Browsing Category

Lifestyle

Lifestyle/ Testate de mine

Academia Titi Aur a lansat cursul Ghidul Parintelui Responsabil la Volan

Am permis de 22 de ani.  As zice ca sunt multi ani si am ceva experienta in condus, dar cursul “Ghidul Parintelui Responsabil la Volan” la care am participat saptamana trecuta mi-a reamintit ca indiferent de cata experienta nu ai avea in condus si indiferent de cati ani nu ai avea permisul de conducere , e bine sa fii si sa ramai prudent tot timpul , sa conduci intotdeauna defensiv si sa nu te abati de la normele de siguranta pentru toti pasagerii din masina indiferent de distanta parcursa. Un curs care te pune rau pe ganduri si care te trezeste cumva la o realitate in care tu esti deja , dar nu o constientizezi chiar 100% . Un curs care ar trebui urmat de toti soferii si in special cei iesiti de pe bancile scolii de soferi pentru a se adapta mult mai usor si a se educa corect din start pentru jungla de pe strazile din Romania si nu numai!

Continue Reading…

Calatorii si gusturi/ Lifestyle/ Retete

Luna Gastronomiei Romanesti

În Luna Gastronomiei Românești mai multe restaurante din București afișează meniuri speciale cu preparate autohtone

Am sărbătorit anul acesta, pentru prima dată, pe data de 6 octombrie, Ziua Națională a Gastronomiei și Vinurilor din România, zi institută prin lege, după ce a fost adoptată de Parlament pe 27 martie 2019, la trei ani de la primele demersuri inițiate la Congresul Național de Gastronomie și Vin de Cosmin Dragomir (Gastroart.ro), Chef Nico Lontras (Rare Foods Services) și Cezar Ioan (Vinul.Ro).

Pentru celebrarea acestei zile, pe parcursul întregii toamne, Gastroart.Ro împreună cu mai mulți parteneri a inițiat o serie de evenimente culturale, culinare și enologice, campanii, conferințe și dezbateri despre identitatea națională. Unul dintre acestea este Luna Gastronomiei Românești, o campanie-eveniment care are loc într-o serie de restaurante din București, sectorul 5 – în primă fază, beneficiind de sprijinul Primăriei din acest sector, prin Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache”. La invitația organizatorilor*, acestea au pregătit meniuri speciale cu preparate românești, semnalizate ca atare și disponibile pe mese, lângă meniurile a la carte, până pe data de 15 noiembrie.

Continue Reading…

Lifestyle

Silva deschide usile Fauritorilor de Craft – Turul dedicat gatitului

Totul a început cu o întrebare simplă: Ce e cu adevărat important pentru tine? Anul acesta, Silva inspiră consumatorii să se gândească mai mult la pasiunile lor și îi invită să-și ia porția de inspirație din cele 4 meserii prezentate la tururile ghidate Făuritori de Craft. Pentru că berea Silva nu este doar deschizător de gusturi noi, ci deschide și atelierele Făuritorilor de Craft din București.

Fiecare tur/atelier este dedicat unei meserii cu poveste și condimentat cu degustări de bere și rețete inspirate din fiecare craft în parte. De la arta culinară, la fotografie, muzică sau lemn, Silva invită curioșii să descopere atelierele artiștilor, aducându-i mai aproape de făuritorii pasionați.

Așadar, curioși din toate colțurile, Silva vă invită, acasă la meseriașii din capitală!

Turul Făuritori de Craft dedicat gătitului

Luna trecuta, pe 13 iunie, a avut loc turul dedicat gătitului, tur la  care am participat si eu, unde Cristian Cismaru de la Asociația My Transylvania ne-a purtat prin povestea gustului din perioada medievală și până astăzi.

Prima oprire a fost în curtea Palatului Regal, unde am aflat că bucătăria românească a început să fie mai rafinată începând cu secolul XVII, odată ce preparatele curții regale au început să se afle și pe mesele oamenilor de rând.

Tot aici Cristi ne-a spus cum în aproximativ 100 de ani s-a ajuns la 130 de orașe cu berării proprii. Una dintre ele este Silva, a cărei poveste își are rădăcinile în Transilvania și e strâns legată de pădurea din zonă. Chiar și numele spune asta: Trans Silva, adică după păduri! Înainte să plecăm către a doua stație, am aflat povestea unui bucătar pasionat de la Casa Regală: Iosif Strassman – cel care a creat prăjitura Caraiman.

A doua oprire a fost în bucătăria lui chef Alex Dumitru, care a gătit un meniu inspirat din cele trei tipuri de bere Silva.
Aici Cristi ne-a povestit despre mișcarea slow food, care se face simțită de câțiva ani și în România, Alex Dumitru fiind unul dintre exponenții ei de bază. Conceptul după care Alex se ghidează în fiecare zi este cel de farm to table, motiv pentru care se află într-o continuă căutare de producători locali.
Gulii cu smântână grasă şi mărar, crochete din obraz de vită, beignet cu caşcaval din Valea Doftanei sau clafoutis cu cireşe şi măcriş – au fost doar câteva dintre preparatele lui Alex, toate din ingrediente locale și de sezon.
Tot aici, am aflat de la expertul în bere Adrian Cărădeanu că berea neagră se potrivește de minune cu deserturile, așa cum Mândra Românească se asezonează meniului cu carne, iar Blonda Desăvârșită cu preparatele mai light.
Ultima oprire a fost la înălțime, pe terasa unui hotel, unde am putut admira orașul de sus. Aici Cristi ne-a povestit despre importanța planurilor pe termen lung și cum totul începe cu un gând și o idee. Așa cum a fost început și Bucureștiul cu peste 500 de ani în urmă, sau Silva, care are o istorie de peste 40 de ani.
Atelierele Făuritorilor de Craft continua cu:

26 iulie – Făuritori de Craft – Tur dedicat fotografiei

Făuritor de momente: Ștefan Dinu, Allkimik

Chef: Alex Iacob

Veti afla secretele fotografiei analog în studioul Allkimik. După 12 ani de avocatură, Ștefan Dinu a devenit fotograf specializat în ambrotipie. Povestea lui o veti afla în cadrul turului, dar și despre cum se declanșează fotografiile cărora nu le putem da like, love and share. Meniul dedicat fotografiei va fi realizat de chef Alex Iacob.

27 septembrie – Făuritori de Craft – Tur dedicat muzicii

Făuritor de sunete: The Mono Jacks

Chef: Toni Godeanu

Ultimul tur va fi acasă la băieții de la The Mono Jacks, pe scena privată din studioul Overground Music. Veti avea ocazia să descoperiti universul muzical al trupei și să va puneti pe note gândurile și emoțiile alături de ei. Melodiile vor fi condimentate de preparatele lui chef Toni Godeanu.

Fiecare tur are un număr limitat de locuri, iar înscrierea se va face pe pagina oficială de Facebook Silva.

 

Lifestyle

Fabrica de Clatite Tefal – Tara, tara vrem clatite!

Îți mai aduci aminte de aroma clătitelor preparate de mama sau bunica? Zilele în care ajungeai acasă după școală erau cele mai frumoase, atunci când pe masă te așteptau deliciile aburinde. Cu magiun de prune, dulceață parfumată de vișine, brânză dulce și stafide ori extra-topping de ciocolată, desertul celor mai frumoși ani rămâne întipărit în memorie.


Cu tigăile Tefal clătitele iau forma perfectă

Gusturi intense, multă voie bună și prietenii alături! Savoarea celui mai popular desert a fost redescoperită pe 14 martie, în cadrul celei de-a cincea ediții a evenimentului Fabrica de Clătite Tefal. Atmosfera veselă și cheful de joacă au fost asigurate de Buzdu și Morar, iar cei peste 150 de invitați s-au bucurat de provocări culinare inedite.
“Fabrica de Clătite Tefal aflată deja la cea de-a cincea ediție, a avut ca temă copilăria. Ne-am dorit să ne reamintim bucuria lucrurilor simple. Și în acest an, celebrul brand de țară, Magiunul de prune Topoloveni, fără zahăr adăugat – produs de Sonimpex, a fost alături de noi și a completat gustul celor mai savuroase clătite. Împreună susținem trendurile care promovează un stil de viață sănătos și gusturile autentice.
Le mulțumim prietenilor noștri că ne-au fost alături; și în acest an, am fost onorați să petrecem împreună o dimineață plină de entuziasm, care ne-a amintit de copilărie”, a declarat Gabriela Velicu, Category Manager Groupe SEB România.
Clătite pufoase și aurii? Absolut! Le poți obține fără efort cu tigăile de clătite Tefal. Indicatorul de temperatură Thermo-Spot® ce se află în mijlocul tigăii, îți va indica prin schimbarea culorii în roșu solid, când este timpul perfect pentru a începe să gătești. Iar datorită învelișului interior antiaderent, nu este nevoie să folosești ulei. Simplu, ca o joacă de copii!

 

De peste 60 de ani, Tefal vine in intampinarea consumatorilor cu produse ingenioase pentru preparate echilibrate si sanatoase, cu rezultate garantate. De la vase de gatit la aparate electrice si de calcat, Tefal ofera solutii inovatoare si practice pentru a-ti face viata mai usoara si pentru a te bucura de mai mult timp liber pentru tine si pentru cei dragi.

Pentru mai multe informatii, viziteaza www.tefal.ro sau www.facebook.com/TefalRomania.

Lifestyle

Chef Sorin Bontea semneaza Taste of Home, noua linie de gatit Cooking by HEINNER

 

Cooking by HEINNER lansează o nouă gamă premium de articole de gătit care poartă semnătura lui Chef Sorin Bontea. Colecția Taste of Home, dezvoltată împreună cu Chef Sorin Bontea, se remarcă prin calitatea materialelor folosite și prin elementele de design inedite.

Noua linie cuprinde 22 de articole: 8 produse din aluminiu turnat, 8 produse din fontă și 6 cuțite ce vor fi disponibile, în zilele următoare, atât online, cât și pe rafturile marilor magazine.

 

 

 

“Sunt tigăi semnate de mine, produse premium care au fost concepute pentru a oferi rezultate culinare excelente, dar care sunt, în același timp, practice și ușor de folosit. Tigăile din aluminiu teflonat, de exemplu, sunt foarte ușoare, forte ușor de mânuit și se încing repede”, explică Chef Sorin Bontea.

 

“Taste of Home este o gamă de produse pe care am creat-o de la zero împreună cu Chef Sorin Bontea și care suntem siguri că va fi folosită cu plăcere de către toți pasionații de gătit. Este o colecție care îmbină perfect exigența chef-ului cu atenția la detalii și cu materialele de calitate, rezultatul unor eforturi comune de a crea produse de calitate superioară din punct de vedere al funcționalității și al esteticii. Ne bucură foarte mult că un chef de talia lui Sorin Bontea și-a pus semnătura pe produsele noastre și ne confirmă, încă o dată, că facem bine ceea ce facem, a spus Mihai Purdea”, brand manager Cooking by HEINNER

 

De la tigăi, oale, crăticioare și până la grill-uri, noua linie cuprinde 8 produse din aluminiu turnat, de 5mm, care funcționează și pe inducție. Aluminiul turnat din care sunt realizate este cel mai bun aluminiu utilizat în producția vaselor de gătit. Acesta se toarnă direct în matrițe, luând din start forma tigăii, lucru deosebit de important atât în durata îndelungată de viață a produselor, dar mai ales în eficiența acestora, căldura fiind astfel răspândită mult mai bine pe întreaga suprafață a produsului. O noutate pe care o aduce linia Taste of Home este înlocuirea capacului clasic din sticlă cu cel din aluminiu cu picături. Acesta din urmă are rolul de a dispersa uniform aburul format în timpul gătirii, astfel încât apa să cadă pe toată suprafața mâncării și să o preseze.
Linia din fontă cuprinde tot 8 articole. Fonta este cel mai bun conductor termic și cel mai potrivit material care se poate utiliza în gătirea lentă. Mai mult decât atât, datorită grosimii pereților, mâncarea preparată în vase din fontă mai fierbe încă 5 minute după ce am oprit focul.
Prin natura lor, toate vasele din fontă funcționează pe inducție. Și au aceleași picături pe capac, care să ajute la dispersia uniformă a aburului, deosebit de utile mai ales în cazul preparatelor care stau la cuptor perioade de ordinul orelor.

 

Taste of Home by Chef Sorin Bontea cuprinde și 6 cuțite de diverse dimensiuni, de la cuțite mici până la santoku, un model din ce în ce mai des folosit în procesul de tocare, sau cuțitul bucătarului. Cuțitele sunt realizate din inox de foarte bună calitate, de 2.5mm, cu mâner de lemn natural de acacia, unul dintre cele mai rezistente tipuri de lemn din lume. 

