Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Prăjitura cu albușuri, pere și ciocolata

noiembrie 14, 2023

Aveți albușuri rămase de la alte prăjituri sau „pierdute” pe undeva prin congelator? E timpul să le folosiți într-un mod simplu și delicios!

Este o rețeta simplă, gustoasă și ușor de preparat: cu brânză, cu ciocolată și pere în compoziție. Și nu veți da greș cu această prăjitură indiferent pentru ce ocazie vreți să o praparați :)!

Găsiți pe Instagram și un filmuleț drăguț cu prepararea acestei prăjituri delicioase!

Enjoy! 🙂

 

 

Prăjitură cu albușuri, pere și ciocolată

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 6 persoane
Prep Time: 10 minute Cooking Time: 40 minute

Ingredients

  • Ingrediente:
  • 4 albusuri (cca 160 g)
  • 200 g.făină
  • 140 g. brânză de vaci
  • 8 g.praf de copt
  • 80 g de zahăr
  • 20 g.cacao
  • 80 ml. ulei de floarea soarelui
  • O linguriță esență de vanilie
  • Pentru decor
  • 50 g.ciocolată neagră
  • O pară mare

Instructions

1

Începem prin a bate albușurile cu zaharul până devine compoziția albă, voluminoasă, fermă și aerată.

2

Cernem într-un bol făina, cacao și praful de copt.

3

Adăugăm treptat compoziția uscata în albușurile bătute. Încorporăm ulterior uleiul și brânză de vaci. Aluatul rezultat îl întintem într-o tava de copt (dim.23 cm) tapetată cu hârtie de copt și/sau făină și ulei/unt.

4

Aranjăm pe suprafață aluatului perele, pe care l-am curățat în prealabil de coajă și le-am tăiat felii subțiri. La final distribuim bucăți de ciocolată pe toată suprafață prăjiturii.

5

Coacem prăjitura cca 40 minute, la 180 grade.

6

Poftă bună!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    cardrecenziigoogle.ro
    aprilie 12, 2024 at 8:58 am

    Aceasta reteta este perfecta pentru a folosi albusurile ramase de la alte prajituri sau pentru a fi savurata in orice alta ocazie speciala.

    • Reply
      Mihaela Negrescu
      iunie 5, 2024 at 7:28 am

      Așa este!!🥰💪

    Leave a Reply