Feluri principale/ Mic dejun si gustari/ Retete/ Retete de suflet

Pizza – Bradut de Craciun

decembrie 24, 2020

Pizza – Brăduț de Craciun ! 16 mini chifle super gustoase, perfecte pentru o seara in familie si pentru o atmosfera mai Chrismassy. Unele din chifle (random) le-am umplut cu mozarella pentru a fi si mai cheesy si mai suculente! Super buna aceasta pizza! Pe contul meu de instagram găsiți în IGTV și un filmuleț cu pașii preparării. Pofta buna!!

 

Pizza - Bradut de Craciun

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 4
Prep Time: 20 minute Cooking Time: 20 minute

Ingredients

  • Ingrediente :
  • Aluat pizza :
  • 380 gr. faina
  • 240 gr.de apa
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 lingurița (cca 3 gr.)de drojdie uscata
  • 8 gr de sare
  • Pentru topping
  • 200 ml. Sos de rosii
  • 150 gr.mozzarella /cascaval
  • Ulei de măsline
  • Busuioc

Instructions

1

Toate ingrediente le turnam/punem in vasul robotului de bucatarie. Cu ajutorul carligului pentru frământare, amestecam pana vom obține un aluat compact si ușor moale.

2

Aluatul obținut il punem la dospit, timp pentru cca o ora, pana isi dublează volumul.

3

Odată volumul dublat, transferam aluatul pe un blat de lucru si-l împărțim in 16 bucăți aproximativ egale. Formam bilutele de aluat pe care le așezăm in tava de de copt, tapetata cu hârtie de copt. Aranjam bilutele in forma de brăduț. Unele dintre ele (random) le-am umplut cu cașcaval.

4

Ungem suprafața bilutelor cu un sos din : sos de roșii , ulei de măsline si busuioc uscat.

5

Coacem brăduțul la o temperatura de 220 C (cuptorul încălzit in prealabil).: 10 minute in partea de jos a cuptorului, iar ulterior scoatem brăduțul si aranjam mozzarella pe suprafața chiflelor si mai coacem in partea de mijloc a cuptorului inca cca 10 minute.

6

Poftă buna!!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply