Desert

Tarta pufoasa Mimoza

martie 23, 2018

 

Tarta pufoasa Mimoza este o varianta reinterpretata al clasicului tort Mimoza/ Mimosa. Un tort ce se prepara in Italia in special de 8 martie, de ziua internaionala al femeilor. Nu este un tort foarte complicat (ca altfel nu m-ar fi caracterizat :)), deci oricine il poate incerca fara sa aiba prea multe emotii :). Imi place mult gustul delicat, dar si aspectul care ma duce cu gandul la mugurii infloriti ai copacilor si al florilor din anotimpul primaverii! Capsunile folosite pentru decor, dau acestei tarte o nota de prospetime si de culoare, si  fac ca produsul final sa te incante si sa te faca sa-l gusti cat mai rapid posibil!


Ingrediente:

Blat
5 oua
200 gr.zahar
150 gr. unt
150 ml.lapte
300 g.faina
1 plic praf de copt
suc de la o portocala/ limoncello
500 ml crema de vanilie/patiserie

Crema de vanilie
3 galbenusuri
45 gr.de amidon alimentar / faina
140 gr.zahar
400 ml.lapte
1 lingurita esenta de vanilie

Let’s go!
Spargem ouale intr-un vas si le amestecam cu zahar pana obtinem o masa spumoasa si pufoasa.

Adaugam untul (topit in prealabil si racit ) si laptele ce trebuie sa fie la temperatura camerei. Incorporam in amestec si faina cu praful de copt pe care le-am cernut in prealabil impreuna. Amestecam ingredientele pana obtinem un aluat dens si omogen.

Ungem cu unt si tapetam cu faina doua tavi. Una pentru tarta (cea cu cavitate) in care vom turna 3/4 din aluat, iar in cealalta tava putin mai mica turnam restul cremei.

 

 

Incalzim cuptorul in prealabil la 180 grade si coacem blaturile cca 20 min. Pentru tava mai mica e posibil sa fie necesar timp mai putin pentru copt. De aceea ori o scoateti mai mai devreme, ori introduceti tava putin mai tarziu decat cea cu tarta.
Cat timp stau blaturile la cuptor preparam crema de vanilie. Punem intr-un vas pe foc 200 ml de lapte peste care adaugam zaharul. Amestecam din cand in cand, pana la dizolvarea zaharului in totalitate. Intr-un castron amestecam galbenusurile cu esenta de vanilie, amidonul alimentar/faina si laptele. Compozitia obtinuta o turnam in vasul de pe foc si amestecam constant si continuu pana obtinem o crema lucioasa si densa. O lasam sa se raceasca.
Verificam daca blaturile sunt gata. Daca au trecut proba scobitorii le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.
Odata racit blatul si crema putem sa ne ocupam de asamblarea tartei.

Rasturnam tarta.

 

 

Storcem sucul unei portocale si insiropam blatul tartei. In cavitatea rezultata la rasturnarea tartei  vom turna crema de vanilie cu ajutorul unui pos pentru ornare. Capsunile le spalam, curatam si le taiem in jumatate. Decoram marginea tartei cu capsuni. Al doilea blat il taiem cubulete mici pe care le presaram deasupra cremei creand aspectul florii mimoza.

 

 

Tarta poate fi servita imediat musafirilor vostri!!

V-am pupat!
Mihaela

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply