Feluri principale/ Mic dejun si gustari

Rosii uscate la cuptor

octombrie 12, 2011
Duminica ma „plimbam” prin piata pentru a-mi face aprovizionarea si observat pe o taraba ROSII!!! Si nu orice fel de rosii, dar din alea lunguiete!!!….”perfecte pentru a fi uscate!!” m-am gandit :)!!si cum la oras nu ai alte optiuni,posibilitati… le-am uscat in cuptor!!!Eu sunt innebunita dupa rosii uscate, conservate in ulei de masline si cu cativa catei de usturoi…. asa ca am cumpartat cateva kilograme si am fugit acasa si m-am pus pe treaba!!!Sunt mai mult decat perfecte pentru salate,bruschette, paste si lista poate continua cu usurinta….:))).

Ingrediente:
rosii
sare
oregano uscat
busuioc uscat
ulei de masline
usturoi

Rosiile erau destul de mari asa ca mi-am permis sa le tai in patru.

Am scos semintele si le-am asezat frumos in tava din dotare tapetata cu hartie e copt.

 Le-am condimentat cu sare (optional puteti folosi si zaharul daca vi se par rosiile mai acrisoare),oregano si busuioc si stropit cu putin ulei de masline.

Le-am tinut in cuptor timp de 1 ora si jumatate la 150 grade.

Dupa ce s-au uscat le-am pus intr-un vas de sticla cu capac si am aruncat peste ele usturoiul taiat si ulei de masline (nu e nevoie sa le cuprinda daca aveti de gand sa le tineti pe termen scurt)!!.

Am agitat un pic toate ingredientele si le-am pus in frigider la „pastrare”.

Pastrarea a durat pana a doua zi cand pur si simplu au fost devorate in doi timpi si trei miscari :))!!

Pofta buna!!

You Might Also Like

10 Comments

  • Reply
    catkitchen
    octombrie 12, 2011 at 3:41 pm

    sunt fff bune , insa nu am incercat niciodata sa le usuc eu 🙂 , dar anul viitor sigur voi incerca!!!

  • Reply
    Antonina
    octombrie 12, 2011 at 4:07 pm

    un mare like!! eu mai pun ceva p-acolo dar sunt bune rau oricum!! pupici

  • Reply
    DiaMar-bucataria galbena
    octombrie 12, 2011 at 6:00 pm

    Tare bune si prind bine la iarna.Te pup!

  • Reply
    TeoBucatar
    octombrie 12, 2011 at 6:04 pm

    Delicioase!Imi place ca le-ai pastrat mult timp:)

  • Reply
    Petronela
    octombrie 12, 2011 at 8:57 pm

    Eu le ador,nu-mi lipsesc din casa niciodata pentru ca ….le cumpar mereu!Stii in Italia nu lipsesc de la antipasto impreuna cu alte "sott'olio".Felicitari ca le-ai facut in casa,arata foarte bine!
    Pupici si o seara placuta!!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    octombrie 13, 2011 at 6:24 am

    Cat intr-adevar sunt delicioase!!credema ca dupa ce le faci o data, nu te mai opresti :))!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    octombrie 13, 2011 at 6:26 am

    Merci Anto!!Din pacate aparatul meu nu e atat de performant si nu reusesc sa fac poze perfecte cu el :((pe cat mi-as dori eu :)).Pupici

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    octombrie 13, 2011 at 6:26 am

    Asa e Dia sunt ffff bune!!Puici si eu!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    octombrie 13, 2011 at 6:28 am

    Merci Teo ,merci Petronela!!!Pupici si o zi frumoasa!!

  • Reply
    Simona
    octombrie 27, 2011 at 5:10 pm

    Si noua ne plac foarte tare, iar anul asta am incercat si eu sa fac in casa si au iesit foarte bune! Imi place blogul tau. Te pup

  • Leave a Reply