Browsing Category

Mic dejun si gustari

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete/ Retete de suflet

Colțunași Leneși

Coltunași Leneși – amintirea mea din copilărie ! Seamănă cu niște găluște moi și pufoase  și de fapt sunt “o scurtatura” a coltunasilor clasici umpluți cu brânză :). De  origine sunt de prin Ucraina din câte inteleg,  iar moldovenii fiind vecini cred au preluat aceasta rețeta :). 

Îmi aduc aminte ca mama ni-i pregătea când era în criza de timp și trebuia sa ne facă urgent ceva de mâncare. II făcea cel mai des cu brânză, dar se întâmpla sa ii mai facă și cu cartofi (mai rar, ce-i drept). Cu siguranță ca unii dintre voi recunoașteți acest preparat și va sunt cunoscute astfel de amintiri. În general acest preparat este foarte apreciat de copii, dar și de adulți 🙂 și chiar și celor cărora nu le prea place brânza de vaci.

Continue Reading…

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete/ Retete de suflet

Tort de clatite cu branza de vaci și visine, la cuptor

Tort de clătite cu brânză de vaci si vișine, la cuptor!🥰🍒❤️

M-a surprins plăcut  gustul acestui tort de clatite cu brânza si visine, la cuptor, inca de la prima mușcătura . De aspect nici nu mai zic prea multe, se cam prezintă singur🙈🥰: rulouri arătoase de clatite, brânza dulce si cremoasa care merge perfect in contrast cu vișinele din compozitie! Iar sosul cremos si vanilat, care leagă tuburile de clatite a fost ca “cireașa (in cazul nostru vișina😅😉) de pe tort” 🥰

Continue Reading…

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Inghetata de casa din doar doua ingrediente

Nu știu care e relatia voastră cu inghetata, dar eu pur și simplu o ador❤️!

Incă de foarte mică mergeam cu mama în fabrica unde lucra și îmi luam înghețată direct de pe banda(da, am avut un astfel de noroc🍦😉). Doamne , ce satisfacție ! Era pur și simplu perfecta acea înghețată : nici foarte tare, dar nici prea moale – numai buna de mâncat! Se topea efectiv pe buzele mele! Ce dor îmi e de acele vremuri❤️

Continue Reading…

Feluri principale/ Mic dejun si gustari/ Retete

Shakshuka verde

Hello, dragi pofticiosi! Astăzi vin cu o rețeta super verde și gustoasa : Shakshka verde!!!

Shakshuka clasica , cu roșii ,ardei, ete am facut-o destul de des (chiar dacă încă nu am apucat sa o postez aici pe blog), dar aceasta minunăție – shakshuka verde nu ajunseseră pe masa familiei mele pana acum.💚Am descoperit-o recent in #foodcampromania 🥰💚 si tare mă bucur ca pot folosi multa vedeata , combinata într-un singur preparat🥬!

Continue Reading…

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Prăjitura cu chisleag dulceața și nuci

Pentru cine nu a auzit pana acum de CHIȘLEÁG – “Lapte de vaca închegat (obținut prin fermentarea pe cale naturală a laptelui nefiert) care ramane în vas după luarea smantanii formate la suprafata; lapte prins, lapte acru!”

Nu de foarte mult timp am început sa îmi fac chisleag (lapte prins) în casa. Am găsit o sursa sigura de unde îmi cumpăr laptele. Din laptele respectiv îmi fac și brânză,  smântână și chisleag.

Continue Reading…

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete/ Retete de suflet

Pandișpan cu mere caramelizate

O pufoșenie de prăjiturică ! Pandișpan cu mere caramelizate🥰! Simplu de facut si ușor de mancat!

Pandișpan cu mere caramelizate

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 4
Prep Time: 15 Cooking Time: 35

Ingredients

  • Ingrediente:
  • 3 oua
  • 100 gr.zahar
  • 120 gr.faina
  • 1 linguriță praf de copt
  • Scorțișoara - optional
  • 3 buc. mere mari
  • 2 cuburi de unt
  • 2 linguri de zahăr

Instructions

1

Spălam merele , le curățăm și le tăiem cuburi.

2

Intr-o tigaie punem 2 linguri de zahar si untul. Cand cele doua ingrediente s-au dizolvat/topit adăugăm merele si scortisoara. Lasam totul pe foc pana se îngroasa compoziția si prinde o tenta ușor caramelizata.

3

Batem zaharul cu ouăle cu ajutorul unui mixer pana când se deschid la culoare și își dublează volumul. Adăugăm faina cernută și praful de copt. Amestecam pana obținem un aluat omogen.

4

Intr-o tava pentru copt (20x30) turnam aluatul obținut, iar deasupra distribuim merele caramelizate.

5

Coacem tarta la 170 grade timp de cca 30-35 minute.

6

O putem servi simpla, cu înghețată sau crema de vanilie.

7

Pofta buna!