Dovleac sau bostan?
De mica ii spuneam bostan acestei legume portocalii de toamna! Am indragit-o din copilarie datorita placintelor pe care mi le facea mama. Intre timp m-am obisnuit si cu denumirea de dovleac si cu noile retete descoperite incet, incet pe tot parcursul acestor ani. Ne place mult dovleacul si in varianta lui sarata. Supa crema de dovleac este supa preferata a familiei mele! O mancam cu mare drag in orice moment al anului, deoarece am grija sa-mi fac rezerve de dovleac toamna , congelandu-l. Si deserturi facem cu dovleac: biscuiti, placinte…,etc.
Ce-mi place la desertul pe care vi-l propun astazi?
Ingredientele folosite pentru acest chec bicolor cu dovleac sunt la indemana tuturor! Dovleacul poate fi si crud sau copt (nu are importanta, depinde de voi ce preferati) si tzac-pac, aruncati toate ingredientele intr-un bol si este gata pentru coacere. Partea cea mai dificila este asteptarea, pentru ca trebuie sa stea la cuptor vreo 40 min. cca, plus sa se raceasca nitel. Dar si cand s-a racit o sa aveti ce savura la o ceasca de cafea, ceai sau pur si simplu la o gustare. Daca nu mancati dovleac in mod obisnuit , acesta este desertul potrivit, puteti beneficia de beneficiile acestei legume portocalii „ascunzindu-l ” in acest chec bicolor! Ce ziceiti? Il incercati?
N.B.
*Aceasta prajitura se poate conserva pana la 5-6 zile in suporturi pentru torturi/prajituri
*Puteti inlocui 50 gr.de faina cu aceeasi cantitate de faina de migdale pentru un gust mai intens
*Pe instagram in sectiunea repere/highlights gasiti scurte filmulete din etapele prepararii acestui chec
Iar daca il incercati, va astept cu impresii, poze la adresa „redactiei „sau tag catre mine pe contul meu de instagram .
Pana atunci sa gatiti cu drag si spor pentru un rezultat delicios!!
Mihaela N
Chec bicolor cu dovleac
Ingredients
- Ingrediente:
- 250 gr. piure de dovleac crud/copt
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 2 oua
- 120 gr. de zahar
- 250 gr. faina
- un pliculet de praf de copt
- 20 gr.cacao
- un praf de sare
Instructions
Dovleacul crud/copt il punem intr-un mixer cu uleiul de floarea soarelui. Cu ajutorul unui mixer, îl tocam marunt pana la consitenta unui piure.
Cele doua oua le amestecam cu zaharul pana la se deschid la culoare si isi maresc usor volumul.
Turnam piureul de dovleac peste compozitia de oua. Adaugam faina si praful de copt si amestecam pana la omogenizare. Ungem forma de copt (in cazul meu un bundt ) cu unt si o tapetam cu faina.
Distribuim o jumatate din compozitie in forma de copt, iar in cealalta jumatate incorporam cacao inainte de a o turna peste compozitia deschisa la culoare/ peste baza.
Coacem prajitura timp de 40 min cca la o temperatura de 175 C. Lasam checul sa se raceasca inainte de a o scoate din forma de copt.
Notes
*Aceasta prajitura se poate conserva pana la 5-6 zile in suporturi pentru torturi/prajituri *Puteti inlocui 50 gr.de faina cu aceeasi cantitate de faina de migdale pentru un gust mai intens *Pe instagram in sectiunea repere/highlights gasiti scurte filmulete din etapele prepararii acestui chec
No Comments