Prăjitură răsturnată cu prune/ pandișpan cu prune!Indiferent cum o să-i spuneți tot delicioasă și pufoasă va rămâne. Nimic spectaculos, doar simplu și gustos!
Un aluat de pandișpan turnat pe niște prune foarte dulci, delicioase, de casă! Nu este vreo prăjitura inventată, ci doar o prezentare puțin diferită! Când ești în pană de idei, ceva simplu poate deveni dintr-o pură greșeală, ceva frumos și gustos. Cam asta este povestea acestei prăjituri cu prune!
Nu uitați ca mă puteți găsi și pe Instagram și Facebook, unde găsiți rețeta si în format video.
Alte rețete cu prune de aici de pe blog 🙂
Prăjitură răsturnată cu prune/ pandișpan cu prune
Ingredients
- Ingrediente:
- 3 ouă
- 80 g.zahar
- 100 g.faină
- 200 g. cca prune (cat sa acoperiti fundul unei tavi de copt)
Instructions
Batem zaharul cu ouăle cu ajutorul unui mixer până când se deschid la culoare și își dublează/triplează volumul.
Adăugăm făina treptat în compoziție. Amestecam ușor, de sus în jos, pana obținem un aluat omogen, destul de aerat.
Pe fundul unei tavi (dim.23 cm), tapetată cu hârtie de copt, aranjăm prunele cu coaja în jos și pulpa în sus.
Turnam aluatul peste prune și îl distribuim cât mai uniform posibil.
Coacem tarta la 180 grade timp de cca 25-30 minute (cuptorul încălzit in prealabil) sau până când suprafața prăjiturii devine ușor aurie și trece de testul scobitorii.
După ce s-a răcit răsturnăm prăjitura pe un platou și scoatem usor hârtia de copt. O pudram cu zahăr pudră.
O putem servi simplă, cu înghețată🍨🍦sau cremă de frișcă!
Pofta bună!❤️
2 Comments
Eses
aprilie 24, 2024 at 6:52 amImi place foarte mult aceasta reteta. Recomand!
Mihaela Negrescu
iunie 5, 2024 at 7:27 amCe mă bucur!!Mulțumesc!