 

 

Despre Cooking by HEINNER 
Apărut în 2014, brandul Cooking by HEINNER aduce culoare în bucătăriile românilor prin designul special al produselor. Portofoliul include produse de menaj, de la oale, cratițe, tăvi, tigăi, (de uz casnic, semiprofesionale sau profesionale), tacâmuri, până la ustensile de amestecat, pentru prepararea prăjiturilor sau a burgerilor, realizate din toate tipurile de materiale: plastic, inox, aluminiu sau fontă pură.
Produsele sunt disponibile atât online, cât și offline, în magazinele partenere din toată țara. Portofoliul complet HEINNER poate fi consultat pe site-ul www.heinner.ro sau pe paginile de Facebook și Instagram.
cooking show incendiar cu noua gamă, prezentată live chiar de cel care o semnează

 

Lifestyle

Late Media Lunch – Boulevard Cafe

  Saptamana trecuta am lasat programul aglomerat deoparte si am hotarat sa ies la un late media lunch la Boulevard Cafe. Am fost invitati mai multi bloggeri si vedete pentru a testa delicatesele culinare pregatite de bucatarii locatiei. Boulevard Cafe este situat undeva in mijlocul traseului intre  Tineretului si Timpuri Noi, pe Bd. Gheorghe Șincai Nr. 9A, București, Sector 4. Deci se ajunge usor indiferent din ce zona alegeti sa veniti. Pe langa socializarea propriu zisa cu colegii de breasla am gustat si din preparatele localului.

 
Meniul evenimentului a fost format din:
– Tartine pomodoro cu roșii cherry, usturoi și busuioc;
– Tartine cu cremă de brânză și somon fume;
– Tartine cu cremă de brânză și prosciutto crudo;
– Tartine cu mozzarela și roșii cherry;
– Tartine cu icre de crap ;
– Tartine gratinate cu somon fumme ;
– Tartine cu patru feluri de brânză;
– Humus ;
– Salată de vinete ;
– Tzatziki ;
– Pastă de măsline ;

 

    – File de somon la grătar cu garnitură de orez basmatic, sparanghel și prosciutto crudo ;

    – Mușchi de vită cu baby shrimp, roșii cherry și vin alb ;
– Piept de curcan la cuptor gratinat cu mozzarella și roșii cherry ;
– Mușchiuleț de porc rulat în crustă de prosciutto.

 

 

Boulevard Cafe este o cafenea cu pretenții de bistro, așa că poate fi vizitata în orice moment al zilei. Echipa locației aduce mereu ceva nou în meniu pentru cei mai pretențioși gurmanzi, dar păstrează și cele mai îndrăgite feluri pentru clienții fideli. Oricărui meniu i se poate adăuga o băutură din oferta generoasă a locației.

Boulevard Cafe
B-dul Gheorghe Șincai Nr. 9A, București, Sector 4
Facebook/Instagram:boulevardcafelounge
Hugs,
Mihaela
Lifestyle

Cafe Athenee – Bistro & Wine Bar – un nou concept pentru sezonul rece

Bistro-ul Café Athénée din cadrul hotelului Athénée Palace Hilton întâmpină sezonul de toamnă / iarnă cu un concept revigorat și vă invită să savurați un nou meniu și o listă extinsă de vinuri.

Conceptul Bistro & Wine Bar împrospătează atmosfera locului printr-o ofertă inspirată de creații gastronomice delicioase, combinate cu o selecție aleasă de vinuri locale și internaționale.

Meniu variat și bunătăți dulci în Vitrina cu Deserturi

Lista de preparate culinare incluse în noul meniu încântă prin prezența unor rețete internaționale
inedite: de la supa tradițională chiliană din fructe de mare Paila Marina la delicatesa peruviană din carne de vită Lomo Saltado, de la Ton Saint Remy și Fajitas în tigaie fierbinte, până la platouri tradiționale românești servite cu cele mai bune condimente. Vegetarienii vor fi încântați de gustul Ratatouille à la Nicoise, în timp ce iubitorii de carne pot savura burgeri și fripturi delicioase.

 

Diminețile de toamnă vor deveni mai frumoase cu opțiunile de mic dejun a-la-carte, incluzând ouă preparate la comandă, produse de patiserie și smoothie-uri sănătoase.
Pentru amatorii de dulciuri, deserturile și specialitățile de patiserie din Vitrina cu Bunătăți a Café Athénée sunt disponibile pe tot parcursul zilei pentru a fi savurate fie în locație, fie la pachet pentru

acasă.

Vinul și Tapas fac după-amiezile mai delicioase. Fie că optați pentru o gustare ușoară pe fugă după o întâlnire în hotel sau vă bucurați de o masă relaxată în compania prietenilor, puteți alege dintr-o listă extinsă de vinuri de calitate din România, Moldova, Franța și Spania, toate cele 25 de sortimente fiind servite la pahar pentru a fi gustate pe îndelete alături de o selecție de gustări stil tapas, create cu cele mai bune ingrediente – combinația perfectă pentru o după-amiază melancolică de toamnă.

Pe înserat, bistro-ul de peste zi se transformă într-un plăcut lounge bar cu muzică în surdină și lumini în ton cu orele amurgului, unde vă puteți relaxa la un pahar de vin.

Muzică live la „Unplugged Wednesdays” în serile de miercuri in fiecare miercuri seară, luați o pauză de la agitația zilnică a orașului și bucurați-vă de atmosfera relaxată din Café Athénée, ascultând muzică live cântată de Cezar, vocea care va face ca serile de toamnă să devină mai frumoase.

Adăugați un pahar de vin și o mâncare bună și cu siguranță vă veți dori să reveniți!

Café Athénée – Bistro & Wine Bar – de la parterul hotelului Athénée Palace Hilton este deschis zilnic între orele 8:00-22:00 și vă întâmpină cu opțiuni variate de servire a mesei (mic dejun, prânz și cină).

Eu cu siguranta voi mai reveni!!

Weekend minunat sa aveti!
Mihaela

Lifestyle

Nordic Food – solutii complete pentru piata de cofetarie

 

București, 25 iulie 2018: Nordic Food, una dintre cele mai mari companii în domeniul distribuției produselor alimentare premium, oferă, printr-o divizie specializată, soluții complete pentru lansarea
și funcționarea unui business din piața de cofetărie. Compania colaborează cu majoritatea
profesioniștilor din industrie, oferindu-le ingrediente, accesorii, consultanță de specialitate prin
echipa de tehnologi (cofetari și patiseri cu experiență), pregătire prin seminarii și master class-uri.
Odată cu achiziția Dupont Ingredient, Nordic Food închide cercul serviciilor destinate cofetăriilor, și
vine în sprijinul acestora și cu o gamă complexă de accesorii (tăvi, forme, ustensile) și consumabile
profesionale.

Nordic Food oferă soluții complete pentru piața de cofetărie, după achiziția Dupont Ingredient:
 Compania oferă ingrediente de calitate deosebită, accesorii și consultanță pentru business-urile
de cofetărie din România
 Segmentul Cofetării Nordic Food reprezintă 47% din business-ul Diviziei Food Service și a
înregistrat o cifră de afaceri de peste 38 milioane de lei, în 2017
 Românii încep să aprecieze calitatea deserturilor în detrimentul cantității, ingredientele
naturale și mai puțin dulci
Segmentul dedicat pieței de cofetărie are o pondere de 47% din afacerile Diviziei de Food Service din
cadrul Nordic Food și a înregistrat o cifră de afaceri de 38 milioane de lei în 2017 (aprox. 8,2 milioane de euro), în creștere cu 19% față de 2016, când s-au înregistrat afaceri de 32 milioane lei (6.9 mil euro).
„Ne-am asumat încă de la început rolul de formatori și continuăm să facem acest lucru cu multă
seriozitate și consecvență. Orice cofetărie care folosește soluțiile Nordic Food beneficiază de
consultanță de specialitate, iar asta înseamnă că prin echipa noastră identificăm ingredientele,
rețetele și meniurile care să asigure succesul. Credem în calitate și ne concentrăm pe educarea pieței
în această direcție. Vom continua să aducem ingrediente inovatoare, să conectăm piața de cofetărie
românească la trendurile internaționale și vom mai lansa câteva produse sub brand propriu, până la
final de an”, afirmă Ciprian Moldoveanu, General Manager Nordic Food România.
Nord Food este distribuitorul exclusiv în România pentru mai mult de 40 de producători
internaționali de produse premium destinate pieței de cofetărie și patiserie, printre acestea
numărându-se brand-uri precum Elle&Vire, Valrhona, BHB, Cassiba, Icam, Hulala, Eurovo etc.
Portofoliul destinat segmentului de cofetărie înclude: frișcă, unt, ciocolată, semipreparate (blaturi,
coji de patiserie – tarte, eclere, choux-uri, vol-au-vent), specialități de brânzeturi (cremă de brânză,
mascarpone), făină de patiserie și anumite specialități, lapte, fructe (proaspete, congelate, confiate,
uscate, pireuri), zahăr, specialități din zahăr (vanilat, pudră, invertit), decorațiuni, glazuri, creme,
ingrediente specializate, coloranți alimentari și accesorii (tăvi, forme, spatule etc).

 

Piața începe să se orienteze spre calitate

 

Deserturile ușoare, cu ingrediente de calitate, naturale, au început să câștige teren în preferințele
consumatorilor români. Dacă în urmă cu câțiva ani, prăjiturile cu ciocolată erau în topul preferințelor, astăzi se poate observa o cerere mai mare pentru mousse-ul aerat sau prăjiturile cu fructe.
Deserturile mici, dar rafinate, cum sunt macarons-urile, sunt mult mai apreciate decât prăjiturile
mari, de 150–200g. Se mai poate observa o cerere pentru deserturile fără zahăr sau cu puțin zahăr,
dar și o atracție mai mare către deserturile tradiționale, reinterpretate cu ingrediente moderne.
„Obiceiurile de consum s-au schimbat în ultimii 25 de ani, de când Nordic Food este în această piață.
Tot mai multe cofetării se aliniază trendului natural și au început să includă în ofertă produse cu
ingrediente naturale sau ingrediente premium. Oamenii apreciază calitatea și o pun mai presus de
cantitate, iar acest comportament arată că atât piața, cât și consumatorii, au un anumit grad de
maturitate și educație,” subliniază Ciprian Moldoveanu, General Manager Nordic Food România.

 

Despre Nordic Food

Nordic Food a fost înființată în anul 1994 cu 100% capital românesc, sub denumirea de Nordic
Import-Export. Astăzi, Nordic Food este o companie de vânzări, marketing și merchandising cu
acoperire națională.
Partenerii Nordic Food sunt în principal producători puternici din întreaga lume. În portofoliul
companiei se găsesc astăzi 2.500 de produse alimentare premium împărțite în cinci categorii:
produse proaspete, produse uscate, fructe&legume, produse congelate și ingrediente specializate.
Produsele internaționale premium ajung în toată țara prin intermediul celor 1.300 de clienți direcți și
25 de subdistribuiori Nordic Food. În total, compania a ajuns astăzi la un număr de 244 de angajați.

Despre Nordic Group

Nordic Group a fost înființat în anul 1991 și a ajuns astăzi la o cifră de afaceri de 342 de milioane de
lei, 18.450 de clienți, 2.700 de produse, 200 de branduri și 540 de angajați.
Grupul este format astăzi din patru companii de sine stătătoare:
 
Nordic Food: A luat naștere în anul 1994.

 

Nordic Logistic: O companie înființată în urmă cu 10 ani care a ajuns la o suprafață de depozitate de

 

8.000 de metri pătrați. Nordic Logistic transportă 45% alimente de bază, 30% produse proaspete,
10% produse congelate și 15% fructe și legume proaspete.

 

Nordic PetFood Production: Este producătorul numărul 1 în România de hrană uscată pentru câini și

 

pisici. Brand-uri Nordic PetFood Production sunt Skipper, Cookie și Kirby Cat.
Nordic Petfood Distribution: A fost Lansată în anul 2005 și este specializată în importul și distribuția
de produse petfood și petcare de calitate superioară.
Lifestyle

Happy Gluten Free 2018

In data de 20 mai 2018, intre orele 10:00-18:00 , Asociatia Romana pentru Intoleranta la Gluten va asteapta cu drag la Happy Gluten Free 2018 – primul targ al produselor fara gluten, la Hotel Hilton Inn Garden ( Str. Doamnei, nr.12).
La HAPPY GLUTEN FREE vor veni peste 20 de producători din Romania și Europa, importatori și furnizori de servicii adiacente.

În cadrul evenimentului reunim specialiști din domeniu care vor furniza informații de ultimă oră despre boala celiacă la adulți și copii. Seminariile susținute de dr. Alina Stănescu Popp, dr. Vasile Balaban și dr. Claudia Nicolae își propun să răspundă la cele mai importante întrebări legate de viața fără gluten.

