa care merge perfect in contrast cu vișinele din compozitie! Iar sosul cremos si vanilat, care leagă tuburile de clatite a fost ca “cireașa (in cazul nostru vișina😅😉) de pe tort” 🥰

Abia astept sa il încercați si voi , si sa va convingeti cat e de delicios! Aaa si sa nu uit, vreau muuuulte poze si impresii de la voi❤️🥰💪🏻🍒

 

Este bun cald, dar si rece!🍒🥰Enjoy❤️

P.S. Va las și link către câteva rețete de pe blog cu vișinele :

Cușma lui Guguță din clătite

Cușma lui Guguță rețeta tradițională

Visine in suc propriu

Tort vegan cu visine

Prăjitura cu visine si strat pufos de frișcă 

Smoothie cu banane și visine

Prăjitura cu visine si aluat sfaramicios

Cea mai simpla tarta cu piersici și visine

Tort de clătite cu brânză de vaci si vișine, la cuptor!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 6
Prep Time: 25 minute Cooking Time: 35 minute

Ingredients

  • Ingrediente:
  • 10 -12 clatite (in funcție de dimensiunea tavii)
  • 400 g brânza de vaci
  • Un ou
  • 30 g zahăr (cantitatea poate fi adaptata in funcție de gustul fiecăruia )
  • 500 g vișine proaspete sau congelate
  • 50 ml. unt topit
  • Crema
  • Două ouă
  • 100 ml lapte
  • 100 ml smântână
  • 80 g zahăr (adaptați zaharul in funcție de gustul vostru)
  • O lingurița de extract de vanilie

Instructions

1

Daca alegeți vișine proaspete, scoate-ți -le sâmburii si puneți-le pe foc cu o lingurița de zahăr.  Dupa ce au lăsat putin suc se scot intr-o sita pentru a scurge surplusul de lichid/suc. Pentru vinișine congelate , lăsați-le sa se decongeleze putin si procedați la fel ca si cu cele proaspete. 

2

Brânza de vaci o amestecați bine cu ou si zahar. 

3

Pe fiecare foaie de clătită distribuiti brânza dulce peste care puneți si câteva visine . Eu m-am limitat la 3-4 visine in rulou. Daca sunteți fani visine, puteți sa suplimentați cantitatea de visine. 

4

Ungeți o tava rotundă cu unt si aranjați in forma de spirala tuburile de clatite obținute. Ungeti tuburile aranjate in tava , cu unt și coaceti-le la 180 grade pentru 15 min. 

5

Intre timp pregătim crema. Amestecam toate ingrediente pentru crema , iar dupa ce au trecut cele 15 minute turnați lichidul peste rulourile de clatite . Coaceti tortul de clatite inca 20 min. Pofta buna!!

Feluri principale/ Mic dejun si gustari/ Retete/ Retete de suflet

Salata de oua, ridiche si ceapa verde

Salată de ouă, ridiche și ceapă verde este cea mai simpla salata posibila. Este sălățica copilăriei mele, de primăvară cu ingrediente simple, ușor de preparat!🤤 Pe contul de Instagram găsiți aceasta rețeta prezentata și în format video! Sper sa va placă!!😊❤️
Primele salate de primavara în copilăria mea așa arătau . Îmi aduc aminte ca mama mă trimitea în grădina sa strâng ceapa și ridiche , în timp ce ea punea la fiert ouăle. Ingrediente genune, naturale direct de la mama natura. Mie dor de acele momente! Dar sa trecem de la nostalgie direct la treaba!
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 2
Prep Time: 5 minute Cooking Time: 5 minute

Ingredients

  • Ingrediente:
  • 3 ouă fierte
  • O legatură de ridichi (6 bucăți cca)
  • 3-5 buc. cepe verzi
  • Ulei de masline 
  • Sare dupa gust
  • mărar - optional

Instructions

1

Spălați și curați ceapa verde de impurități și mustati. Taiati-o mărunt.

2

Procedați la fel și cu ridichea: spalati-o, curatati-o și taiati-o felii.

3

Ouăle le fierbeți 5 minute, le curatati de coaja și le feliați.

4

Intr-un bol puneți toate ingredientele. Stropiti-le cu ulei de măsline și presărați sare după gust.

5

Amestecați totul delicat și salata e gata de mancat! Poftă Bună!🥰

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete/ Retete de suflet

Pandișpan cu mere caramelizate

O pufoșenie de prăjiturică ! Pandișpan cu mere caramelizate🥰! Simplu de facut si ușor de mancat!

Pandișpan cu mere caramelizate

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 4
Prep Time: 15 Cooking Time: 35

Ingredients

  • Ingrediente:
  • 3 oua
  • 100 gr.zahar
  • 120 gr.faina
  • 1 linguriță praf de copt
  • Scorțișoara - optional
  • 3 buc. mere mari
  • 2 cuburi de unt
  • 2 linguri de zahăr

Instructions

1

Spălam merele , le curățăm și le tăiem cuburi.

2

Intr-o tigaie punem 2 linguri de zahar si untul. Cand cele doua ingrediente s-au dizolvat/topit adăugăm merele si scortisoara. Lasam totul pe foc pana se îngroasa compoziția si prinde o tenta ușor caramelizata.

3

Batem zaharul cu ouăle cu ajutorul unui mixer pana când se deschid la culoare și își dublează volumul. Adăugăm faina cernută și praful de copt. Amestecam pana obținem un aluat omogen.

4

Intr-o tava pentru copt (20x30) turnam aluatul obținut, iar deasupra distribuim merele caramelizate.

5

Coacem tarta la 170 grade timp de cca 30-35 minute.

6

O putem servi simpla, cu înghețată sau crema de vanilie.

7

Pofta buna!

Feluri principale/ Mic dejun si gustari/ Retete/ Retete de suflet

Pizza – Bradut de Craciun

Pizza – Brăduț de Craciun ! 16 mini chifle super gustoase, perfecte pentru o seara in familie si pentru o atmosfera mai Chrismassy. Unele din chifle (random) le-am umplut cu mozarella pentru a fi si mai cheesy si mai suculente! Super buna aceasta pizza! Pe contul meu de instagram găsiți în IGTV și un filmuleț cu pașii preparării. Pofta buna!!

 

Pizza - Bradut de Craciun

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 4
Prep Time: 20 minute Cooking Time: 20 minute

Ingredients

  • Ingrediente :
  • Aluat pizza :
  • 380 gr. faina
  • 240 gr.de apa
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 lingurița (cca 3 gr.)de drojdie uscata
  • 8 gr de sare
  • Pentru topping
  • 200 ml. Sos de rosii
  • 150 gr.mozzarella /cascaval
  • Ulei de măsline
  • Busuioc

Instructions

1

Toate ingrediente le turnam/punem in vasul robotului de bucatarie. Cu ajutorul carligului pentru frământare, amestecam pana vom obține un aluat compact si ușor moale.

2

Aluatul obținut il punem la dospit, timp pentru cca o ora, pana isi dublează volumul.

3

Odată volumul dublat, transferam aluatul pe un blat de lucru si-l împărțim in 16 bucăți aproximativ egale. Formam bilutele de aluat pe care le așezăm in tava de de copt, tapetata cu hârtie de copt. Aranjam bilutele in forma de brăduț. Unele dintre ele (random) le-am umplut cu cașcaval.

4

Ungem suprafața bilutelor cu un sos din : sos de roșii , ulei de măsline si busuioc uscat.

5

Coacem brăduțul la o temperatura de 220 C (cuptorul încălzit in prealabil).: 10 minute in partea de jos a cuptorului, iar ulterior scoatem brăduțul si aranjam mozzarella pe suprafața chiflelor si mai coacem in partea de mijloc a cuptorului inca cca 10 minute.

6

Poftă buna!!

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete/ Retete de suflet

Prajitura marmorata cu crema Nutella si alune

Daca sunteti in cautarea unei prajituri inedite si usor de facut, vin astazi cu o propunere! ❤️
Prajitura marmorata cu crema Nutella si alune! Puteti inlocui Nutella cu o crema de ciocolata.

Pentru prepararea ei veti avea nevoie de doar cateva minute ! Trebuie doar sa amestecati ingredientele uscate cu cele umede. Dupa ce amestecati totul, prajitura va fi gata pentru coacere. Pentru umplutura am folosit #Nutella si alune, dar orice crema tartinabila merge de minune. In fine, este o prajitura delicioasa….pur si simplu perfecta alaturi de un ceai sau o cafea!☕️☕️☕️

Prajitura marmorata cu crema Nutella si alune

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 4
Prep Time: 5 Cooking Time: 35

Ingredients

  • Ingrediente:
  • 130 gr.faina
  • 50 gr.de zahar
  • un ou
  • 100 ml lapte
  • 40 ml ulei de floarea soarelui
  • 4 gr.praf de copt
  • 30 gr.alune tocate
  • Nutella sau crema de alune

Instructions

1

Incalzim cuptorul la 180 de grade. Ungem o tava de copt cu inel detasabil de 18 cm., cu ulei de floarea soarelui si o tapetam cu faina.

2

Intr-un bol amestecam ingredientele lichide (ou,lapte si uleiul) , iar in alt bol amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul si praful de copt). Unim ingredientele lichide cu cele uscate si amestecam pana ingredientele se omogenizeaza.

3

Turnam compozitia in tava de copt si adaugam 2-3 linguri de nutella sau crema de alune. Incorporam crema in aluat cu ajutorul unei scobitori sau cu coada unei linguri.

4

Pe suprafata aluatului distribuim alune tocate.

5

Coacem pajitura cca 30-35 minute la 180 de grade. Este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem prajitura din tava si o lasam sa se raceasca.

6

Pur si simplu perfecta!! Pam-pam!

7

Spor la prajiturit!

Feluri principale/ Retete/ Retete de suflet

Bors rosu, reteta simpla

Borș roșu!️ Ai nevoie de mai putin de 30 minute pentru a-l prepara! Ingrediente simple , culoare intensă, gust dulciu si aromat! Sfecla roșie stă la baza acestui “borș”! Este o leguma cu multiple beneficii, de aceea v-o recomand sa o folositi cat mai des in bucatarie. Este una dintre putinele legume care isi pastreaza valorile nutritionale si dupa prepararea sa termica.

Eu folosesc aceasta leguma cel mai des in acest bors rosu, dar o prefer de asemenea in diverse salate : salata de hrisca cu sfecla, salata de sfecla si nuci, salata vinegreta, salata suba , etc . Tot  aici pe blog gasiti varianta cu carne al acestui bors care este la fel de gustos si cu siguranta mai satios!

Sa revenim la “borsul” nostru de astazi! Veti gasi pe net numeroase retete/variante al acestui bors, dar astazi eu o sa va scriu cea mai simpla varianta existenta si posibila!

Bors rosu, reteta simpla

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 8 persoane
Prep Time: 15 minute Cooking Time: 10 minute

Ingredients

  • Ingrediente:
  • Sfecla rosie  - 1 buc. de marime medie
  • Cartofi -  3 buc.
  • morcov  - 1 buc.
  • ceapa  - 1 buc.
  • usturoi - un catel
  • apa - 2 litri
  • sos de rosii - 2-3 linguri
  • patrunjel, leustean
  • sare, piper  dupa gust
  • ulei de floarea soarelui

Instructions

1

Intr-o oala/cratita cu fundul gros incingem uleiul de floarea soarelui.

2

Sfecla curatata si spalata o dam prin razatoare. O prajim in ulei, impreuna cu usturoiul maruntit.

3

Peste sfecla adaugam ceapa taiata marunt si morcovul dat prin razatoare. Calim toate legumele, cca -5 min. pana se inmoaie. Curatam intre timp cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete.

4

Peste legumele calite, turnam cca 2 litri de apa, 3-4 linguri de sos de rosii si adaugam cubuletele de cartofi.

5

Condimentam dupa gust cu sare si piper.  Lasam totul la fiert cca 10 minute, pana cand cartofii sunt gata.

6

Inainte de a opri focul adugati patrunjel, leustean din plin.

7

Se serveste cu smantana si verdeata proaspat taiata!

8

Ati vazut cat de simplu este?

9

Pofta mare!!!

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete/ Retete de suflet

Medovik – tort rusesc cu miere

Medovik

Dragostea pentru acest tort Medovik – tort rusesc cu miere, vine din copilarie. Am crescut cu aceste torturi cu foi, gen: Medovik, Napoleon,Smetannik. Pe unele le faceam chiar eu la toate sarbatorile mari, pe altele le gustam, savuram la zile de nastere a colegilor de scoala, la vecini, la prieteni. Aceste torturi in foi au fost si sunt destul de raspandite in fostele tari ale URSS.

De unde mi-a venit mie pofta de acest tort?

In luna septembrie am fost intr-o mica escapada in Moldova (tara mea natala) si ne-am oprit sa mancam la un restaurant georgian (restaurant ce ne lipseste in Bucuresti), iar acolo am gustat acest tort. Doamne a fost atat de bun incat m-am rugat de bucatar sa-mi dea si mie reteta. Din pacate nu am avut succes, pentru ca retetele bune se pastreaza cu sfintenie , asa ca am plecat suparata de acolo… Gandul insa mi-a ramas la gustul si deliciosenia tortului. Am facut cateva reserch-uri pe site-urile rusesti si am ramas la aceasta reteta.  Mentionez ca nu sunt la prima tentativa de a face tortul Medovik, dar rezultatul nu a fost niocodata multumitor, de aceea nici nu a ajuns aici pe blog. Aceasta reteta este cea mai apropiata de gustul original (cel pe care il stiu din copilarie) si de aceea am hotarat sa-o public pe blog pentru a avea acces la ea cat mai multi pofticiosi.

medovik

“…Hai ca se face greu acest tort !!”

Sa nu va imaginati ca acest tort daca vine de la rusi este o ciudatenie si ca aveti nevoie de ingrediente inedite pentru a-l face…Nu!! Ei, aflati ca tortul MEDOVIK are la baza ingrediente simple, la indemana tuturor. Este un pic mai complex (ca de complicat nu e) , dar este doar un hop pe care multi si-l “creaza” inainte de a-l incerca. Toti fug de acele foi pe care ar trebui sa le facem pentru realizarea tortului si care chiar nu necesita o munca suplimentara fata de torturile clasice. In fine, hai sa va conving cat de simplu este!

medovik

Ingrediente tort diametru 18 cm:

230 gr.faina
50 gr.unt
50 gr.miere
un ou
60 gr.zahar (poate fi brun)
o lingurita de bicarbonat

pentru crema:
500 ml. frisca neindulcita
80 gr.zahar pudra
vanilie dupa gust

medovik

  • Intr-un vas termorezistent punem untul si mierea. Le topim la bain marie (la abur). Peste compozitia topita adaugam o lingurita de bicarbonat de sodiu si amestecam energic timp de vreo 3-5 minute pana cand compozitia prinde culoarea caramelului. Compozitia rezultata o lasam sa se raceasca.
  • Cat timp se raceste compozitia de culoarea caramelului batem oul cu 60 gr de zahar pana se deschide la culoare.
  • Unim compozitia caramelata, oul batut spuma si faina. Vom obtine un aluat ferm si aproape nelipicios. Impartim aluatul in 6 parti egale.  Intindem fiecare bucata de aluat pe o hartie de copt in foaie subtire cu ajutorul facaletului si a fainii. Pentru a da o forma rotunda foilor am optat pentru un inel de tort de 18 cm, dar in regim casnic puteti alege o farfurie. Surplusul rezultat dupa decuparea formei rotunde se lasa in tava, indepartand-o usor de foaia baza si le coacem impreuna.  Fiecarte foaie o coacem cca 3-5 min, la 180 C pana devine usor caramel aurie.
  • Ungem toate cele 6 foi rezultate cu frisca batuta, intr-un strat uniform. Presaram pe toata suprafata tortului, inclusiv pe  lateralele tortului faramiturile obtinute din surplusurile de aluat coapte impreuna cu foaia baza.
  • Lasam tortul minim 8 ore la frigider, sa se inmoaie bine foile. Se serveste cu un cea, cafea alaturi de cei dragi!

medovik

medovik

Daca il incercati va astept cu impresii, comentarii si de ce nu poze, la adresa redactiei: aici, pe facebook sau pe instagram.

Mihaela N.

Medovik - tort rusesc cu miere

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 8 persoane
Prep Time: 40 minute Cooking Time: 20 minute

Dragostea pentru acest tort vine din copilarie. Am crescut cu aceste torturi cu foi, gen: Medovik, Napoleon,Smetannik. Pe unele le faceam chiar eu la toate sarbatorile mari, pe altele le gustam, savuram la zile de nastere a colegilor de scoala, la vecini, la prieteni. Aceste torturi in foi au fost si sunt destul de raspandite in fostele tari ale URSS. De unde mi-a venit mie pofta de acest tort? In luna septembrie am fost intr-o mica escapada in Moldova (tara mea natala) si ne-am oprit sa mancam la un restaurant georgian (restaurant ce ne lipseste in Bucuresti), iar acolo am gustat acest tort. Doamne a fost atat de bun incat m-am rugat de bucatar sa-mi dea si mie reteta. Din pacate nu am avut succes, pentru ca retetele bune se pastreaza cu sfintenie , asa ca am plecat suparata de acolo... Gandul insa mi-a ramas la gustul si deliciosenia tortului. Am facut cateva reserch-uri pe site-urile rusesti si am ramas la aceasta reteta.  Mentionez ca nu sunt la prima tentativa de a face tortul Medovik, dar rezultatul nu a fost niocodata multumitor, de aceea nici nu a ajuns aici pe blog. Aceasta reteta este cea mai apropiata de gustul original (cel pe care il stiu din copilarie) si de aceea am hotarat sa-o public pe blog pentru a avea acces la ea cat mai multi pofticiosi.

Ingredients

  • Ingrediente tort diametru 18 cm:
  • 230 gr.faina
  • 50 gr.unt
  • 50 gr.miere
  • un ou
  • 60 gr.zahar (poate fi brun)
  • o lingurita de bicarbonat
  • pentru crema:
  • 500 ml. frisca neindulcita
  • 80 gr.zahar pudra
  • vanilie dupa gust

Instructions

1

Intr-un vas termorezistent punem untul si mierea. Le topim la bain marie (la abur). Peste compozitia topita adaugam o lingurita de bicarbonat de sodiu si amestecam energic timp de vreo 3-5 minute pana cand compozitia prinde culoarea caramelului. Compozitia rezultata o lasam sa se raceasca.

2

Cat timp se raceste compozitia de culoarea caramelului batem oul cu 60 gr de zahar pana se deschide la culoare.

3

Unim compozitia caramelata, oul batut spuma si faina. Vom obtine un aluat ferm si aproape nelipicios. Impartim aluatul in 6 parti egale.  Intindem fiecare bucata de aluat pe o hartie de copt in foaie subtire cu ajutorul facaletului si a fainii. Pentru a da o forma rotunda foilor am optat pentru un inel de tort de 18 cm, dar in regim casnic puteti alege o farfurie. Surplusul rezultat dupa decuparea formei rotunde se lasa in tava, indepartand-o usor de foaia baza si le coacem impreuna.  Fiecarte foaie o coacem cca 3-5 min, la 180 C pana devine usor caramel aurie.

4

Ungem toate cele 6 foi rezultate cu frisca batuta, intr-un strat uniform. Presaram pe toata suprafata tortului, inclusiv pe  lateralele tortului faramiturile obtinute din surplusurile de aluat coapte impreuna cu foaia baza.

5

Lasam tortul minim 8 ore la frigider, sa se inmoaie bine foile. Se serveste cu un cea, cafea alaturi de cei dragi!

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete de suflet

Clatite subtiri

Clatite dulci sau sarate? Cu aceasta reteta de baza le puteti face pe ambele! O perioada buna am facut clatitele “la ochi”. Nu aveam cantitati predefinite. Stiam cum trebuie sa-mi arate consistenta finala si imi combinam ingredientele pana sa arate bine compozitia. Faceam cu mama cand eram mica sute de clatite de sarbatori, fara cantar, fara nimic, deci compozitia finala pentru clatite pentru mine era “un fleac” :). Cand am inceput sa fac clatite mai des (adica in fiecare sambata – cine ma urmareste pe Instagram stie) au inceput sa vina si cererile pentru retetele exacte. Asa ca am trecut la treaba si la un moment dat am si “livrat” cantitatile pentru doritori :). Cine nu stie ce se intampla pe Instagram, va povestesc imediat : in toate sambetele in care suntem acasa facem CLATITE! Cred ca deja am minim 2 ani de cand ne tinem de traditie, iar colectia mea de clatite prezentabile si aratoase s-a marit si o gasiti toata pe contul meu de Instagram pe care va invit sa-l urmariti.
Vreau sa va povestesc si de unde a pornit aceasta asa zisa traditie. Baiatul meu cel mai mare este innebunit dupa clatite, insa eu nu le faceam prea des in casa. Cand ieseam la restaurante ce credeti ca isi comanda la desert? Clatite evident! Si nu prea reusea sa se opreasca la o portie, mai voia inca una si inca una…. Luati in calcul ca o portie  (2 clatite/portie) de clatite este minim 12-15 lei , deci gaura in buget se facea imediat. In acel moment i-am promis ca de banii astea ii voi face dublul portiilor sau chiar mai mult daca se opreste. Si uite asa a inceput traditia noastra de sambata cu clatitele si inca continua pana azi!

