Nu-i așa ca-s arătoșii acești biscuiți cu mere și gem de caise? Pe noi ne-au cucerit instant : atât cu consistenta lor , cât și cu combinația dintre mere și gemul de caise! Deeeliciiiioși! ! Merită sa le dați o șansă, nu o sa regretați!
Merg de minune langa un ceai sau o cafea, iar copiii ii vor adora! Iar rețeta este una simpla și ușoară, așa cum v-am obișnuit. țac-pac și biscuiți sunt gata!
Găsiți rețeta în format video pe Instagram !Hai cu un follow , dacă vreti sa fiți la curent cu ce postez și pe acolo 🙂
E vremea rețetelor cu mere, deci nu ezitați sa încercați și alte Rețete delicioase cu mere de aici de pe site:
Pandișpan cu mere caramelizate
Rondele de mere în aluat de oladi
Prăjitura de delicioasa cu mere
Prăjitura rustica cu mere și ovăz
Și după ce v-am făcut aici ditamai pomelnicul, mi-am dat seama ca pot sa va pun un singur link de pe blog și sa le găsiți pe toate!
Gata, hai cu rețeta biscuiților cu mere și gem de caise 🙂
Biscuiți cu mere și gem de caise
Ingredients
- Ingrediente:
- 280 g de faină
- 80 g de zahăr
- 60 g de unt topit
- 2 ouă
- 50 ml lapte
- 3 mere mici
- 7 g praf de copt
- O lămâie netratată : pentru suc și pentru coaja
- Gem de caise
- Zahăr pudră
- Scorțișoară - opțional
Instructions
Într-un vas amestecăm bine ouăle cu zahărul. Completăm cu untul topit, laptele și coaja de lămâie.
Adăugăm treptat în compoziția obținută faina cu praful de copt. Cu ajutorul unei spatule amestecăm ușor până când obținem un aluat omogen, legat, dar moale.
Merele le spălăm și le tăiem falsii subțiri și le stropim cu suc de lămâie. Alegeți mere mici, pentru „petale „ perfecte! Dacă nu aveți mere mici, feliile mai mari le puteți tăia în jumătate. Iar dacă merele nu sunt prea dulci, le mai puteți adăuga zahăr și/ sau scorțisoară.
Tapetăm cu hârtie de copt o tavă pentru cuptor. Cu ajutorul unei linguri distribuim aluatul pe tava. Încercați sa distribuiți pe tava, bile de aceeași dimensiune și să le așezați la aceeași distanță una de alta.
Umezim un capăt de lingură si forăm în interiorul bilelor. Umplem găurile cu gem de caise. Poziționăm pe marginile bilelor fâșiile de mere, astfel încât sa obținem un soi de floare.
Coacem biscuiții timp de 20 min cca la 180 de grade (cuptorul încălzit în prealabil).
Când sunt gata le presarăm cu zahăr pudră și le servim!
3 Comments
card recenzii google
martie 27, 2024 at 10:09 amE mancare sau desert? Ce mai conteaza atunci cand sunt asa deliciosi biscuitii cu mere si gem de caise! Iar combinatia de mere si gem de caise este pur si simplu perfecta. Nu-i asa ca v-au cucerit si pe voi acesti biscuiti cu aspect aratos si gust divin?
cardrecenzii
aprilie 1, 2024 at 11:39 amMultumesc pentru aceasta reteta. A fost delicios.
Mihaela Negrescu
iunie 5, 2024 at 7:28 amMă bucur mult sa aud asta! Mulțumesc!!