Faceti loc in bucatarie!!! Astazi preparam o delicioasa ciorba de sezon: colorata si cu multe vitamine :). Pentru ca primavara = multe vitamine!!! Se stie …;) O ciorba ce merge perfect si pe vreme mai racoroasa, ca cea de afara, dar si pe timp primavaratic, frumos, insorit, calduros… O ciorbita usor acrisoara (perfecta dupa aceasta perioada, de dupa sarbatori), cu ingrediente de sezon ce pot varia in functie de ce gasiti in piata. Cu siguranta este o ciorbita care poate satisface orice gust. Fiecare de principiu isi poate doza cantitatile in functie de gusturi. Eu va dau ideea, voi in functie de dorinta, gust si disponibiliti de ingrediente va creati ciorbita perfecta :)!!
Ingrediente:
1 ceapa medie
1 morcov
1 radacina de telina mica sau o tija de telina
1 radacina de patrunjel
3 linguri de orez
1 litru de apa
2 linguri de sos de rosii sau o rosie taiata marunt
frunze de leurda sau doi catei de usturoi
4 legaturi de loboda / stevie / salata
leustean
ulei, sare si piper dupa gust
Spalam legumele, in special cele cu frunze (recomandabil in mai multe ape).
Ceapa, morcovul, radacina de patrunjel si telina le taiem cuburi. Loboda se curata de radacini si de partile mai groase si se toaca in bucati mici/ potrivite.
Intr-un vas cu ulei incins adaugam pe rand ceapa, morcovul si telina. Se calesc la foc mediu pana se inmoaie. Apoi, adaugam sosul de rosii (sau rosia taiata cubulete) si se stinge cu apa.
Se aduce continutul la temperatura de fierbere si adaugam orezul. Se adauga sare si piper dupa gust. Lasam sa fiarba orezul (80% din timpul indicat pe pachet). Cand orezul este aproape fiert, se adauga loboda tocata potrivit , impreuna cu leurda (sau usturoiul) si leustean.
Se trage de pe foc si adauga o mana de frunze de patrunjel tocat marunt. Se potriveste din nou gustul si se serveste cu paine de casa cu coaja groasa 🙂 !!!
No Comments