Continue Reading…

Desert/ Retete/ Retete de suflet

Prajitura pufoasa cu caise, simpla si gustoasa

Am multe retete pe Instagram, pe care din pacate nu mai reusesc sa le scriu si aici… Am realizat ca am ignorat putin blogul meu, dar mi-am propus sa revin si aici cu noi retete. Asa ca in urmatoarea perioada vor urma postari noi, in general postate pe retelele de socializare in ultima perioada. Astazi va las o reteta super usoara a unei prajituri super pufoase si gustoase si cu caise, fiind in sezonul lor :). Asa cum v-am obisnuit nu o sa va tin prea mult in bucatarie, iar familia/prietenii vor ramane super incantati de rezultatul final! Prajitura pufoasa cu caise sa fie!!

Ingrediente:

200 gr.de faina 00
80 ml.ulei floarea soarelui
2 oua
50 ml.iaurt slab sau lapte batut
6-8 caise coapte si dulci
100 – 120 gr. de zahar
o lingurita de esenta de vanilie
2 lingurite de praf de copt

  1. Primul pas pentru a face prajitura pufoasa cu caise este sa bateti ouale cu zaharul, atat cat sa-l distribuiti in compozitie.
  2. Adaugati uleiul, iaurtul si esenta de vanilie omogenizand lichidul rezultat.
  3. Completati si cu ingredientele uscate: faina si praful de copt.
  4. Compozitia rezultata se toarna intr-o tava de 23 cm diametru, pe care sa o tapetati cu hartie de copt inainte.
  5. Aranjati jumatatile de caise pe suprafata aluatului. E important sa alegeti caise coapte si dulci. Daca sunt mai putin dulci, presarati pe suprafata lor putin zahar.
  6. Coaceti prajitura la o temperatura de 180 grade, timp de 30-35 min cca. Aplicati testul scobitorii inainte de a o scoate din cuptor.

Tzac-pac, prajitura este gata! Sa stiti ca si acum cand va scriu acest text imi ploua in gura! O sa-mi multumiti pentru reteta, la cat de mult o sa va placa, parol !

Ne vedem si pe Instagram, da?
V-am pupat!!
Spor in toate sa aveti!!
Mihaela N

Prajitura pufoasa cu caise

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 8 persoane
Prep Time: 40 minute Cooking Time: 5 minute

Am multe retete pe Instagram, pe care din pacate nu mai reusesc sa le scriu si aici... Am realizat ca am ignorat putin blogul meu, dar mi-am propus sa revin si aici cu noi retete. Asa ca in urmatoarea perioada vor urma postari noi, in general postate pe retelele de socializare in ultima perioada. Astazi va las o reteta super usoara a unei prajituri super pufoase si gustoase si cu caise, fiind in sezonul lor :). Asa cum v-am obisnuit nu o sa va tin prea mult in bucatarie, iar familia/prietenii vor ramane super incantati de rezultatul final!

Ingredients

  • Ingrediente:
  • 200 gr.de faina 00
  • 80 ml.ulei floarea soarelui
  • 2 oua
  • 50 ml.iaurt slab sau lapte batut
  • 6-8 caise coapte si dulci
  • 100 - 120 gr. de zahar
  • o lingurita de esenta de vanilie
  • 2 lingurite de praf de copt

Instructions

1

1. Pentru inceput trebuie sa bateti ouale cu zaharul, atat cat sa-l distribuiti in compozitie.

2

2. Adaugati uleiul, iaurtul si esenta de vanilie omogenizand lichidul rezultat.

3

3. Completati si cu ingredientele uscate: faina si praful de copt.

4

4. Compozitia rezultata se toarna intr-o tava de 23 cm diametru, pe care sa o tapetati cu hartie de copt inainte.

5

5. Aranjati jumatatile de caise pe suprafata aluatului. E important sa alegeti caise coapte si dulci. Daca sunt mai putin dulci, presarati pe suprafata lor putin zahar.

6

6. Coaceti prajitura la o temperatura de 180 grade, timp de 30-35 min cca. Aplicati testul scobitorii inainte de a o scoate din cuptor.