Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete/ Retete de suflet

Tiramisu clasic

mai 24, 2011
Una din legendele acestui desert spune ca un anume conte Cavour din preajma orasului Torino era foarte preocupat pentru reunirea Italiei, iar bucatarul lui personal pentru a-l sustine a conceput un desert nou, special pentru el, ca sa-i ridice moralul – „tirami su”.
Găsiti multe retete de Tiramisu pe net, dar în acest articol o sa va prezint rețeta clasica!
Ingrediente:
– 500 gr mascarpone
– 8 linguri de zahar
– 4 oua proaspete
– 300 g de savoiardi (cca un pachet de piscoturi)
– 4-5 pahare cca de cafea
– 2 linguri de coniac (opțional)
– cacao cat e necesar
– un praf de sare
Preparam cafeaua și o lăsăm sa se răcească.
Separam albusurile de gălbenușuri. Alegem oua cât mai proaspete.
Mixam gălbenușurile cu 4 linguri de zahar, pana se deschid la culoare. Pentru a fi mai siguri putem sa batem gălbenușurile pe baie de aburi (la bain-marie) pentru a le pasteuriza.
În acest punct , încorporați cu ajutorul unui mixer, crema mascarpone putin cate putin in compozitia de galbenusuri.
Continuam cu albusurile pe care le batem cu restul de zahar (4 linguri) și un praf de sare,  pana devin spuma. Daca ridicati bolul deasupra capului si nu se prelinge este perfecta!
Albusul spuma îl amestecam cu crema obtinuta din galbenusuri si mascarpone. Incorporam incet de jos in sus pentru a nu distruge spuma.
Așezăm jumatate din piscoturi  pe fundul tavii, in prealabil insiropate în cafea. Nu țineți mult piscoturile în lichidul cu cafea (pentru a nu se insiropa prea tare). Le așezăm cu partea presarata cu zahar, în sus. Turnam jumatate din crema obtinuta , pe care o distribuim uniform pe toată sutrafata piscoturilor. Apoi repetam procedura cu al doilea strat de piscoturi insiropate, plus crema.
Presaram cu cacao deasupra și îl trimitem la frigider pentru cel putin 4-6 ore inainte de a fi consumat.
Sa-l savurati cu placere!!
Pofta buna!

Tiramisu clasic

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 6 persoane
Prep Time: 20 minute

Ingredients

  • Ingrediente:
  • - 500 gr mascarpone
  • - 8 linguri de zahar
  • - 4 oua proaspete
  • - 300 g de savoiardi (cca un pachet de piscoturi)
  • - 4-5 pahare cca de cafea 
  • - 2 linguri de coniac (opțional)
  • - cacao cat e necesar
  • - un praf de sare

Instructions

1

Preparam cafeaua și o lăsăm sa se răcească. 

2

Separam albusurile de gălbenușuri. Alegem oua cât mai proaspete.

3

Mixam gălbenușurile cu 4 linguri de zahar, pana se deschid la culoare. Pentru a fi mai siguri putem sa batem gălbenușurile pe baie de aburi (la bain-marie) pentru a le pasteuriza. În acest punct , încorporați cu ajutorul unui mixer, crema mascarpone putin cate putin in compozitia de galbenusuri. 

4

Continuam cu albusurile pe care le batem cu restul de zahar (4 linguri) și un praf de sare,  pana devin spuma. Daca ridicati bolul deasupra capului si nu se prelinge este perfecta.

5

Albusul spuma îl amestecam cu crema obtinuta din galbenusuri si mascarpone. Incorporam incet de jos in sus pentru a nu distruge spuma.

6

Așezăm jumatate din piscoturi  pe fundul tavii, in prealabil insiropate în cafea. Nu țineți mult piscoturile în lichidul cu cafea , pentru a nu se insiropa prea tare. Le așezăm cu partea presarata cu zahar, în sus. Turnam jumatate din crema obtinuta , pe care o distribuim uniform pe toată sutrafata piscoturilor. Apoi repetam procedura cu al doilea strat de piscoturi însiropate, plus crema.

7

Presaram cu cacao deasupra prăjiturii și îl trimitem la frigider pentru cel putin 4-6 ore inainte de a fi consumat. Puteți de asemenea sa presărați cacao, înainte de servire.

8

Sa-l savurati cu placere!!

9

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply