Browsing Category

Desert

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete/ Retete de suflet

Colțunași Leneși

Coltunași Leneși – amintirea mea din copilărie ! Seamănă cu niște găluște moi și pufoase  și de fapt sunt “o scurtatura” a coltunasilor clasici umpluți cu brânză :). De  origine sunt de prin Ucraina din câte inteleg,  iar moldovenii fiind vecini cred au preluat aceasta rețeta :). 

Îmi aduc aminte ca mama ni-i pregătea când era în criza de timp și trebuia sa ne facă urgent ceva de mâncare. II făcea cel mai des cu brânză, dar se întâmpla sa ii mai facă și cu cartofi (mai rar, ce-i drept). Cu siguranță ca unii dintre voi recunoașteți acest preparat și va sunt cunoscute astfel de amintiri. În general acest preparat este foarte apreciat de copii, dar și de adulți 🙂 și chiar și celor cărora nu le prea place brânza de vaci.

Colțunași Leneși

Cum pregătim cei mai buni colțunași leneși?

Alegerea brânzei de vaci: pentru acești colțunași leneși cumpăr mereu o brânză de vaci uscata. Și cea umeda este ok, dar este mai pretențioasa,  in ideea ca va “cere “ mai multa faina și va fi un pic mai greu de lucrat cu aluatul. Dacă vreți sa faceți brânză buna de casa, aici pe blog găsiți rețeta. 

Gustul coltunasilor lenesi : Pot fi atât sărați cât și dulci.  Pe cei sărați ii servim cu smântână , iar pe cei dulci cu vișine în sucul lor sau cu diverse gemuri. 

Fierberea coltunasilor leneși : Pentru a fierbe coltunasii avem nevoie de o cantitate mare de apă, pentru ca exista riscul sa se lipească între ei. Apa trebuie sa fie sarata, (așa cum procedam și la paste ) și neaparat sa fiți pe faza să-i scoateți la timp, deoarece timpul lor de preparare este foarte scurt. Imediat ce s-au ridicat la suprafața apei , ii scoateți rapid pentru ca exista riscul sa devină prea moi, sa nu isi mai mențină forma,  sa fie rasfierti.

Colțunași Leneși

Acum ca am definit câteva reguli principale de respectat pentru aceata rețeta, sa trecem și la treaba 🙂

Colțunași Leneși

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 2 persoane
Prep Time: 10 minute Cooking Time: 2 minute

Ingredients

  • Ingrediente:
  • 400 g de brânză de vaci
  • Un ou
  • 4 linguri de faina
  • sare pentru compoziție + zahăr dacă ii doriți dulci
  • Sare pentru apa
  • Pentru servire
  • Unt topit
  • Visine , fructe moi, gem
  • fulgi de migdale
  • Smântână Opțional

Instructions

1

In primul rând punem apa la fiert.

2

Avem doua posibilități de a preparare al acestor coltunasi : prima varianta cu brânză grunjoasa (așa cum o găsim în comerț) sau a doua varianta cu aceeași brânză, dar trecută prin sita pentru a obține o consistentă finala mai fina.

3

Ambele variante sunt delicioase. Dacă nu treceti brânză prin sita, atunci va sfătuiesc sa o amestecați cu mana astfel încât aluatul final sa fie cât mai omogen și compact (ca atunci când faceți chifteluțele).

4

Deci, într-un bol adânc punem cele 4 ingrediente și le amestecam rapid. Rezultatul trebuie sa fie un aluat ferm și compact, s-a înțeles, da? 🙂

5

Acum ca avem compoziția gata , pe masa de lucru presarăm faina. Luam bucăți de aluat din compoziția obținută , îl trecem prin faina pentru a-l modela mai ușor și ii dam forma unui tub/salam. Tubul obtinut îl porționăm în bucatele mici. În cazul în care nu reuști sa tăiați ușor salamiorul , treceti cuțitul prin putina faina pentru a va facilita tăierea.

6

Fierbem coltunasii timp de cca doua minute. Când s-au ridicat la suprafata apei ii scoateți intr-o farfurie adâncă, în care turnați putin unt topit pentru a nu-i lasă sa se lipească între ei, dar și pentru a le da un gust mai intens.

7

Se servesc cu ce va dorește suflețelul vostru: fructe moi , gem de vișinele, zmeura, afine, etc + smântână evident!

8

Pofta buna!

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete/ Retete de suflet

Tort de clatite cu branza de vaci și visine, la cuptor

Tort de clătite cu brânză de vaci si vișine, la cuptor!🥰🍒❤️

M-a surprins plăcut  gustul acestui tort de clatite cu brânza si visine, la cuptor, inca de la prima mușcătura . De aspect nici nu mai zic prea multe, se cam prezintă singur🙈🥰: rulouri arătoase de clatite, brânza dulce si cremoasa care merge perfect in contrast cu vișinele din compozitie! Iar sosul cremos si vanilat, care leagă tuburile de clatite a fost ca “cireașa (in cazul nostru vișina😅😉) de pe tort” 🥰

Abia astept sa il încercați si voi , si sa va convingeti cat e de delicios! Aaa si sa nu uit, vreau muuuulte poze si impresii de la voi❤️🥰💪🏻🍒

 

Este bun cald, dar si rece!🍒🥰Enjoy❤️

P.S. Va las și link către câteva rețete de pe blog cu vișinele :

Cușma lui Guguță din clătite

Cușma lui Guguță rețeta tradițională

Visine in suc propriu

Tort vegan cu visine

Prăjitura cu visine si strat pufos de frișcă 

Smoothie cu banane și visine

Prăjitura cu visine si aluat sfaramicios

Cea mai simpla tarta cu piersici și visine

Tort de clătite cu brânză de vaci si vișine, la cuptor!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 6
Prep Time: 25 minute Cooking Time: 35 minute

Ingredients

  • Ingrediente:
  • 10 -12 clatite (in funcție de dimensiunea tavii)
  • 400 g brânza de vaci
  • Un ou
  • 30 g zahăr (cantitatea poate fi adaptata in funcție de gustul fiecăruia )
  • 500 g vișine proaspete sau congelate
  • 50 ml. unt topit
  • Crema
  • Două ouă
  • 100 ml lapte
  • 100 ml smântână
  • 80 g zahăr (adaptați zaharul in funcție de gustul vostru)
  • O lingurița de extract de vanilie

Instructions

1

Daca alegeți vișine proaspete, scoate-ți -le sâmburii si puneți-le pe foc cu o lingurița de zahăr.  Dupa ce au lăsat putin suc se scot intr-o sita pentru a scurge surplusul de lichid/suc. Pentru vinișine congelate , lăsați-le sa se decongeleze putin si procedați la fel ca si cu cele proaspete. 

2

Brânza de vaci o amestecați bine cu ou si zahar. 

3

Pe fiecare foaie de clătită distribuiti brânza dulce peste care puneți si câteva visine . Eu m-am limitat la 3-4 visine in rulou. Daca sunteți fani visine, puteți sa suplimentați cantitatea de visine. 

4

Ungeți o tava rotundă cu unt si aranjați in forma de spirala tuburile de clatite obținute. Ungeti tuburile aranjate in tava , cu unt și coaceti-le la 180 grade pentru 15 min. 

5

Intre timp pregătim crema. Amestecam toate ingrediente pentru crema , iar dupa ce au trecut cele 15 minute turnați lichidul peste rulourile de clatite . Coaceti tortul de clatite inca 20 min. Pofta buna!!

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Inghetata de casa din doar doua ingrediente

Nu știu care e relatia voastră cu inghetata, dar eu pur și simplu o ador❤️!

Incă de foarte mică mergeam cu mama în fabrica unde lucra și îmi luam înghețată direct de pe banda(da, am avut un astfel de noroc🍦😉). Doamne , ce satisfacție ! Era pur și simplu perfecta acea înghețată : nici foarte tare, dar nici prea moale – numai buna de mâncat! Se topea efectiv pe buzele mele! Ce dor îmi e de acele vremuri❤️

În fine, ati înțeles voi ca eu am o relație specială cu înghețată ,da? Pur și simplu tot ce e legat de #amintiridincopilărie=love❤️! Ziceți voi ca nu e așa…😉

Dar sa trecem la înghețata de astăzi ! Înghețată făcută în casa iti da o satisfacție aparte, cel putin mie așa mi se întâmplă. Ai destule avantaje dacă ți-o faci în condiții casnice: controlul ingredientelor, adaptarea la gustul tău și al familiei tale, etc . Plus ca pentru înghețata ce v-o propun, nu veți avea nevoie de vreo mașinărie specială. Va este suficient un mixer banal și doua ingrediente principale : frișcă neindulcita și lapte condensat. 

Apoi, puteți sa o personalizați după gustul voștru: poate fi cu fructe diverse, cu cacao, cu bucăți de ciocolata, etc . Rezultatul: cremoasa, răcoroasă, aromată, delicioasă, perfectă pentru această perioadă! 😊🍦

Înainte de servire lăsați înghețata cateva minute la temperatura camerei, sa se topească putin pentru mai multă cremozitate.
N.B. Fiind in aceasta perioada foarte cald va recomand sa va “mișcați” rapid cand o preparărati , fiindcă frișca bătută are tendința sa se “lase” sau chiar sa se taie la caldura🙃.

Hai sa “curgă râuri “de înghețată în această vară😊🍦🍦🍦!!!

P.S. Tot o propunere răcoroasă de vară găsiti aici – Iaurt crocant cu fructe !Un fel de inghețată din iaurt cu “de toate”😊

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 6 persoane
Prep Time: 5 minute

Ingredients

  • Ingrediente:
  • 400 ml smântână neîndulcita pentru frișcă (30-32% grăsime )
  • 150-200 ml lapte condensat îndulcit (cantitatea poate varia in functie de cat de dulce vreți sa fie înghetata)
  • Opțional 
  • O linguriță de esența de vanilie
  • Fructe (zmeura, mure,etc)
  • Ciocolata
  • Cacao

Instructions

1

Bateți smântână cu ajutorul unui mixer pana devine spumoasă și foarte fermă.

2

Adăugați treptat în compoziție laptele condensat. Amestecați cu paleta ușor pana la încorporare.

3

În jumătate de compoziție am adăugat zmeura, pe care în prealabil am spălat-o și mărunțit-o cu ajutorul unei furculițe . Dacă zmeura este mai acrișoară ii puteți adaugă un pic de zahăr pentru un strop de dulceața. La fel puteți sa procedați și cu alte fructe.

4

Turnați compozițiile în recipiente speciale pentru înghețată sau în tavi, pe care le puneți în congelator pentru minim 5-6 ore.

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Cheesecake simplu, la cuptor

Acest cheesecake, l-am făcut fix cu un an în urma , dar nu a apucat sa fie publicat aici pe blog, doar pe instagram🙈. Am zis totuși ca merita onoarea de a fi prezent și aici pe blog. Nu e un cheesecake complicat, este simplu ” ca buna ziua”😊. E făcut în stilul meu, rapid și ușor!😋

Las și textul meu de anul trecut, publicat pe Instagram . Vreau sa îmi aduc aminte de acea perioada de început de pandemie…cu bune și cu rele….
“Astazi după o foarte lungă perioadă de izolare, am ieșit pană la magazinul de la colț🙈. Echipată corespunzator😷, mi-am cumparat strictul necesar si fuguța inapoi acasă…
Nu am putut sa nu observ cat de frumoasă s-a facut natura.❤️🤍🌈


Am trecut si pe langa cațiva pomi infloriți si am indraznit sa rup cateva crenguțe, sa-mi aduc un strop de primăvară in casă cu care am dichisit acest cheesecake rustic🥰❤️ 🍰
Un cheesecake mai “bronzat”, dar pentru noi nu e o problemă😉. Ne place așa, rusic si bun👍🥰🙃. 🍰”

 

Cheesecake simplu la cuptor

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 4 persoane
Prep Time: 15 minute Cooking Time: 45 minute

Ingredients

  • Ingrediente tava 18 cm:
  • 80 gr.piscoturi/biscuiți digestivi
  • 50 gr.unt
  • Pentru cremă:
  • 2 ouă
  • 60 gr. zahar
  • 550 gr. branza tip "făgărăș" sau 225 gr.de brânză și 225 gr.smantana
  • coajă de lămâie ecologică
  • o linguriță de esență de vanilie

Instructions

1

Maruntim biscuitii și/sau piscoturile (depinde ce aveți prin casa😉) cu ajutorul unui robot de bucătărie.

