Vreți sa faceți clătite și nu puteți pentru ca nu aveți lapte în casă? Am eu soluția! În loc de lapte folosiți chefir! Veți obține clătite la fel de gustoase, dar mult mai fine și dantelate, care se vor topi efectiv în gura. O rețeta atipică, dar va garantez că dacă le veți încerca îmi veți multumi! 🙂
Am și filmat rețeta acestor clătite fine și dantelate. O găsiți aici, pe pagina mea de Instagram.
Serviți-le cu ce va place: gem, miere si nuci, crema de ciocolata, etc.
Iar dacă totuși nu va face cu ochiul aceasta rețeta de clătite, le puteți incerca pe cele clasice : clătite subțiri , de aici de pe blog.
Clătite fine si dantelate
Ingredients
- Ingrediente :
- 500 ml chefir de 3,3-3,5% grăsime
- 1 lingurită rasa de bicarbonat de sodiu
- 2 ouă
- 1 linguriță rasă de sare
- 250 g.faina
- 400 ml apa fiartă
- 50 ml ulei de floarea soarelui
Instructions
Amestecam toate ingredientele : chefirul , ouăle, bicarbonatul, faina (pe care vă recomand sa o încorporați treptat) și sarea. Obținem un aluat omogen si fara cocoloașe.
Turnam peste aluat apa fierbinte, imediat ce a fiert (clocotită) si amestecam energic si rapid pentru a obține o compoziție specifica clătitelor.
La final adăugam si uleiul de floarea soarelui. Lăsam compoziția sa se odihneasca pentru 15-20 de minute.
Distribuim cate un polonic/cana din compoziția de clătite pe tigaia încinsă . Dacă aveți o tigaie care lipește ungeți-o înainte cu puțin ulei de floarea soarelui. Prăjim clătitele pe ambele părți pana prin o culoare aurie.
Serviți-le cu ce va place: gem, miere si nuci, crema de ciocolata, etc.
No Comments