Browsing Category

Mic dejun si gustari

Feluri principale/ Mic dejun si gustari/ Retete/ Retete de suflet

Pizza – Bradut de Craciun

Pizza – Brăduț de Craciun ! 16 mini chifle super gustoase, perfecte pentru o seara in familie si pentru o atmosfera mai Chrismassy. Unele din chifle (random) le-am umplut cu mozarella pentru a fi si mai cheesy si mai suculente! Super buna aceasta pizza! Pe contul meu de instagram găsiți în IGTV și un filmuleț cu pașii preparării. Pofta buna!!

Continue Reading…

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Tort de clatite cu crema de ciocolata

Ciocolata Poiana sărbătorește anul acesta 25 de ani !!!! Și dacă e party, sa pregătim un tort aniversar!🎂 Un tort de clatite cu crema de ciocolata 🎂!!! Este un tort original , usor de realizat si se preteaza perfect pe masa de sarbatoare. Nu poti sa refuzi niciodata un tort de clatite si cu atat mai mult, atunci cand este plin cu crema de ciocolata, nu-i asa?🎂🎂🎂

Continue Reading…

Feluri principale/ Mic dejun si gustari/ Retete

Salată cu măr, parmezan, nuci si merișoare

 

Salată cu măr, parmezan, nuci si merișoare ! O salată, plină de vitamine, bogată în arome diverse si contrastante, care se îmbină perfect între ele. Ușor si rapid de preparat si se potrivește de minune cu multe feluri principale. Pentru a o prepara am apelat la un sortiment de frunze de salată ambalată , cu de toate, peste care am “aruncat” restul ingredientelor : felii subțiri de măr, nuci, merișoare deshidratate si fașii subțiri de parmezan. Totul asezonat cu ulei de masline si cremă de oțet balsamic. Vă recomand să o preparati inainte de a o mânca, pentru a profita de prospetimea salatei si combinata intensă si bogată al ingredientelor!!

Continue Reading…

Feluri principale/ Mic dejun si gustari/ Retete

Waffles cu piure dovleac

In aceasta perioada a anului cuvantul de ordine ,  este “DOVLEACUL”.  Daca dovleacul inainte era folosit aproape exclusiv pentru placinte cu dovleac, in zile noastre am inceput sa folosim aceasta leguma din ce in ce in mai mult in diverse preparate, atat dulci cat si sarate. Aici pe blog gasiti cateva retete care sunt sigura ca va vor face “cu ochiul”. Pe langa faptul ca sunt retete usor de facut, sunt si delicioase. Printre ele se numara : checul bicolor cu dovleac,   tarta sarata cu somon, dovleac, ciuperci si branza de capra, biscuiti cu piure de dovleac , supa crema de dovleac si linte , placinta cu dovleac si nuci , placinta cu dovleac ca la mama acasa .

Continue Reading…

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Biscuiti pufosi cu mere

Anul trecut pe vreamea asta faceam pentru prima data acesti biscuiti pufosi cu mere. O reteta atat de simpla si atat de usor de preparat. Cam in circa de 30 minute  ii veti pune pe masa, garantat.  Usor crocanti la exterior si super pufosi si moi la interior. Sunt atat de gustosi incat dispar instant de pe platou. Daca v-ati plictisit de clasicile prajituri cu mere, trebuie neaparat sa incercati si acesti biscuiti. O sa va cucereasca pe loc!

Continue Reading…

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Cobbler de piersici si mure

Zilele trecute am facut aceasta reteta de cobbler cu piersici si mure.

O reteta super simpla, cu aluat fraged asezat deasupra, oarecum neglijent, plin de fructe delicioase! Un desert perfect pentru aceasta perioada , parfumat si savuros! Prepararea acestui cobbler este super simpla si va puteti rasfata alegand fructul /fructele voastre preferate sau cele de sezon, asa cum am facut eu.  Noi am servit acest cobbler alaturi de o cupa de inghetata.  Am avut parte de o experienta de-a dreptul irezistibila: cu arome, cu gusturi, cu texturi, etc!

Continue Reading…

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Iaurt crocant cu capsuni si cirese

Pe vremea când era plină piața cu capșuni si cireșe am făcut acest “Iaurt crocant cu fructe”! Un fel de inghețată din iaurt cu “de toate”! Nu am apucat sa o postez atunci, dar uite ca i-a venit randul acum.

O prezentare mai atipică, dar care iti bucură ochii prin culorile si varietatea de texturi! Căpșunile si cireșele le puteți inlocui cu fructele preferate (merg de minune afinele, zmeura, coacazea, bananele, etc, in general fructele moi) si puteți sa mai adăugați nuci, fulgi de migdale si câteva frunzulițe de cimbru, asa cum am facut si eu! Răcoroasă, crocantă, parfumata, delicioasă si fara zahar!

Apropo de iaurt, il folosesc destul de des in bucataria mea, cred ca ati observat deja! Iar aici pe blog, gasiti numeroase retete cu iaurt:

Cosulete din fulgi de ovaz umplute cu iaurt, fructe si ciocolata

Portocalopita – prajitura/placinta cu iaurt grecesc si portocale

Prajitura cu piersici si iaurt

Cea mai simpla reteta de waffles, fara cantar

Prajitura pufoasa cu caise, simpla si gustoasa

Iar daca mai cautati, sigur mai gasiti si alte retete interesante!

Iaurt crocant cu capsuni si cirese

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 6 persoane
Prep Time: 5 minute Cooking Time: 30 minute

Ingredients

  • Ingrediente:
  • 500 ml. iaurt (alegeti iaurtul vostru preferat)
  • 60 ml miere
  • 1/2 lingurița
  • extract de vanilie
  • un praf de sare
  • 100 gr. capșuni
  • 100 gr.cirese,
  • 50 gr.nuci +
  • fulgi de migdale

Instructions

1

Adaugam in iaurt (am folosit un iaurt cremos, dar si cel grecesc este potrivit) : mierea, extractul de vanilie si un praf de sare.

2

Amestecăm totul pană la încorporarea tuturor ingredientelor.

3

Spălăm fructele si le curățăm. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt.

4

Distribuim pe toată suprafața tăvii iaurtul dulce si vanilat.

5

"Aruncam" fructele si nucile pe suprafața iaurtului.

6

La final, stropim totul cu puțina miere (acest pas este opțional).

7

Punem tava la congelator pentru trei ore cca. si o servim imediat!

8

Daca o lasati mai mult de trei ore in congelator, inainte de servire lasati inghetata 10-15 min la temperatura camerei pentru a se topi putin.

9

Sa o savurati cu drag!!

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Cea mai simpla tarta cu piersici

Aceasta tarta/prajitura “s-a nascut” din dorinta de a salva cateva piersici super moi si super dulci si cateva visine din borcan ramase de la niste placinte facute cu cateva zile inainte. Nu m-am asteptat la un asa rezultat delicios🤤!!! Pot sa o declar prajitura verii: blat subtire, frageda, usor crocanta, parfumata, fructe moi si zemoase, etc…Si asa cum v-am obisnuit aceasta tarta/prajitura se face super usor: țac-pac!! Meritam vara o asemenea bunatate! Iar pe instagram in repere, gasiti si poze din procesul prepararii! Zile racoroase de vara va doresc!

Tot pe blog mai gasiti si alte retete usoare si delicioase cu piersici:

  • prajitura cu piersici si iaurt
  • tarte cu piersici si crema de vanilie
    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
    Încarc...
    By Mihaela Negrescu Serves: 6 persoane
    Prep Time: 5 minute Cooking Time: 30 minute

    Ingredients

    • Ingrediente:
    • 200 gr.de faina
    • 80 gr.de zahar
    • 2 oua
    • 100 ml.ulei de floarea-soarelui sau ulei de struguri
    • o lingutita de praf de copt
    • un praf de sare

    Instructions

    1

    Intr-un vas amestecam cele doua oua, zaharul si uleiul de floarea-soarelui.

    2

    Peste compozitia rezultata adaugam restul de ingrediente: faina, o lingurita de praf de copt si putina sare. 

    3

    Amestecam toate ingredientele pana vom obtine un aluat ferm , nelipicios ca cel de tarta.

    4

    Intr-o tava de dimensiune 21x21, tapetata cu hartie de copt, distribuim uniform aluatul cu ajutorul degetelor.

    5

    Aranjam pe suprafata aluatului feliile de piersici super coapte si super dulci si cateva visine din compot.

    6

    Coacem prajitura /tarta timp de 30 minute, la o temperatura de 180 grade.

    7

    Asa cum va ziceam , se face foarte usor , țac-pac si se mananca la fel de usor țac-pac!