2

Topim untul și îl adăugăm peste biscuiții maruntiti. Amestecam bine astfel încât biscuiți sa absoarbă bine untul.

3

Tapetam cu hârtie de copt fundul unei tavi cu inel detașabil , iar marginile le ungem cu putin unt. Transferam amestecul de biscuiți în tavă. Aplatizam compoziția din biscuiți cu ajutorul unei linguri, pentru a crea o baza solida pentru crema.

4

Intr-un bol mai mare , brânză tip "făgărăș", punem ouăle , zaharul, coaja de lămâie și o linguriță de esența de vanilie. Amestecam toate Ingredientele pana la omogenizare.

5

Turnam crema peste biscuiți.

6

Coacem cheesecake ul cca 40-45 min la 180 grade (cuptorul fiind încălzit în prealabil), pana se rumenește ușor.

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Prăjitura cu chisleag dulceața și nuci

Pentru cine nu a auzit pana acum de CHIȘLEÁG – “Lapte de vaca închegat (obținut prin fermentarea pe cale naturală a laptelui nefiert) care ramane în vas după luarea smantanii formate la suprafata; lapte prins, lapte acru!”

Nu de foarte mult timp am început sa îmi fac chisleag (lapte prins) în casa. Am găsit o sursa sigura de unde îmi cumpăr laptele. Din laptele respectiv îmi fac și brânză,  smântână și chisleag.

Procesul tehnologic este unul simplu, singura “dificultate” este sa ai răbdare doua-trei zile (în funcție de cât de cald e în casa) pana se prinde laptele. Grăsimea laptelui se ridica la suprafață și formează “smântână” pe care cu atenție o adunam într-un vas curat , pana dam de chisleag. Borcanele cu chisleag le bag la frigider și le consumam când ni se face pofta.

Am și uitat cat e de bun acest lapte prins. Gust perfect și echilibrat! Mă bucur ca l-am redescoperit și l-am reintrodus în alimentație.

Și evident poftele nu sunt constante , așa ca mă mai “trezesc cu “exces de chisleag din care mai fac oladi. sau diverse prăjituri cu iaurt pe care le găsiți aici pe blog la o simpla Căutare “iaurt”.

Astăzi mai adaug o rețeta la acea lista : o prăjitura simpla, simpla tare: atât ca ingrediente cât și ca proces de preparare : prăjitura cu chisleag (care poate fi înlocuit cu iaurt, lapte bătut, chefir) dulceața și nuci!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By mihaela Negrescu Serves: 6 persoane
Prep Time: 5 minute Cooking Time: 35 minute

Ingredients

  • Ingrediente tava 20x20:
  • un ou
  • 60 gr. de zahar
  • 2 linguri de dulceața/gem
  • 2 linguri de ulei floarea soarelui
  • 250 ml. chisleag /chefir/iaurt/lapte batut
  • o linguriță de bicarbonat
  • 200 gr. faina 00
  • 50 gr.nuci

Instructions

1

Într-un bol amestecam chisleagul cu oul, uleiul și dulceața (în cazul meu dulceața de prune fără zahăr adaugat). Peste compoziția obținută adăugăm faina și bicarbonatul . Amestecam totul energic pana la uniformizarea aluatului și nu vom mai avea cocoloașe. 

2

Intr-o tava , tapetata cu hârtie de copt turnam aluatul obținut , iar deasupra presarăm nucile mărunțite .

3

Coacem prăjitura cea 30 minute la 180 de grade. În ultimele 15 minute punteti o foile de aluminiu deasupra pentru a prinde o culoare ușor maronie. O lăsăm sa se răcească putin și o servim la ceai, cafea sau pe post de gustare.

Continue Reading…

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Chifle pufoase in forma trandafiri

Chifle Trandafir : pufoase si delicioase, umplute cu gem, visine, crema de ciocolată, cu ce vreti voi🙃!  In cazul in care sunteți in pana de idei pentru weekend si aveti chef de ceva bun, poftim de va inspirați ! Aveti un pic de treaba cu ele, dar si rezultatul este pe măsura !

Secretul acestui aluat este ca toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, iar laptele ușor călduț. Pentru prepararea lui amestecam toate ingredientele , in afara de faina si untul.

Continue Reading…

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete/ Retete de suflet

Pandișpan cu mere caramelizate

O pufoșenie de prăjiturică ! Pandișpan cu mere caramelizate🥰! Simplu de facut si ușor de mancat!

Pandișpan cu mere caramelizate

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 4
Prep Time: 15 Cooking Time: 35

Ingredients

  • Ingrediente:
  • 3 oua
  • 100 gr.zahar
  • 120 gr.faina
  • 1 linguriță praf de copt
  • Scorțișoara - optional
  • 3 buc. mere mari
  • 2 cuburi de unt
  • 2 linguri de zahăr

Instructions

1

Spălam merele , le curățăm și le tăiem cuburi.

2

Intr-o tigaie punem 2 linguri de zahar si untul. Cand cele doua ingrediente s-au dizolvat/topit adăugăm merele si scortisoara. Lasam totul pe foc pana se îngroasa compoziția si prinde o tenta ușor caramelizata.

3

Batem zaharul cu ouăle cu ajutorul unui mixer pana când se deschid la culoare și își dublează volumul. Adăugăm faina cernută și praful de copt. Amestecam pana obținem un aluat omogen.

4

Intr-o tava pentru copt (20x30) turnam aluatul obținut, iar deasupra distribuim merele caramelizate.

5

Coacem tarta la 170 grade timp de cca 30-35 minute.

6

O putem servi simpla, cu înghețată sau crema de vanilie.

7

Pofta buna!

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Tort de clatite cu crema de ciocolata

Ciocolata Poiana sărbătorește anul acesta 25 de ani !!!! Și dacă e party, sa pregătim un tort aniversar!🎂 Un tort de clatite cu crema de ciocolata 🎂!!! Este un tort original , usor de realizat si se preteaza perfect pe masa de sarbatoare. Nu poti sa refuzi niciodata un tort de clatite si cu atat mai mult, atunci cand este plin cu crema de ciocolata, nu-i asa?🎂🎂🎂

Pentru crema acestui tort am folosit ciocolata Poiana 65% cacao, perfecta pentru gătit deserturi datorită conținutului ridicat de cacao. A rezultat o crema super deliciosa si fina, perfecta pentru uns foile subtiri de clatite. Acest tort il puteti servi imediat, in compania prietenilor. Iar pentru a va usura munca si mai mult , va las si reteta video cu pasii prepararii.

LA MULTI ANI, POIANA!!🎂🎂🎂

 

Tort de clatite cu crema de chocolate

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4,50 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 8 persoane
Prep Time: 20 minute Cooking Time: 20 minute

Ingredients

  • Ingrediente
  • Pentru cca 18 clatite
  • 4 oua
  • 600 ml lapte
  • 300 gr. faina
  • 5 gr. sare
  • Pentru crema de ciocolata
  • 200 gr. ciocolata Poiana Amaruie Cacao 65%
  • 600 ml lapte
  • 2 oua
  • 80 gr. zahar
  • 80 gr. faina 00

Instructions

1

Incepem preparea tortului cu crema de ciocolata. Intr-un vas spargem cele doua oua, adaugam zaharul si incorporam treptat faina si laptele. Amestecam pana vom obtine un lichid omogen, fara cocoloase.

2

Vasul cu compozitia obtinuta il punem pe foc si amestecam continuu, pana cand crema se ingroasa.

3

In crema fierbinte, adaugam Ciocolata Poiana cu 65% cacao, care este perfecta pentru gatit deserturi, datorita continutului ridicat de cacao. Vom obtine crema de ciocolata, pe care o acoperim cu o folie alimentara si o lasam la racit, cat timp preparam foile de clatite.

4

Intr-un bol spargem ouate, peste care adaugam treptat faina si laptele. Amestecam bine ingredientele , iar la final adaugam si sarea. Lasam compozitia sa stea 20-30 minute.

5

Intr-o tigaie incinsa, unsa cu putin ulei de floarea-soarelui, turnam cu ajutorul unui polonic sau cana din compozitia rezultata. Miscam tigaia pana distribuim uniform compozitia. Coacem clatitele pe ambele parti. Repetam operatiunea pana terminam aluatul.

6

Fiecare foaie de clatita o ungem uniform cu un start subtire de crema de ciocolata. Ungem cu crema si marginile tortului.

7

Ornam tortul de clatite, cu ciocolata rasa si diferite fructe.

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete/ Retete de suflet

Prajitura marmorata cu crema Nutella si alune

Daca sunteti in cautarea unei prajituri inedite si usor de facut, vin astazi cu o propunere! ❤️
Prajitura marmorata cu crema Nutella si alune! Puteti inlocui Nutella cu o crema de ciocolata.

Pentru prepararea ei veti avea nevoie de doar cateva minute ! Trebuie doar sa amestecati ingredientele uscate cu cele umede. Dupa ce amestecati totul, prajitura va fi gata pentru coacere. Pentru umplutura am folosit #Nutella si alune, dar orice crema tartinabila merge de minune. In fine, este o prajitura delicioasa….pur si simplu perfecta alaturi de un ceai sau o cafea!☕️☕️☕️

Prajitura marmorata cu crema Nutella si alune

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 4
Prep Time: 5 Cooking Time: 35

Ingredients

  • Ingrediente:
  • 130 gr.faina
  • 50 gr.de zahar
  • un ou
  • 100 ml lapte
  • 40 ml ulei de floarea soarelui
  • 4 gr.praf de copt
  • 30 gr.alune tocate
  • Nutella sau crema de alune

Instructions

1

Incalzim cuptorul la 180 de grade. Ungem o tava de copt cu inel detasabil de 18 cm., cu ulei de floarea soarelui si o tapetam cu faina.

2

Intr-un bol amestecam ingredientele lichide (ou,lapte si uleiul) , iar in alt bol amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul si praful de copt). Unim ingredientele lichide cu cele uscate si amestecam pana ingredientele se omogenizeaza.

3

Turnam compozitia in tava de copt si adaugam 2-3 linguri de nutella sau crema de alune. Incorporam crema in aluat cu ajutorul unei scobitori sau cu coada unei linguri.

4

Pe suprafata aluatului distribuim alune tocate.

5

Coacem pajitura cca 30-35 minute la 180 de grade. Este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem prajitura din tava si o lasam sa se raceasca.

6

Pur si simplu perfecta!! Pam-pam!

7

Spor la prajiturit!

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Rondele de mere in aluat de oladi

 

Rondele de mer in aluat de oladi❤️🍏🍎

Am “subțiat “ aluatul clasic de oladi pe care il folosesc de regulă, ca sa pot scufunda merele in el. Merele au fost tare dulci si nu a fost nevoie sa adaug zahar in aluat. Mi-au rezultat aceste clatite cu măr super bune cu gust de toamnă❤️

Aici pe site gasiti si aluatul clasic de oladi.  Sunt un fel de pancakes ,super gustoase si care se fac extrem de usor. Daca o sa le incercati nu o sa regretati. Eu le mai numesc si russian pancakes, ca sa le diferentiez de cele americane. Nu evitati sa imi scrieti pe adresa redactiei sau pe retelele de socializare daca le incercat si sa imi spuneti daca v-au incantat!

Iar acum sa trecem la “rondele” noastre😉😊! Va las mai jos pașii preparării!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 4
Prep Time: 10 Cooking Time: 5

Ingredients

  • Ingrediente aluat:
  • 250 ml lapte batut
  • 130 gr de faina
  • o lingurița bicarbonat
  • 1 ou
  • 3gr.sare
  • +
  • 2-3 mere

Instructions

1

Intr-un bol turnam laptele bătut , spargem oul, adaugam sarea .

2

Amestecam bine compozitia si treptat incorporam faina si bicarbonatul.

3

Spalam merele, curățăm de coajă, scoatem samburii și le tăiem în felii/rondele subțiri de cca 0,5 cm.

4

In aluatul obținut scufundam rondele de mar.

5

Incingem putin ulei intr-o tigaie si prajim rondelele in aluat pe ambele părți pana prind o culoare aurie.

6

Scoatem clătitele pe un prosop de hartie pentru a scurge excesul de ulei.

7

Se servesc calde!