Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Tiramisu cu capsuni la pahar, fara oua

mai 9, 2019

Tiramisu cu capsuni la pahar, fara oua: un desert primavaratic, fresh si rafinat, simplu si rapid de preparat, nu necesita coacere, cu un gust delicat care va va cuceri de la prima lingurita. Pentru cei care evita tiramisu-ul clasic, din cauza oualor crude, acum chiar pot manca si savura acest desert cu incredere.
De data asta am inlocuit clasicile Savoiardi cu biscuitii Pavesini. I-am primit de Paste si „le-am pus gand rau” inca din momentul in care am pus mana pe ei. Dar in lipsa lor va puteti baza tot pe Savoiardi, pe care ii gasiti in orice supermarket. Mai are un avantaj acest desert : necesita putine ingrediente si e prezentabil, astfel incat oricand vrei sa impresionezi pe cineva, o vei face cu siguranta! Pentru varianta clasica inlocuiti stratul de capsuni cu cacao pudra!

 

Ingrediente 4 portii:

30 biscuiti Pavesini cca , care pot fi inlocuite cu Savoiardi
250 gr. de smantana pentru frisca
200 gr.de mascarpone
50 gr de zahar
100 gr de capsuni
Pentru sosul de capsuni
100 gr. de capsuni
sucul de la o lamaie
o lingura de zahar
esenta de vanilie
  1. Preparam sosul de capsuni. Spalam capsunile bine, le curatam de codite, le taiem in patru. Le transferam intr-un vas curat peste care turnam zeama de la o lamaie, o lingura de zahar si un strop de esenta de vanilie. Cu ajutorul unui mixer vertical transformam totul intr-un sos de capsuni. Lasam sosul obtinut deoparte, iar cat timp ne vom ocupa de crema, sosul va lasa si mai multa zeama. N.B. Sucul de lamaie sa-l adaugati treptat pentru a va doza gustul de acru.
  2. Batem smantana pentru frisca cu zaharul pana devine spuma.
  3. Separat intr-un alt vas cu ajutorul unui mixer, amestecam mascarponele bine pana la o usoara aerare a cremei.
  4. Adaugam peste mascarpone frisca spuma. Incorporam bine cele doua ingrediente, vom obtine o crema densa, dar aerata.
  5. Restul de capsuni, le spalam, le curatam si le taiem cubulete cat mai mici pentru a le putea adauga intre straturile desertului.
  6. A venit si partea asamblarii.  Pe fundul paharului punem un strat de crema. Biscuitii Pavesini ii rupem in doua si ii insiropam in sosul de capsuni. Peste biscuitii insiropati distribuiti si cateva bucatele de capsuni. Repetam procesul de asamblare: crema, insiropare, aranjare si bucati de capsuni. Ultimul strat va fi de crema peste care distribuim o cantitate mai generoasa de capsuni taiate.
N.B. Pentru ornarea desertului am folosit capsunile in starea lor naturala, dar pentru un plus de dulce  puteti sa le mai adaugati putin zahar.
Pastrati la frigider acest desert pentru minim 2 ore, inainte de a fi servit.

V-am zis eu ca se prepara rapid !

Hai sa aveti pofta!

Tiramisu cu capsuni la pahar, fara oua

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 4 persoane
Prep Time: 10 minute Cooking Time: 20 minute

Tiramisu cu capsuni la pahar, fara oua: un desert primavaratic, fresh si rafinat, simplu si rapid de preparat, nu necesita coacere, cu un gust delicat care va va cuceri de la prima lingurita. Pentru cei care evita tiramisu-ul clasic, din cauza oualor crude, acum chiar pot manca si savura acest desert cu incredere. De data asta am inlocuit clasicile Savoiardi cu biscuitii Pavesini. I-am primit de Paste si "le-am pus gand rau" inca din momentul in care am pus mana pe ei. Dar in lipsa lor va puteti baza tot pe Savoiardi, pe care ii gasiti in orice supermarket. Mai are un avantaj acest desert : necesita putine ingrediente si e prezentabil, astfel incat oricand vrei sa impresionezi pe cineva, o vei face cu siguranta! Pentru varianta clasica inlocuiti stratul de capsuni cu cacao pudra!

Ingredients

  • Ingrediente 4 portii:
  • 30 biscuiti Pavesini cca , care pot fi inlocuite cu Savoiardi
  • 250 gr. de smantana pentru frisca
  • 200 gr.de mascarpone
  • 50 gr de zahar
  • 100 gr de capsuni
  • Pentru sosul de capsuni
  • 100 gr. de capsuni
  • sucul de la o lamaie
  • o lingura de zahar
  • esenta de vanilie

Instructions

1

Preparam sosul de capsuni. Spalam capsunile bine, le curatam de codite, le taiem in patru. Le transferam intr-un vas curat peste care turnam zeama de la o lamaie, o lingura de zahar si un strop de esenta de vanilie. Cu ajutorul unui mixer vertical transformam totul intr-un sos de capsuni. Lasam sosul obtinut deoparte, iar cat timp ne vom ocupa de crema, sosul va lasa si mai multa zeama. N.B. Sucul de lamaie sa-l adaugati treptat pentru a va doza gustul de acru.

2

Batem smantana pentru frisca cu zaharul pana devine spuma.

3

Separat intr-un alt vas cu ajutorul unui mixer, amestecam mascarponele bine pana la o usoara aerare a cremei.

4

Adaugam peste mascarpone frisca spuma. Incorporam bine cele doua ingrediente, vom obtine o crema densa, dar aerata.

5

Restul de capsuni, le spalam, le curatam si le taiem cubulete cat mai mici pentru a le putea adauga intre straturile desertului.

6

A venit si partea asamblarii.  Pe fundul paharului punem un strat de crema. Biscuitii Pavesini ii rupem in doua si ii insiropam in sosul de capsuni. Peste biscuitii insiropati distribuiti si cateva bucatele de capsuni. Repetam procesul de asamblare: crema, insiropare, aranjare si bucati de capsuni. Ultimul strat va fi de crema peste care distribuim o cantitate mai generoasa de capsuni taiate.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply