Lifestyle

Silva deschide usile Fauritorilor de Craft – Turul dedicat gatitului

iulie 17, 2019
Totul a început cu o întrebare simplă: Ce e cu adevărat important pentru tine? Anul acesta, Silva inspiră consumatorii să se gândească mai mult la pasiunile lor și îi invită să-și ia porția de inspirație din cele 4 meserii prezentate la tururile ghidate Făuritori de Craft. Pentru că berea Silva nu este doar deschizător de gusturi noi, ci deschide și atelierele Făuritorilor de Craft din București.

Fiecare tur/atelier este dedicat unei meserii cu poveste și condimentat cu degustări de bere și rețete inspirate din fiecare craft în parte. De la arta culinară, la fotografie, muzică sau lemn, Silva invită curioșii să descopere atelierele artiștilor, aducându-i mai aproape de făuritorii pasionați.

Așadar, curioși din toate colțurile, Silva vă invită, acasă la meseriașii din capitală!

Turul Făuritori de Craft dedicat gătitului

Luna trecuta, pe 13 iunie, a avut loc turul dedicat gătitului, tur la  care am participat si eu, unde Cristian Cismaru de la Asociația My Transylvania ne-a purtat prin povestea gustului din perioada medievală și până astăzi.

Prima oprire a fost în curtea Palatului Regal, unde am aflat că bucătăria românească a început să fie mai rafinată începând cu secolul XVII, odată ce preparatele curții regale au început să se afle și pe mesele oamenilor de rând.

Tot aici Cristi ne-a spus cum în aproximativ 100 de ani s-a ajuns la 130 de orașe cu berării proprii. Una dintre ele este Silva, a cărei poveste își are rădăcinile în Transilvania și e strâns legată de pădurea din zonă. Chiar și numele spune asta: Trans Silva, adică după păduri! Înainte să plecăm către a doua stație, am aflat povestea unui bucătar pasionat de la Casa Regală: Iosif Strassman – cel care a creat prăjitura Caraiman.

A doua oprire a fost în bucătăria lui chef Alex Dumitru, care a gătit un meniu inspirat din cele trei tipuri de bere Silva.
Aici Cristi ne-a povestit despre mișcarea slow food, care se face simțită de câțiva ani și în România, Alex Dumitru fiind unul dintre exponenții ei de bază. Conceptul după care Alex se ghidează în fiecare zi este cel de farm to table, motiv pentru care se află într-o continuă căutare de producători locali.
Gulii cu smântână grasă şi mărar, crochete din obraz de vită, beignet cu caşcaval din Valea Doftanei sau clafoutis cu cireşe şi măcriş – au fost doar câteva dintre preparatele lui Alex, toate din ingrediente locale și de sezon.
Tot aici, am aflat de la expertul în bere Adrian Cărădeanu că berea neagră se potrivește de minune cu deserturile, așa cum Mândra Românească se asezonează meniului cu carne, iar Blonda Desăvârșită cu preparatele mai light.
Ultima oprire a fost la înălțime, pe terasa unui hotel, unde am putut admira orașul de sus. Aici Cristi ne-a povestit despre importanța planurilor pe termen lung și cum totul începe cu un gând și o idee. Așa cum a fost început și Bucureștiul cu peste 500 de ani în urmă, sau Silva, care are o istorie de peste 40 de ani.
Atelierele Făuritorilor de Craft continua cu:

26 iulie – Făuritori de Craft – Tur dedicat fotografiei

Făuritor de momente: Ștefan Dinu, Allkimik

Chef: Alex Iacob

Veti afla secretele fotografiei analog în studioul Allkimik. După 12 ani de avocatură, Ștefan Dinu a devenit fotograf specializat în ambrotipie. Povestea lui o veti afla în cadrul turului, dar și despre cum se declanșează fotografiile cărora nu le putem da like, love and share. Meniul dedicat fotografiei va fi realizat de chef Alex Iacob.

27 septembrie – Făuritori de Craft – Tur dedicat muzicii

Făuritor de sunete: The Mono Jacks

Chef: Toni Godeanu

Ultimul tur va fi acasă la băieții de la The Mono Jacks, pe scena privată din studioul Overground Music. Veti avea ocazia să descoperiti universul muzical al trupei și să va puneti pe note gândurile și emoțiile alături de ei. Melodiile vor fi condimentate de preparatele lui chef Toni Godeanu.

Fiecare tur are un număr limitat de locuri, iar înscrierea se va face pe pagina oficială de Facebook Silva.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply