E vara, e soare, mintea ne e departe …la mare ! Dupa ce mananc acest tort imi ies si rimele !! Vara aceasta tortul asta sarat a devenit „hit” la noi in familie! Pana acum am cucerit pe oricine ne-a trecut pragul si a gustat din acest tort cu gust mediteranean ! Eu sunt fan si dovlecei, si tzatziki, si Grecia!! Pai pot sa ii rezisti, cand toate gusturile mele preferate le gasesti si savurezi intr-un singur preparat ??!! Nu cred ca voi renunta la el prea curand, cel putin pe timp de vara, cand avem toate ingredientele la discretie fiind in sezon! Daca nu ma credeti pe cuvant , incercati-l si va garantez ca imi veti da dreptate !

Ingrediente:
dovlecei medii – 3 buc.
marar – o legatura
oua – 2 buc.
faina – 4 linguri cca
o lingurita bicarbonat
otet
o lingurita bicarbonat
otet
sare
piper
________
rosii – 4-5 buc.
iaurt grecesc – 300-400 ml.
usturoi – 2 catei
3-4 linguri ulei de masline
2- 3 lingurite otet
1. Dovleceii i-am spalat si le-am taiat marginile. Daca aveti dovlecei mai mari (mai batrani ), scoateti din interior lor semintele. Dovleceii cu coaja cu tot, i-am dat pe razatoarea mare.
2. I-am condimentat cu sare, i-am amestecat si i-am lasat 15 minute sa lase apa pentru a-i putea praji mai usor. Intre timp spalam mararul si il taiem marunt. Taiem rosiile felii rotunde.
3. Iaurtul grecesc il transformam in sos tzatziki, dar fara castraveti. Mai exact : iaurt grecesc (sau puteti folosi smantana de 12%) ,3-4 linguri de ulei de masline, o lingura de otet (adaptati dupa gustul vostru), sare dupa gust, usturoi 2 catei, marar 3 – 4 fire (optional).
Ne reapucam de dovlecei. Veti vedea ca au lasat destula apa.
Il scurgem bine de lichid si adaugam cele 2 oua, marar din plin, 4 linguri cca de faina ( sa lege compozitia), o lingurita de bicarbonat stins cu putin otet , sare si piper dupa gust.
Incingem tigaia cu ulei de floarea soarelui si intindem in ea cate o clatita de dovlecei, ajutandu-ne de o lingura. Imprastiem aluatul de dovlecei in tigaie, intr-o clatita subtire de cca 0.5 mm.
Coacem pe fiecare parte clatita, pana obtinem o suprafata usor aurie. N.B. Puteti coace clatitele si in cuptor 10-15 min. la 180 C, pana suprafata lor prind o culoare aurie.
Obtinem 3-4 clatite de cca 15 cm. Odata prajite clatitele de dovlecei , incepem sa „asamblam” tortul.
Foaia de clatita se unge cu sos tzatziki , peste aranjam rosiile.
Acelasi procedeu il folosim la toate foile de dovlecei finalizand tortul cu felii de rosii.
Tortul se lasa 10-15 minute la frigider sa se imbine aromele !!!
Hai sa il savurati cu placere si sa aveti o vara plina de arome !!!
Enjoy!
Mihaela
No Comments