Borș roșu!️ Ai nevoie de mai putin de 30 minute pentru a-l prepara! Ingrediente simple , culoare intensă, gust dulciu si aromat! Sfecla roșie stă la baza acestui “borș”! Este o leguma cu multiple beneficii, de aceea v-o recomand sa o folositi cat mai des in bucatarie. Este una dintre putinele legume care isi pastreaza valorile nutritionale si dupa prepararea sa termica.
Eu folosesc aceasta leguma cel mai des in acest bors rosu, dar o prefer de asemenea in diverse salate : salata de hrisca cu sfecla, salata de sfecla si nuci, salata vinegreta, salata suba , etc . Tot aici pe blog gasiti varianta cu carne al acestui bors care este la fel de gustos si cu siguranta mai satios!
Bors rosu, reteta simpla
Ingredients
- Ingrediente:
- Sfecla rosie - 1 buc. de marime medie-mare
- Cartofi - 3 buc.
- morcov - 1 buc.
- ceapa - 1 buc.
- usturoi - un catel
- apa - 2 litri
- sos de rosii - 2-3 linguri
- fasole fiartă (opțional)- cca 100g
- patrunjel, leustean
- sare, piper dupa gust
- ulei de floarea soarelui
Instructions
Intr-o oala/cratita cu fundul gros incingem uleiul de floarea soarelui.
Sfecla curatata si spalata o dam prin razatoare. O prajim in ulei, impreuna cu usturoiul maruntit.
Peste sfecla adaugam ceapa taiata marunt si morcovul dat prin razatoare. Calim toate legumele, cca -5 min. pana se inmoaie. Curatam intre timp cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete.
Peste legumele calite, turnam cca 2 litri de apa, 3-4 linguri de sos de rosii si adaugam cubuletele de cartofi.
Condimentam dupa gust cu sare si piper. Lasam totul la fiert cca 10 minute, pana cand cartofii sunt gata. Puteți sa adugati în borș și fasole fiartă, ca sursa de proteina.
Inainte de a opri focul adugati patrunjel, leustean din plin.
Se serveste cu smantana si verdeata proaspat taiata!
Ati vazut cat de simplu este?
Pofta mare!!!
No Comments