Pizza – Brăduț de Craciun ! 16 mini chifle super gustoase, perfecte pentru o seara in familie si pentru o atmosfera mai Chrismassy. Unele din chifle (random) le-am umplut cu mozarella pentru a fi si mai cheesy si mai suculente! Super buna aceasta pizza! Pe contul meu de instagram găsiți în IGTV și un filmuleț cu pașii preparării. Pofta buna!!
Ciocolata Poiana sărbătorește anul acesta 25 de ani !!!! Și dacă e party, sa pregătim un tort aniversar!🎂 Un tort de clatite cu crema de ciocolata 🎂!!! Este un tort original , usor de realizat si se preteaza perfect pe masa de sarbatoare. Nu poti sa refuzi niciodata un tort de clatite si cu atat mai mult, atunci cand este plin cu crema de ciocolata, nu-i asa?🎂🎂🎂
Salată cu măr, parmezan, nuci si merișoare ! O salată, plină de vitamine, bogată în arome diverse si contrastante, care se îmbină perfect între ele. Ușor si rapid de preparat si se potrivește de minune cu multe feluri principale. Pentru a o prepara am apelat la un sortiment de frunze de salată ambalată , cu de toate, peste care am “aruncat” restul ingredientelor : felii subțiri de măr, nuci, merișoare deshidratate si fașii subțiri de parmezan. Totul asezonat cu ulei de masline si cremă de oțet balsamic. Vă recomand să o preparati inainte de a o mânca, pentru a profita de prospetimea salatei si combinata intensă si bogată al ingredientelor!!
In aceasta perioada a anului cuvantul de ordine , este “DOVLEACUL”. Daca dovleacul inainte era folosit aproape exclusiv pentru placinte cu dovleac, in zile noastre am inceput sa folosim aceasta leguma din ce in ce in mai mult in diverse preparate, atat dulci cat si sarate. Aici pe blog gasiti cateva retete care sunt sigura ca va vor face “cu ochiul”. Pe langa faptul ca sunt retete usor de facut, sunt si delicioase. Printre ele se numara : checul bicolor cu dovleac, tarta sarata cu somon, dovleac, ciuperci si branza de capra, biscuiti cu piure de dovleac , supa crema de dovleac si linte , placinta cu dovleac si nuci , placinta cu dovleac ca la mama acasa .
Prajitura marmorata cu crema Nutella si alune
Daca sunteti in cautarea unei prajituri inedite si usor de facut, vin astazi cu o propunere! ❤️
Prajitura marmorata cu crema Nutella si alune! Puteti inlocui Nutella cu o crema de ciocolata.
Rondele de mer in aluat de oladi❤️🍏🍎
Am “subțiat “ aluatul clasic de oladi pe care il folosesc de regulă, ca sa pot scufunda merele in el. Merele au fost tare dulci si nu a fost nevoie sa adaug zahar in aluat. Mi-au rezultat aceste clatite cu măr super bune cu gust de toamnă❤️
Anul trecut pe vreamea asta faceam pentru prima data acesti biscuiti pufosi cu mere. O reteta atat de simpla si atat de usor de preparat. Cam in circa de 30 minute ii veti pune pe masa, garantat. Usor crocanti la exterior si super pufosi si moi la interior. Sunt atat de gustosi incat dispar instant de pe platou. Daca v-ati plictisit de clasicile prajituri cu mere, trebuie neaparat sa incercati si acesti biscuiti. O sa va cucereasca pe loc!
Zilele trecute am facut aceasta reteta de cobbler cu piersici si mure.
O reteta super simpla, cu aluat fraged asezat deasupra, oarecum neglijent, plin de fructe delicioase! Un desert perfect pentru aceasta perioada , parfumat si savuros! Prepararea acestui cobbler este super simpla si va puteti rasfata alegand fructul /fructele voastre preferate sau cele de sezon, asa cum am facut eu. Noi am servit acest cobbler alaturi de o cupa de inghetata. Am avut parte de o experienta de-a dreptul irezistibila: cu arome, cu gusturi, cu texturi, etc!
Pe vremea când era plină piața cu capșuni si cireșe am făcut acest “Iaurt crocant cu fructe”! Un fel de inghețată din iaurt cu “de toate”! Nu am apucat sa o postez atunci, dar uite ca i-a venit randul acum.
O prezentare mai atipică, dar care iti bucură ochii prin culorile si varietatea de texturi! Căpșunile si cireșele le puteți inlocui cu fructele preferate (merg de minune afinele, zmeura, coacazea, bananele, etc, in general fructele moi) si puteți sa mai adăugați nuci, fulgi de migdale si câteva frunzulițe de cimbru, asa cum am facut si eu! Răcoroasă, crocantă, parfumata, delicioasă si fara zahar!
Apropo de iaurt, il folosesc destul de des in bucataria mea, cred ca ati observat deja! Iar aici pe blog, gasiti numeroase retete cu iaurt:
Cosulete din fulgi de ovaz umplute cu iaurt, fructe si ciocolata
Portocalopita – prajitura/placinta cu iaurt grecesc si portocale
Prajitura cu piersici si iaurt
Cea mai simpla reteta de waffles, fara cantar
Prajitura pufoasa cu caise, simpla si gustoasa
Iar daca mai cautati, sigur mai gasiti si alte retete interesante!
Iaurt crocant cu capsuni si cirese
Ingredients
- Ingrediente:
- 500 ml. iaurt (alegeti iaurtul vostru preferat)
- 60 ml miere
- 1/2 lingurița
- extract de vanilie
- un praf de sare
- 100 gr. capșuni
- 100 gr.cirese,
- 50 gr.nuci +
- fulgi de migdale
Instructions
Adaugam in iaurt (am folosit un iaurt cremos, dar si cel grecesc este potrivit) : mierea, extractul de vanilie si un praf de sare.
Amestecăm totul pană la încorporarea tuturor ingredientelor.
Spălăm fructele si le curățăm. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt.
Distribuim pe toată suprafața tăvii iaurtul dulce si vanilat.
"Aruncam" fructele si nucile pe suprafața iaurtului.
La final, stropim totul cu puțina miere (acest pas este opțional).
Punem tava la congelator pentru trei ore cca. si o servim imediat!
Daca o lasati mai mult de trei ore in congelator, inainte de servire lasati inghetata 10-15 min la temperatura camerei pentru a se topi putin.
Sa o savurati cu drag!!
Aceasta tarta/prajitura “s-a nascut” din dorinta de a salva cateva piersici super moi si super dulci si cateva visine din borcan ramase de la niste placinte facute cu cateva zile inainte. Nu m-am asteptat la un asa rezultat delicios🤤!!! Pot sa o declar prajitura verii: blat subtire, frageda, usor crocanta, parfumata, fructe moi si zemoase, etc…Si asa cum v-am obisnuit aceasta tarta/prajitura se face super usor: țac-pac!! Meritam vara o asemenea bunatate! Iar pe instagram in repere, gasiti si poze din procesul prepararii! Zile racoroase de vara va doresc!
Tot pe blog mai gasiti si alte retete usoare si delicioase cu piersici:
- prajitura cu piersici si iaurt
- tarte cu piersici si crema de vanilie
Ingredients
- Ingrediente:
- 200 gr.de faina
- 80 gr.de zahar
- 2 oua
- 100 ml.ulei de floarea-soarelui sau ulei de struguri
- o lingutita de praf de copt
- un praf de sare
Instructions
1Intr-un vas amestecam cele doua oua, zaharul si uleiul de floarea-soarelui.
2Peste compozitia rezultata adaugam restul de ingrediente: faina, o lingurita de praf de copt si putina sare.
3Amestecam toate ingredientele pana vom obtine un aluat ferm , nelipicios ca cel de tarta.
4Intr-o tava de dimensiune 21x21, tapetata cu hartie de copt, distribuim uniform aluatul cu ajutorul degetelor.
5Aranjam pe suprafata aluatului feliile de piersici super coapte si super dulci si cateva visine din compot.
6Coacem prajitura /tarta timp de 30 minute, la o temperatura de 180 grade.
7Asa cum va ziceam , se face foarte usor , țac-pac si se mananca la fel de usor țac-pac!