Programul seminariilor si al temelor dezbatute este urmatorul:

– ora 11.00 – ”Afecțiuni induse de gluten: asemanari, deosebiri, simptome si protocol de management al bolii”, seminar sustinut de Dr. Stanescu Popp, doctor gastroenterolog IOMC, cercetator stiintific, specializat in boala cealiaca

– ora 12.00 – ” Boala celiaca nonresponsivă la adulți și complicațiile ei” seminar sustinut de Dr. Vasi Balaban, doctor gastroenterolog si diagnostician Spitalul Militar, specializat in boala celiaca la adulti

– ora 13.00 – ”Alergiile la cereale: mituri si protocol tratament ”seminar sustinut de Dr. Claudia Nicolae, doctor alergolog.

Intre orele 10:30 – 14:00, cei mici sunt asteptati la ateliere de joaca si teatru, program interactiv sustinut de “ Atelierul Magdei”. Sala in care se vor desfasura piesa de teatru si atelierele pentru copii este vecina cu sala in care au loc seminariile, iar intrarea in foaier este permanent sub observatie. Cei mici vor primi la intrare, pentru siguranta, bratari de hartie.

Intrarea la targ este libera.
Cei ce doresc sa participe la seminarii, sa se bucure de un pranz gluten free si sa aiba acces la atelierul pentru copii vor plăti o taxă de 20 de lei și se pot inscrie accesand folumarul https://goo.gl/forms/Ixq9eTLX0fr3ulux1.

Pentru membrii ARIG intrarea este libera la seminarii si la atelierele pentru copii.

In cadrul evenimentului, membrii ARIG (vechi sau noi) vor primi prima ediție a Ghidului Celiacului, cadouri de la sponsori si alte surprize.

Mai multe detalii pe https://www.facebook.com/events/359037484619155/ sau pe www.boala-celiaca.ro

Organizator: Asociatia Romana pentru Intoleranta la Gluten
Lifestyle

Culorile din farfurii la Bistroul Cafe Zodiac

 

Locuiesc in sectorul 6 al Bucuresti-ului si stiti…cateodata am chef sa ies la o terasa, in zona, unde sa imi savurez cafeaua in tihna si/sau sa mananc ceva delicios, dar nu imi doresc sa traversez tot orasul pentru asta. Sunt cateva locuri bune in sector, dar ma bucur cand pot sa mai adaug  inca unul pe lista!  Bistroul Cafe Zodiac, este acel loc despre care vreau sa va povestesc!

 

Se afla în incinta Auchan Drumul Taberei, iar de cum ii treci pragul , esti intampinata cu gentilete de personalul localului si te cucereste cu o atmosfera intima si eleganta!
Nadia Oprița și Alin Săndulescu, cei doi parteneri ce dețin Cafe Zodiac, au expus audienței planurile lor îndrăznețe, de a face din bistroul situat pe str. Brașov o destinație pentru amatorii de bucătărie citadină. Ne-a fost prezentat meniul său de vară, bazat pe ingrediente de calitate, asociate inedit și foarte savuroase????. !
Meniul bistroului cuprinde preparate proaspete, delicioase si accesibile ca preț, precum Tartarul de somon, Pastele cu creveți, Puiul gorgonzola, Burgerii Zodiac și o mare varietate de salate!

 

 

 

 

 

 

Fiind vorba despre prospețime, în cadrul evenimentului, la care au participat numeroși jurnaliști și bloggeri de specialitate, Eisberg a lansat noul său amestec pentru smoothie, Green Drink. Alături de Heinner Electrocasnice, care au pus la dispoziție blenderele pentru concurs, oferind unul drept premiu, organizatorii au provocat reprezentanții mass-media prezenți, să prepare o salată sau o băutură bazată pe amestecurile de la Eisberg. Au fost premiate originalitatea, îndrăzneala dar și gustul, iar premiile au fost câștigate de Adriana Popescu, Gabriela Dumba, Camelia Andrășescu și Laura Bogaciu.

 

 

 

Personal am avut si un ajutor , pe David ❤????!

Am intrat impreuna in competitie, implicati si foarte seriosi ????!  M-a ajutat la prepararea salatelor si la mancat evident ;). Nu l-am vazut pe David pana acum atat de entuziasmat de o astfel de competitie…????. Nu am castigat nici un premiu, dar am avut parte de bucurii si amuzament!

Concluzia: Un loc excelent pentru a-ti petrece timpul alaturi de prieteni si/sau sa-ti savurezi o cafea in tihna! Deci sigur vom mai trece pragul bistroului in viitorul apropiat, atat pentru mancare cat si pentru atmosfera!

Hugs!
Mihaela