O pufoșenie de prăjiturică ! Pandișpan cu mere caramelizate🥰! Simplu de facut si ușor de mancat!
Pandișpan cu mere caramelizate
Ingredients
- Ingrediente:
- 3 oua
- 100 gr.zahar
- 120 gr.faina
- 1 linguriță praf de copt
- Scorțișoara - optional
- 3 buc. mere mari
- 2 cuburi de unt
- 2 linguri de zahăr
Instructions
Spălam merele , le curățăm și le tăiem cuburi.
Intr-o tigaie punem 2 linguri de zahar si untul. Cand cele doua ingrediente s-au dizolvat/topit adăugăm merele si scortisoara. Lasam totul pe foc pana se îngroasa compoziția si prinde o tenta ușor caramelizata.
Batem zaharul cu ouăle cu ajutorul unui mixer pana când se deschid la culoare și își dublează volumul. Adăugăm faina cernută și praful de copt. Amestecam pana obținem un aluat omogen.
Intr-o tava pentru copt (20x30) turnam aluatul obținut, iar deasupra distribuim merele caramelizate.
Coacem tarta la 170 grade timp de cca 30-35 minute.
O putem servi simpla, cu înghețată sau crema de vanilie.
Pofta buna!
2 Comments
Sanda
februarie 19, 2021 at 11:53 amBună!
Căutam să fac un desert simplu şi bun şi te-am găsut pe tine. Mi-ai făcut o poftăăăă………. arată într-un mare fel tarta ta. Cum ajung acasă astăzi, de reţeta asta mă apuc. Am să iau şi îngheţată ;)))) Abia aştept. Mulţumesc frumos pentru reţetă.
Multă sănătate!
Mihaela Negrescu
februarie 26, 2021 at 8:08 amCu mare drag! Sper ca ai fost mulțumită de rezultat ! Weekend minunat!!