Atentie!! Acest desert este exclusiv pentru pofticiosi!! Stiu ca o sa va ganditi ca e o combinatie mai putin intalnita : brownies si cheesecake …, dar trebuie sa ma credeti pe cuvant ca e un desert irezistibil! Initial ma gandeam ca e prea bogat in arome, dar in realitate am descoperit ca cele doua compozitii sunt echilibrate si dau viata unui brownie irezistibil!!
Ingrediente:
100 gr.de unt
175 gr de ciocolata de 60-75%
200 gr. zahar
3 oua
100 gr.faina
1 lingura si jumatate de cacao
un praf de sare
200 gr.de branza de vaci gen pasta
1 galbenus de ou
60 gr.de zahar
Pentru “brownie”
Incalzim cuptorul la 160 de grade. Pregatim un vas termorezistent de preferat patrat de 20 sau 23 cm diametru. Topim la bain-marie untul si ciocolata, amestecand pana compozitia devine lucioasa.
Pentru “Cheesecake”
Intr-un alt vas amestecati bine branza, galbenusul de ou si zaharul. Cu ajutorul unui mixer vertical amestecati pana obtineti o pasta cremoasa.
In vasul pregatit pentru copt turnam jumatate din compozitia pentru brownie. Intindem compozitia cu ajutorul unei spatule uniform pe toata suprafata tavii. Distribuiti 4-5 linguri din compozitia de cheesecake pe suprafate aproximativ egale intre ele si acoperiti cu cealalta jumatate din compozitia de brownie.
Distribuiti din nou restul din compozitia de cheesecake, iar cu ajutorul unui varf de cutit amestecati prin miscari circulare usoare pentru a obtine un efect marmorat.
Coacem prajitura timp de 45-50 minute circa la 160 grade C. Aveti grija sa nu o coaceti prea tare!!! O coaceti doar pana cand introducand scobitoarea in prajitura ar trebui sa va ramana cateva faramituri lipite pe ea.
Lasati prajitura sa se raceasca, inainte de a o taia in 16 patratele.
Sa aveti pofta!!
Mihaela
Mihaela
2 Comments
Cristina
februarie 16, 2018 at 12:33 pmAdor brownie-cheesecake. As manca in fiecare zi, fara regrete. 🙂
Mihaela Negrescu
februarie 16, 2018 at 12:34 pmcam asta as face si eu ;)!! Pup!!