Sa va zic 🙂 ….e vorba despre o combinatie perfecta intre banana bread si biscuitii/fursecurile americane cu ciocolata … :). Moi si deliciosi, acesti biscuiti, sunt perfecti pentru a-ti rezolva prin magie orice pofta de dulce! Cu ingrediente de calitate , banana, ovaz, ciocolata, etc iti dau startul perfect sa iti incepi orice zi din saptamana! Voi alegeti alaturi de ce vreti sa ii savurati : cafea? ceai? iaurt? Alegerea va apartine!!Â
Ingrediente:
140 gr. de faina 00
60 gr. de faina integrala
un praf de sare
1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
170 gr.de unt la temperatura camerei
170 gr de zahar
1 lingura de miere
1 ou
1 banana facuta piure
100 gr. fulgi de ovaz
225 fulgi de ciocolata sau ciocolata maruntita
50 gr. nuca maruntita (optional)
Incingem cuptorul la 180 grade C. Cernem impreuna cele 2 tipuri de faina, bicarbonatul de sodiu si sarea si le punem de o parte.
Untul topit il amestecam bine cu zaharul si mierea pana obtinem o crema pufoasa.
Adaugam oul si amestecam bine, iar ulterior adaugam banana strivita cu ajutorul unei furculite si o incorporam in compozitie.
Turnam amestecul rezultat in bolul cu faina, bicarbonatul si sarea. Amestecam bine cu ajutorul unei linguri cele doua compozitii pana obtinem un aluat cam lipicios.
Turnam fulgii de ovaz, ciocolata, nuca maruntita (optional) pe care le incorporam in aluat.
Cu o lingura formati din aluatul obtinut bile de cca 4 cm diametru si asezati-le pe tava
de copt , tapetata in prealabil cu hartie de copt, la o distanta de cca 8 cm distanta una de alta.
Se coc cca 12-14 minutepana cand marginile biscuitilor prind o tenta aurie si se intaresc usor.
Lasati-i sa se raceasca pentru cateva minute pe o farfurie inainte de a le devora :).
Pofta buna si o saptamana cu spor sa aveti!!
Pupici,
Mihaela
No Comments