Aveti persoane in familie sau cunostinte care nu accepta „verdele” din mancaruri? Tarta cu branza cu spanac, cucereste orice mofturos, parol!
Vorbesc din proprie experienta si stiu ca si pe cel mai reticent om in ceea ce priveste verdeata din mancaruri, cu acest tip de tarta, garantat il vei atrage in tabara adversa fara prea mult efort. Spanacul din tarta de azi poate fi inlocuit cu urzici, stevie, etc in cantitati mai mari sau mai mici, in functie de gustul fiecaruia. Bonus la aceasta tarta aveti un super fraged aluat care se imbina perfect cu umplutura!
Hai la treaba!
Pentru aluat :
250 gr.faina
130 gr.unt
2 linguri de ulei
apa rece (aproximativ 50 gr apa) pentru a obtine un aluat moale si nelipicios (dar atentie adaugati putin cate putin)
sare
Pentru umplutura:
400 gr. branza de vaci
2 oua
300 gr. spanac proaspat (aproximativ)
sare
parmezan
1. Se prepara aluatul amestecand ingredientele mai sus mentionate. Aluatul se inveleste in folie alimentara si se tine la frigider aproximativ 40 min.2. Intre timp pregatim umplutura. Daca aveti spanac verde atunci curatati-l si spalati-l bine si puneti-l la fiert aproximativ 15 minute. Dupa ce s-a imuiat il scurgeti de apa si il lasati la scurs cam inca 20 min. Tocati spanacul cat de mic puteti ca sa se poata incorpora bine in branza .
3. De asemenea puteti opta si pentru spanac congelat. Il topiti intr-o tigaie lasand sa se scurga aproape tot lichidul si dupa ce s-a racit il adaugati peste branza amestecata in prealabil cu ou si cu parmezan. Nu uitati sa adaugati sare dupa gust.
4. Dupa ce au trecut cel putin 40 de minute scoateti aluatul din frigider si impartiti-l in doua. O parte, usor mai mare, o folosim pentru baza, iar cealalata mai mica pentru a acoperi tarta sau sa o ornati cu diferite figurine din aluat, asa cum am facut si eu.
5. Intindem aluatul pentru baza ajutandu-ne de faina. Il punem in tava tapetata in prealabil cu hartie de copt (nu uitati alternativa pentru hartie este untul tapetat cu faina) si adaugam umplutura. Deasupra distribuim formele de inimioare, decupate din aluatul ramas sau puteti crea un grilaj cu care sa acoperiti tarta.
6. Tarta se tine la cuptor aproximativ 30 de minute cca la 180 grade.
Cam atat, simplu, gustos si sanatos! Pam-Pam!
Pofta mare!
V-am pupat,
Mihaela N
Tarta frageda cu branza si spanac
Aveti persoane in familie sau cunostinte care nu accepta "verdele" din mancaruri? Tarta cu branza cu spanac, cucereste orice mofturos, parol! Vorbesc din proprie experienta si stiu ca si pe cel mai reticent om in ceea ce priveste verdeata din mancaruri, cu acest tip de tarta, garantat il vei atrage in tabara adversa fara prea mult efort. Spanacul din tarta de azi poate fi inlocuit cu urzici, stevie, etc in cantitati mai mari sau mai mici, in functie de gustul fiecaruia. Bonus la aceasta tarta aveti un super fraged aluat care se imbina perfect cu umplutura!
Ingredients
- Pentru aluat :
- 250 gr.faina
- 130 gr.unt
- 2 linguri de ulei
- apa rece (aproximativ 50 gr apa) pentru a obtine un aluat moale si nelipicios (dar atentie adaugati putin cate putin)
- sare
- Pentru umplutura:
- 400 gr. branza de vaci
- 2 oua
- 300 gr. spanac proaspat (aproximativ)
- sare
- parmezan
Instructions
1. Se prepara aluatul amestecand ingredientele mai sus mentionate. Aluatul se inveleste in folie alimentara si se tine la frigider aproximativ 40 min.
2. Intre timp pregatim umplutura. Daca aveti spanac verde atunci curatati-l si spalati-l bine si puneti-l la fiert aproximativ 15 minute. Dupa ce s-a imuiat il scurgeti de apa si il lasati la scurs cam inca 20 min. Tocati spanacul cat de mic puteti ca sa se poata incorpora bine in branza .
3. De asemenea puteti opta si pentru spanac congelat. Il topiti intr-o tigaie lasand sa se scurga aproape tot lichidul si dupa ce s-a racit il adaugati peste branza amestecata in prealabil cu ou si cu parmezan. Nu uitati sa adaugati sare dupa gust.
4. Dupa ce au trecut cel putin 40 de minute scoateti aluatul din frigider si impartiti-l in doua. O parte, usor mai mare, o folosim pentru baza, iar cealalata mai mica pentru a acoperi tarta sau sa o ornati cu diferite figurine din aluat, asa cum am facut si eu.
5. Intindem aluatul pentru baza ajutandu-ne de faina. Il punem in tava tapetata in prealabil cu hartie de copt (nu uitati alternativa pentru hartie este untul tapetat cu faina) si adaugam umplutura. Deasupra distribuim formele de inimioare, decupate din aluatul ramas sau puteti crea un grilaj cu care sa acoperiti tarta.
6. Tarta se tine la cuptor aproximativ 30 de minute cca la 180 grade.
No Comments