Lifestyle/ Testate de mine

Academia Titi Aur a lansat cursul Ghidul Parintelui Responsabil la Volan

octombrie 19, 2019

Am permis de 22 de ani.  As zice ca sunt multi ani si am ceva experienta in condus, dar cursul „Ghidul Parintelui Responsabil la Volan” la care am participat saptamana trecuta mi-a reamintit ca indiferent de cata experienta nu ai avea in condus si indiferent de cati ani nu ai avea permisul de conducere , e bine sa fii si sa ramai prudent tot timpul , sa conduci intotdeauna defensiv si sa nu te abati de la normele de siguranta pentru toti pasagerii din masina indiferent de distanta parcursa. Un curs care te pune rau pe ganduri si care te trezeste cumva la o realitate in care tu esti deja , dar nu o constientizezi chiar 100% . Un curs care ar trebui urmat de toti soferii si in special cei iesiti de pe bancile scolii de soferi pentru a se adapta mult mai usor si a se educa corect din start pentru jungla de pe strazile din Romania si nu numai!

„Academia Titi Aur, școală de condus defensiv și pilotaj, a lansat sâmbătă, 12 octombrie, cursul Ghidul Părintelui Responsabil la Volan, un
produs 100% românesc dezvoltat de trainerii ATA. La eveniment au participat bloggeri de parenting, influenceri, reporteri și redactori de televiziune și radio. Ei au beneficiat de cursul complet, susținut de trainerii specializați ai Academiei Titi Aur. În prima parte a cursului, cei prezenți au aflat informații teroretice despre conducere defensivă și norme de siguranță pentru copii, statistici despre accidientele din România și
Uniunea Europeană, practici periculoase de condus, cum să se pregătească pentru o deplasare cu mașina, poziția corectă la volan, cum să aleagă corect scaunul de mașină pentru copii în funcție de standardele obligatorii de siguranță, dar și de înălțimea, greutatea și vârsta copilului, cum să monteze corect un scaun de mașină, la ce sunt expuși copiii care nu sunt puși în scaune de mașină, ori sunt poziționați incorect, dar și tehnici de siguranță pentru femeile însărcinate care șofează.

Partea a doua a cursului a avut ca scop conștientizarea riscului prin tehnici practice, iar participanții au învățat în sala de simulatoare ce să facă în caz de accident, cum să iasă dintr-o mașină răsturnată și cum să scoată copilul, au testat impactul cu un obstacol fix la 15km/oră, viteza de reacție și montarea corectă a scaunului pentru copii. Cei prezenți au aflat prin propria experiență că centura de siguranță este un drept care poate să le salveze viața, nu o obligație.

 În România, în anul 2018, au fost raportate 1867 de decese cauzate de accidente rutiere, adică 5 decese pe zi.
 La nivel internațional, 8 copii nenăscuți mor în accidente de mașină.
 În Europa, în ultimii 10 ani, peste 8.100 de copii au murit în accidente rutiere.
 Copiii care nu călătoresc în dispozitive speciale sunt de 7 ori mai expuși riscului de a fi vătămați în accidente rutiere.
 La o viteză de 64 km/oră, corpul unui pasager din mașină cântărește la impact de 9 ori propria greutate, ceea ce duce la spargerea organelor și, implict, la hemoragie internă. Impactul unui copil cu parbrizul în caz de accident este echivalent cu
căderea de la etajul 3 al unei clădiri.

Cursul Ghidul Părintelui Responsabil la Volan are ca scop conștientizarea că viața copiilor este în mâna părinților când sunt cu toții în trafic și că orice abatere de la regulile de siguranță le poate pune viața în pericol. Trainerii ATA își propun să îi ajute pe participanți să își îmbunătățească abilitățile de condus defensiv și tehnicile de protejare a copiilor în timpul deplasării. Obiectivul este să reducă numărul de accidente în care conducătorul auto ar putea fi implicat, indiferent de culpă. Pentru Academia Titi Aur, un părinte prezent la cursînseamnă un copil salvat, iar pentru fiecare copil salvat ATA va planta un copac pentru a susține viața pentru viață. Prețul cursului este 550 lei cu TVA inclus.

Sunt convins că niciun părinte nu îi dorește răul copilului său, problema este că nu conștientizează riscul la care își expun copiii atunci când circulă cu mașina. Trebuie să înțelegem că mașina este o armă și cel mai important lucru este să învățăm să o controlăm pentru a evita să ajungem în situații de limită. (Titi Aur, pilotul care a câștigat 49 de raliuri și a obținut opt titluri de campion al României).

Despre Academia Titi Aur
Academia Titi Aur a luat naștere în urma activității lui Titi Aur în automobilismul sportiv, îmbinată cu pasiunea și plăcerea de a împărtăși și altora tainele artei de a conduce. Este cel mai complex autodrom din Europa de Est și are o suprafață de 12,5 hectare, pe care sunt amenajate 10 zone diferite ca suprafață, configurație șu utilitate. Aerodromul ATA nu este un circuit de mare viteză, ci unul pregătit pentru cei care vor să învețe să conducă defensiv. Echipa este formată din 30 de traineri, piloți și copiloți, activi sau retrași din campionatele de motorsport. Academia Titi Aur pune la dispoziția șoferilor interesați cursul de conducere defensivă pe 3 niveluri, curs de îndemânare, curs moto, curs de conducere în teren accidentat, dar și experiențe controlate de condus cu viteză.”

Pentru informații suplimentare:

Laurentiu Mandu – laurentiu.mandu@titiaur.ro

Ana Nicolescu – ana@parentingpr.ro

P.S. Pentru acest curs puteti beneficia si de un discount de 10% daca folositi codul mihaelanegrescu10ATA

Viata are prioritate!

Mihaela N.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply