Am decis sa fac si eu granola în casa, pentru a mai varia nițel micul dejun al familiei. Aș fi putut ușor sa îmi cumpar granola din magazin, pentru ca oferte găsești destule, dar eu am un obicei , pentru unii prost pentru alții bun, citesc toate etichetele ;). Si când încep sa le citesc, nu mai cumpar…;)
Deci, m-am pus pe treaba si mi-am făcut granola mea, personală si proprie 😉. Știu, sunt o groaza de rețete pe net cu granola făcută in casa, dar a mea e cu mot😉. Glumesc! Sa zicem ca este o varianta ușor de făcut, fără cântar si nu o sa regretați daca o s-o încercați !
Daca vreți sa aveți parte de un adevărat răsfăț la mic dejun sau la gustare, trebuie neaparat sa faceți o granola in casa! Sănătoasă, bogata in fibre, omega, minerale, vitamine, etc! Sper ca v-am convins!
Ingrediente:
O cana si jumătate de fulgi de ovăz sau mix de cereale (puteți alege doar fulgi de ovăz sau o combinație de fulgi de diverse cereale).Eu am optat pentru un mix de fulgi de 5 cereale pe care l-am găsit în Kaufland, pentru ca mi-am dorit ceva mai mult decât „doar ovăz” 😉.
1/2 cana mix nuci (pot fi nuci românești, nuci pecan, alune, arahide, migdale , caju, etc). Nucile conțin fibre, grăsimi sănătoase, minerale, etc
1/2 cana mix semințe (dovleac, floarea-soarelui, susan, cânepă, etc)
1/2 cana de fructe uscate , neîndulcite , fără aditivi, etc (merișoare, stafide, caise, prune, goji, afine, etc) Fructele uscate conțin antioxidanți, vitamina. A si C.
1/2 cana ulei extravirgin de cocos
o linguriță de melasa ecologică din trestie de zahăr (bogat in minerale : magneziu, calciu, fier si potasiu). Daca nu aveți melasa , o puteți înlocui cu sirop de arțar.
un praf de sare
Încălzim cuptorul la 180 grade. Tapetam tava de copt cu hârtie de copt.
Într-un bol amestecam fulgii de cereale cu nucile mărunțite , cu semințele si fructele uscate (daca alegeți fructe uscate mai mari , tocatile mai marunt). Presărăm sare. Amestecam bine toate ingredientele . Într-o cana mai mare turnam uleiul de cocos si melasa/siropul de arțar. Putem sa adăugați in compoziția lichida si un strop de vanilie. Amestecam. Turnam lichidul rezultat in bol peste mixul obținut. Amestecam foarte bine!
Distribuim compoziția obținută într-un strat uniform pe toată suprafață tăvii de copt.
Coacem mixul timp de 8-10 minute. La jumătatea timpului amestecam ingredientele din tava pentru a se usca cât mai uniform.
Lăsăm granola obținută sa se răcească complet, iar ulterior o transferam într-un bol uscat cu capac.
Va aștept cu impresii! Puuupi!
No Comments