Am permis de 22 de ani. As zice ca sunt multi ani si am ceva experienta in condus, dar cursul “Ghidul Parintelui Responsabil la Volan” la care am participat saptamana trecuta mi-a reamintit ca indiferent de cata experienta nu ai avea in condus si indiferent de cati ani nu ai avea permisul de conducere , e bine sa fii si sa ramai prudent tot timpul , sa conduci intotdeauna defensiv si sa nu te abati de la normele de siguranta pentru toti pasagerii din masina indiferent de distanta parcursa. Un curs care te pune rau pe ganduri si care te trezeste cumva la o realitate in care tu esti deja , dar nu o constientizezi chiar 100% . Un curs care ar trebui urmat de toti soferii si in special cei iesiti de pe bancile scolii de soferi pentru a se adapta mult mai usor si a se educa corect din start pentru jungla de pe strazile din Romania si nu numai!
În Luna Gastronomiei Românești mai multe restaurante din București afișează meniuri speciale cu preparate autohtone
Am sărbătorit anul acesta, pentru prima dată, pe data de 6 octombrie, Ziua Națională a Gastronomiei și Vinurilor din România, zi institută prin lege, după ce a fost adoptată de Parlament pe 27 martie 2019, la trei ani de la primele demersuri inițiate la Congresul Național de Gastronomie și Vin de Cosmin Dragomir (Gastroart.ro), Chef Nico Lontras (Rare Foods Services) și Cezar Ioan (Vinul.Ro).
Pentru celebrarea acestei zile, pe parcursul întregii toamne, Gastroart.Ro împreună cu mai mulți parteneri a inițiat o serie de evenimente culturale, culinare și enologice, campanii, conferințe și dezbateri despre identitatea națională. Unul dintre acestea este Luna Gastronomiei Românești, o campanie-eveniment care are loc într-o serie de restaurante din București, sectorul 5 – în primă fază, beneficiind de sprijinul Primăriei din acest sector, prin Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache”. La invitația organizatorilor*, acestea au pregătit meniuri speciale cu preparate românești, semnalizate ca atare și disponibile pe mese, lângă meniurile a la carte, până pe data de 15 noiembrie.
Fiecare tur/atelier este dedicat unei meserii cu poveste și condimentat cu degustări de bere și rețete inspirate din fiecare craft în parte. De la arta culinară, la fotografie, muzică sau lemn, Silva invită curioșii să descopere atelierele artiștilor, aducându-i mai aproape de făuritorii pasionați.
Așadar, curioși din toate colțurile, Silva vă invită, acasă la meseriașii din capitală!
Turul Făuritori de Craft dedicat gătitului
Luna trecuta, pe 13 iunie, a avut loc turul dedicat gătitului, tur la care am participat si eu, unde Cristian Cismaru de la Asociația My Transylvania ne-a purtat prin povestea gustului din perioada medievală și până astăzi.
Prima oprire a fost în curtea Palatului Regal, unde am aflat că bucătăria românească a început să fie mai rafinată începând cu secolul XVII, odată ce preparatele curții regale au început să se afle și pe mesele oamenilor de rând.
Tot aici Cristi ne-a spus cum în aproximativ 100 de ani s-a ajuns la 130 de orașe cu berării proprii. Una dintre ele este Silva, a cărei poveste își are rădăcinile în Transilvania și e strâns legată de pădurea din zonă. Chiar și numele spune asta: Trans Silva, adică după păduri! Înainte să plecăm către a doua stație, am aflat povestea unui bucătar pasionat de la Casa Regală: Iosif Strassman – cel care a creat prăjitura Caraiman.
26 iulie – Făuritori de Craft – Tur dedicat fotografiei
Făuritor de momente: Ștefan Dinu, Allkimik
Chef: Alex Iacob
Veti afla secretele fotografiei analog în studioul Allkimik. După 12 ani de avocatură, Ștefan Dinu a devenit fotograf specializat în ambrotipie. Povestea lui o veti afla în cadrul turului, dar și despre cum se declanșează fotografiile cărora nu le putem da like, love and share. Meniul dedicat fotografiei va fi realizat de chef Alex Iacob.
27 septembrie – Făuritori de Craft – Tur dedicat muzicii
Făuritor de sunete: The Mono Jacks
Chef: Toni Godeanu
Ultimul tur va fi acasă la băieții de la The Mono Jacks, pe scena privată din studioul Overground Music. Veti avea ocazia să descoperiti universul muzical al trupei și să va puneti pe note gândurile și emoțiile alături de ei. Melodiile vor fi condimentate de preparatele lui chef Toni Godeanu.
Fiecare tur are un număr limitat de locuri, iar înscrierea se va face pe pagina oficială de Facebook Silva.
Cu tigăile Tefal clătitele iau forma perfectă
De peste 60 de ani, Tefal vine in intampinarea consumatorilor cu produse ingenioase pentru preparate echilibrate si sanatoase, cu rezultate garantate. De la vase de gatit la aparate electrice si de calcat, Tefal ofera solutii inovatoare si practice pentru a-ti face viata mai usoara si pentru a te bucura de mai mult timp liber pentru tine si pentru cei dragi.
Pentru mai multe informatii, viziteaza www.tefal.ro sau www.facebook.com/TefalRomania.
![]() |
cooking show incendiar cu noua gamă, prezentată live chiar de cel care o semnează |
– File de somon la grătar cu garnitură de orez basmatic, sparanghel și prosciutto crudo ;
– Piept de curcan la cuptor gratinat cu mozzarella și roșii cherry ;
– Mușchiuleț de porc rulat în crustă de prosciutto.
Boulevard Cafe este o cafenea cu pretenții de bistro, așa că poate fi vizitata în orice moment al zilei. Echipa locației aduce mereu ceva nou în meniu pentru cei mai pretențioși gurmanzi, dar păstrează și cele mai îndrăgite feluri pentru clienții fideli. Oricărui meniu i se poate adăuga o băutură din oferta generoasă a locației.
Bistro-ul Café Athénée din cadrul hotelului Athénée Palace Hilton întâmpină sezonul de toamnă / iarnă cu un concept revigorat și vă invită să savurați un nou meniu și o listă extinsă de vinuri.
Conceptul Bistro & Wine Bar împrospătează atmosfera locului printr-o ofertă inspirată de creații gastronomice delicioase, combinate cu o selecție aleasă de vinuri locale și internaționale.
Meniu variat și bunătăți dulci în Vitrina cu Deserturi
Lista de preparate culinare incluse în noul meniu încântă prin prezența unor rețete internaționale
inedite: de la supa tradițională chiliană din fructe de mare Paila Marina la delicatesa peruviană din carne de vită Lomo Saltado, de la Ton Saint Remy și Fajitas în tigaie fierbinte, până la platouri tradiționale românești servite cu cele mai bune condimente. Vegetarienii vor fi încântați de gustul Ratatouille à la Nicoise, în timp ce iubitorii de carne pot savura burgeri și fripturi delicioase.
acasă.
Pe înserat, bistro-ul de peste zi se transformă într-un plăcut lounge bar cu muzică în surdină și lumini în ton cu orele amurgului, unde vă puteți relaxa la un pahar de vin.
Muzică live la „Unplugged Wednesdays” în serile de miercuri in fiecare miercuri seară, luați o pauză de la agitația zilnică a orașului și bucurați-vă de atmosfera relaxată din Café Athénée, ascultând muzică live cântată de Cezar, vocea care va face ca serile de toamnă să devină mai frumoase.
Adăugați un pahar de vin și o mâncare bună și cu siguranță vă veți dori să reveniți!
Café Athénée – Bistro & Wine Bar – de la parterul hotelului Athénée Palace Hilton este deschis zilnic între orele 8:00-22:00 și vă întâmpină cu opțiuni variate de servire a mesei (mic dejun, prânz și cină).
Eu cu siguranta voi mai reveni!!
Weekend minunat sa aveti!
Mihaela
Despre Nordic Food
Despre Nordic Group
In data de 20 mai 2018, intre orele 10:00-18:00 , Asociatia Romana pentru Intoleranta la Gluten va asteapta cu drag la Happy Gluten Free 2018 – primul targ al produselor fara gluten, la Hotel Hilton Inn Garden ( Str. Doamnei, nr.12).
La HAPPY GLUTEN FREE vor veni peste 20 de producători din Romania și Europa, importatori și furnizori de servicii adiacente.
În cadrul evenimentului reunim specialiști din domeniu care vor furniza informații de ultimă oră despre boala celiacă la adulți și copii. Seminariile susținute de dr. Alina Stănescu Popp, dr. Vasile Balaban și dr. Claudia Nicolae își propun să răspundă la cele mai importante întrebări legate de viața fără gluten.
Programul seminariilor si al temelor dezbatute este urmatorul:
– ora 11.00 – ”Afecțiuni induse de gluten: asemanari, deosebiri, simptome si protocol de management al bolii”, seminar sustinut de Dr. Stanescu Popp, doctor gastroenterolog IOMC, cercetator stiintific, specializat in boala cealiaca
– ora 12.00 – ” Boala celiaca nonresponsivă la adulți și complicațiile ei” seminar sustinut de Dr. Vasi Balaban, doctor gastroenterolog si diagnostician Spitalul Militar, specializat in boala celiaca la adulti
– ora 13.00 – ”Alergiile la cereale: mituri si protocol tratament ”seminar sustinut de Dr. Claudia Nicolae, doctor alergolog.
Intre orele 10:30 – 14:00, cei mici sunt asteptati la ateliere de joaca si teatru, program interactiv sustinut de “ Atelierul Magdei”. Sala in care se vor desfasura piesa de teatru si atelierele pentru copii este vecina cu sala in care au loc seminariile, iar intrarea in foaier este permanent sub observatie. Cei mici vor primi la intrare, pentru siguranta, bratari de hartie.
Intrarea la targ este libera.
Cei ce doresc sa participe la seminarii, sa se bucure de un pranz gluten free si sa aiba acces la atelierul pentru copii vor plăti o taxă de 20 de lei și se pot inscrie accesand folumarul https://goo.gl/forms/Ixq9eTLX0fr3ulux1.
Pentru membrii ARIG intrarea este libera la seminarii si la atelierele pentru copii.
In cadrul evenimentului, membrii ARIG (vechi sau noi) vor primi prima ediție a Ghidului Celiacului, cadouri de la sponsori si alte surprize.
Mai multe detalii pe https://www.facebook.com/events/359037484619155/ sau pe www.boala-celiaca.ro
Personal am avut si un ajutor , pe David ❤????!
Concluzia: Un loc excelent pentru a-ti petrece timpul alaturi de prieteni si/sau sa-ti savurezi o cafea in tihna! Deci sigur vom mai trece pragul bistroului in viitorul apropiat, atat pentru mancare cat si pentru atmosfera!