Da, clatite facem in fiecare weekend (se stie – daca ma urmariti pe contul meu de Instagram), preferatele copiilor, dar din cand in cand e cazul sa imi rasfat si sotul, am zis❤. Preferatele lui sunt acesti Syrniki pe care le adora! O reteta complicata nu e, e chiar super, mega, ultra simpla, asa ca hai la treaba! Sunt deliciosi : usor umezi in interior si usor crocanti in exterior, cam asa ar trebui sa se prezinte produsul final 🙂
Ingrediente:
400 gr. branza de vaci
1 ou
2 linguri de faina
sare dupa gust
1 lingura de zahar optional
Acesti syrniki pot fi sarati sau pot fi dulci, este in functie de dorinta voastra. Veti intalni pe net multe retete de syrniki, dar cele mai bune sunt astea cu multa branza :)! Mai e o conditie pe care trebuie neaparat sa o respectati , branza de vaci trebuie sa fie una uscata, nu umeda.
Se amesteca ingredientele intr-un bol pana obtinem o compozitie omogena si lipicioasa. Eu amestec ingredientele cu mana pentru ca ingredientele se amesteca mai usor .
Din compozitia rezultata, formam bilute de branza. Intr-o farfurie plata turnam putina faina, care ne va fi de ajutor la formarea bilelor. Bilutele de branza le trecem prin faina si le aplatizam usor pentru a le da o forma plata.
Intr-o tigaie incingem putin ulei de floarea soarelui si le prajim pe ambele parti pana obtinem o suprafata aurie si crocanta.
Le scoatem pe un prosop de bucatarie pentru a scurge excesul de ulei. Le servim cu smantana si gem, impreuna cu diverse fructe moi sau simple…alegerea va apartine ! Se pot coace si la cuptor, la 180 grade, pana suprafata devine usor aurie.
Pofta mare!!
V-am pupat,
Mihaela
No Comments