Desert/ Feluri principale/ Retete

Pere coapte cu brie și nuci

octombrie 23, 2023

O rețetă de sezon, simplă, super rapidă,  plină de gust și arome !

Pere coapte și moi, brânză brie topită și aromată, nucă coaptă și plină de gust, cimbrul care potențează toate gusturile…Nu-i așa că sună bine?

Acest preparat iti trezește toate gusturile și simțurile…trebuie sa mă credeți pe cuvânt :)! Eu sunt pe „repeat” cu acest preparat în ultima perioadă! Nu mă pot opri! Prea bun, prea … de vis 🙂

Le puteți servi simple sau alături de o salată verde și pâine proaspătă. Combinația dulce-strat sigur vă va cuceri, așa cum s-a întâmplat și în cazul meu :).

Dacă vreți sa le încercați sau le-ați încercat , sa îmi lăsați un mesaj aici în comentarii sau pe Facebook ori Instagram. Mi-ar plăcea să vă aud părerea/ impresiile :).

Pere coapte cu brie și nuci

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 2 persoane
Prep Time: 5 minute Cooking Time: 25 minute

Ingredients

  • 2 pere
  • branză brie, câteva felii tăiate
  • suc de lămâie
  • ulei de măsline - câteva picături
  • cimbru uscat
  • o linguriță de miere
  • nuci tocate mărunt

Instructions

1

Încălzim cuptorul la 180 de grade. Tăiem perele în jumătate și scobim interiorul.

2

Așezăm perele în tava de copt. Le stropim cu suc de lămâie și un pic de ulei de măsline.

3

Umplem perele cu brânză brie/ camembert/ reblochon și cu nucile tocate. Presărăm perele cu cimbru uscat/proaspăt și le stropim cu puțină miere.

4

Coacem perele cca 25 min , la 180 de grade, până cand brânza s-a topit și începe sa prindă o crusta aurie.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply