Aveți albușuri rămase de la alte prăjituri sau „pierdute” pe undeva prin congelator? E timpul să le folosiți într-un mod simplu și delicios!
Este o rețeta simplă, gustoasă și ușor de preparat: cu brânză, cu ciocolată și pere în compoziție. Și nu veți da greș cu această prăjitură indiferent pentru ce ocazie vreți să o praparați :)!
Găsiți pe Instagram și un filmuleț drăguț cu prepararea acestei prăjituri delicioase!
Enjoy! 🙂
Prăjitură cu albușuri, pere și ciocolată
Ingredients
- Ingrediente:
- 4 albusuri (cca 160 g)
- 200 g.făină
- 140 g. brânză de vaci
- 8 g.praf de copt
- 80 g de zahăr
- 20 g.cacao
- 80 ml. ulei de floarea soarelui
- O linguriță esență de vanilie
- Pentru decor
- 50 g.ciocolată neagră
- O pară mare
Instructions
Începem prin a bate albușurile cu zaharul până devine compoziția albă, voluminoasă, fermă și aerată.
Cernem într-un bol făina, cacao și praful de copt.
Adăugăm treptat compoziția uscata în albușurile bătute. Încorporăm ulterior uleiul și brânză de vaci. Aluatul rezultat îl întintem într-o tava de copt (dim.23 cm) tapetată cu hârtie de copt și/sau făină și ulei/unt.
Aranjăm pe suprafață aluatului perele, pe care l-am curățat în prealabil de coajă și le-am tăiat felii subțiri. La final distribuim bucăți de ciocolată pe toată suprafață prăjiturii.
Coacem prăjitura cca 40 minute, la 180 grade.
Poftă bună!
2 Comments
cardrecenziigoogle.ro
aprilie 12, 2024 at 8:58 amAceasta reteta este perfecta pentru a folosi albusurile ramase de la alte prajituri sau pentru a fi savurata in orice alta ocazie speciala.
Mihaela Negrescu
iunie 5, 2024 at 7:28 amAșa este!!🥰💪