Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Biscuiți cu ciocolată, de post

octombrie 18, 2023

Ador brutăriile artizanale, pur și simplu mă topesc după ele. Îmi cumpăr „pâinea cea de toate zilele” de la brutarii, plus ador mirosul pâinii , a plăcintelor și a prăjiturilor proaspat scoase din cuptor.  E un aer în aceste brutarii care îmi aduce aminte de copilărie, de cuptorul bunicii, de momentele petrecute de ea , etc.

Ador! Și vouă vi se întâmplă la fel? De unde vă cumparati pâinea?

Ok, dar să revenim la povestea acestor biscuiți cu ciocolată 🙂
La una din aceste brutarii am găsit un soi de fursecuri/ biscuiți crăpați, cu cacao, de post. De fiecare dată când ajung la ei, mi-i cumpăr. De ceva timp însă , fiind departe de acea brutărie mi-am propus sa ii încerc să-i fac și acasă. Plus ca au și un preț mai măricel, deci încă un motiv de mobilizare.

Am făcut un Research pe marețul google și am găsit o rețetă aici , care părea sa fie ce trebuie. Și da, nu m-am înșelat!

M-am pus pe treabă imediat! 🙂

Vă reamintesc că acești biscuiți crăpați, cu ciocolată, sunt fără ouă, fără unt, fără lapte! Au ieșit foarte asemănători cu cei de la brutărie. Crocanți la exterior, moi și aerati la interior!  Mi se par demențiali ! Și nu doar eu am fost încântată de rezultat, dar și restul familiei!

Mi-a luat cred că 10 minute să îi fac și 10 să îi coc! Atât de simplu și atât de ușor. 
P.S. Față de rețeta originală am redus la jumătate cantitatea de zahăr 🙂

Biscuiți cu ciocolată, de post

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 6 persoane
Prep Time: 10 minute Cooking Time: 10 minute

Ingredients

  • Ingrediente pentru 12-14 bucăți :
  • 130 g.faină
  • 30 g.cacao
  • 50 ml.ulei de floarea soarelui
  • 120 g.ciocolata neagră min. 70% cacao
  • 80 ml apă fiartă
  • 70 g. zahăr
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf de sare

Instructions

1

Topim la bain-marie , ciocolata împreună cu uleiul de floarea soarelui.

2

Într-un alt vas dizolvăm zaharul în apa fiarta. Lăsăm siropul sa se răcească.

3

Cernem faina, praful de copt, cacao și sarea într-un bol încăpător.

4

Turnam peste ele, lichidele : ciocolata topita și siropul de zahăr racit. Amestecam bine pana obținem în aluat ferm nelipicios.

5

Formam biluțe de aluat și le așezăm pe tava de copt, tapetată cu hârtie de copt.

6

Încălzim cuptorul în prealabil. Coacem biscuiți timp de 10 minute la 180 Grade.

7

Lăsăm biscuiții să se răcească și îi presărăm cu zahăr pudră sau fulgi de sare.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply