Desert rapid cu pișcoturi, cremă de frișcă, mascarpone și cu multe căpșuni – un fel de tiramisu reinterprepat , dar mai colorat si aromat! Fără coacere, fără prea multe bătăi de cap, plin de capsuni, simplu, gustos, colorat si aromat!
Desertul rapid cu pișcoturi, cremă de frișcă, mascarpone și căpșuni reprezintă o reinterpretare a clasicului tiramisu, aducând o notă fresh și fructată acestui desert delicios.
Pișcoturile moi și suculente sunt alternate cu straturi generoase de cremă de frișcă și mascarpone, care conferă desertului o textură bogată și cremoasă. Căpșunile proaspete adaugă o notă acidulată și dulceagă, completând perfect combinația de arome și texturi.
Acest desert este perfect pentru a fi savurat în zilele calde de vară sau pentru a impresiona invitații la o cină specială. Cu siguranță, această reinterpretare a clasicului tiramisu va fi un succes garantat și va încânta papilele gustative ale tuturor celor care-l încearcă.
Găsiți în Instagram si rețeta video! Enjoy!
Desert rapid , de vara cu multe căpșuni
Ingredients
- Ingrediente tavă dim.20x30 cm:
- 300 g.pișcoturi
- 400 ml frișcă
- 250 g mascarpone
- 500 g cca căpșuni proaspete
- 5 linguri de zahăr
- Mentă proaspătă
Instructions
Curătăm si spălăm căpșunile.
Începem prin a prepara sosul de căpșuni.
Într-o cratiță punem la fiert , cca 200 g de căpșuni cu două linguri de zahăr si mentă prospătă (opțional). Menta o puteți înlocui cu cimbru, busuioc, coaja de lămâie netratată, etc.
Lăsăm la fiert cca 10 minute, până când căpșunile devin moi, iar sosul s-a îngroșat. In acel moment adăugăm apă cât să dublam compoziția din cratiță si mai lăsăm la fiert încă 10 minute. Vom obține un soi de compot, pe care îl blenduim cu ajutorul unul mixer vertical. Turnam compoziția într-un vas pentru a se răci.
Într-un bol mai mare și încăpător, turnam frișcă rece (ținută la frigider cel puțin o zi), mascarpone și 3 linguri de zahăr. Mixam totul până obținem o cremă fină.
Asamblăm prăjitură într-o tavă ( a mea are dim. 20x30 cm.)
Însiropam pișcoturile în sosul de căpșuni (să le țineți un pic mai mult in sos, dacă doriți pișcoturi mai moi/însiropate) . Aranjăm în tavă primul strat de pișcoturi . Turnam jumatate din crema de frișcă si mascarpone si o întindem cât mai uniform pe toată suprafața.
Peste primul strat de cremă punem căpșuni cubulețe/ tăiate mărunt.
Aranjam al doilea strat de pișcoturi însiropate si restul de cremă. Alegem cele mai frumoase căpșuni si decoram prăjitura/desertul/ tiramisu-ul colorat😉.
Lăsăm desertul la frigider pentru minim 3 ore! Îl putem servi cu extra sos, în cazul in care v-a mai rămas ceva de la însiropare 😉!
Pofta mare!
No Comments