Feluri principale/ Mic dejun si gustari/ Retete

Pancakes cu parmezan, crema de branza si somon afumat

martie 2, 2018
Salutare dragilor!! Daca ma urmariti pe Instagram si pe Instastories, stiti ca suntem fani inraiti ai clatitelor, iar sambata (cand suntem acasa) este ziua rasfatului – rasfatului cu clatite :)!! De regula, sunt clatite/pancakes-uri dulci si in special cu crema de ciocolata, preferata copiilor, noi insa, cei mari mai variem si cu alte bunataturi : diverse gemuri , diverse fructe :)! O data pe saptamana un astfel de rasfat merita oricine, nu :)!? Daaar, de data asta am trecut si pe cealalta baricada a gustului, adica al clatitelor sarate!! Sa va spun sincer, am fost provocata :)! Provocata sa incerc si altceva decat pe cele dulci! Am optat pentru niste pancakes cu parmezan (care ma duce cu gandul la bella Italia) , crema de branza si somon…decorate cu capere si marar ;). Culmea mi-au/ne-au placut foarte mult si aici ma refer si la mofturosii casei, care nu prea sunt deschisi la chestii noi in bucatarie :)! Au devorat efectiv aceste pancakes in doi timpi si trei miscari, iar dupa, mi-au mai cerut :)! Deci, pe lista preparatelor „favorite” s-a mai adaugat unul!
Ingrediente 6-8 pancakes
100 gr. faina
1 lingurita praf de copt
un praf de sare
1 lingura parmezan ras
1 ou
75 ml.lapte
15 gr. ulei pentru uns tigaia (optional)
Pentru decor:
100 gr.somon afumat
50 gr. crema de branza
50 gr.capere
cateva fire de marar
Treaba este simpla la aceste pancakes! Nu va pun prea mult la lucru! 😉 Se iau ingredientele solide: faina, praful de copt praful de sare si parmezanul, se aduna intr-un bol si se amesteca. Intr-un pahar mai inalt turnam laptele in care spargem si un ou. Mixul obtinut il turnam in bolul cu ingredientele solide. Amestecam totul pana obtinem o compozitie omogena.
Am incins o tigaie de clatite ,  am urmarit indicatorul termic din mijlocul tigaii care imi indica temperatura optima pentru a incepe sa gatesti.
Nu voi folosi ulei pentru ca nu e nevoie in cazul tigaii mele, dar daca voi stiti ca tigaia voastra , va face surprize , inainte de a turna aluatul de clatite /pancakes e bine sa ii ungeti suprafata cu ulei.
Luam cu ajutorul unui polonic din compozitia obtinuta si turnam in mijlocul tigaii.  Aluatul se va intinde spre margini fara a-l ajuta in vreun fel. Coacem clatitele pe fiecare parte cca un minut la un foc moderat si stai cu ochii pe ele sa nu se arda! Din cantitatea de mai sus, asa cum v-am indicat, va vor iesi cca 6-8 pancakes.
Acum ca avem clatitele gata, sa incepem sa le decoram! 🙂 Cea mai neteda suprafata a pancakes-ului o ungem cu crema de branza, peste care punem o bucata/bucatica de somon, presaram cateva capere si decoram cu fire de marar!! Hop si am terminat !!
Daca va plac aceste pancakes puteti sa-mi dati un like / share pe Facebook si un like pe Instagram, asa voi sti ca v-au placut si incantat :)!!
In rest, v-am pupat !
Mihaela

Pancakes cu parmezan, crema de branza si somon afumat

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
ÃŽncarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 4 persoane
Prep Time: 20 minute Cooking Time: 5 minute

Salutare dragilor!! Daca ma urmariti pe Instagram si pe Instastories, stiti ca suntem fani inraiti ai clatitelor, iar sambata (cand suntem acasa) este ziua rasfatului - rasfatului cu clatite :)!! De regula, sunt clatite/pancakes-uri dulci si in special cu crema de ciocolata, preferata copiilor, noi insa, cei mari mai variem si cu alte bunataturi : diverse gemuri , diverse fructe :)! O data pe saptamana un astfel de rasfat merita oricine, nu :)!? Daaar, de data asta am trecut si pe cealalta baricada a gustului, adica al clatitelor sarate!! Sa va spun sincer, am fost provocata :)! Provocata sa incerc si altceva decat pe cele dulci! Am optat pentru niste pancakes cu parmezan (care ma duce cu gandul la Bella Italia) , crema de branza si somon...decorate cu capere si marar ;). Culmea mi-au/ne-au placut foarte mult si aici ma refer si la mofturosii casei, care nu prea sunt deschisi la chestii noi in bucatarie :)! Au devorat efectiv aceste pancakes in doi timpi si trei miscari, iar dupa, mi-au mai cerut :)! Deci, pe lista preparatelor "favorite" s-a mai adaugat unul!!!

Ingredients

  • Ingrediente 6-8 pancakes
  • 100 gr. faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 lingura parmezan ras
  • 1 ou
  • 75 ml.lapte
  • 15 gr. ulei pentru uns tigaia (optional)
  • Pentru decor:
  • 100 gr.somon afumat
  • 50 gr. crema de branza
  • 50 gr.capere
  • cateva fire de marar

Instructions

1

Treaba este simpla la aceste pancakes! Nu va pun prea mult la lucru! 😉 Se iau ingredientele solide: faina, praful de copt praful de sare si parmezanul, se aduna intr-un bol si se amesteca. Intr-un pahar mai inalt turnam laptele in care spargem si un ou. Mixul obtinut il turnam in bolul cu ingredientele solide. Amestecam totul pana obtinem o compozitie omogena.

2

Am incins o tigaie de clatite ,  am urmarit indicatorul termic din mijlocul tigaii care imi indica temperatura optima pentru a incepe sa gatesti.

3

Nu voi folosi ulei pentru ca nu e nevoie in cazul tigaii mele, dar daca voi stiti ca tigaia voastra , va face surprize , inainte de a turna aluatul de clatite /pancakes e bine sa ii ungeti suprafata cu ulei.

4

Luam cu ajutorul unui polonic din compozitia obtinuta si turnam in mijlocul tigaii.  Aluatul se va intinde spre margini fara a-l ajuta in vreun fel. Coacem clatitele pe fiecare parte cca un minut la un foc moderat si stai cu ochii pe ele sa nu se arda! Din cantitatea de mai sus, asa cum v-am indicat, va vor iesi cca 6-8 pancakes.

5

Acum ca avem clatitele gata, sa incepem sa le decoram! 🙂 Cea mai neteda suprafata a pancakes-ului o ungem cu crema de branza, peste care punem o bucata/bucatica de somon, presaram cateva capere si decoram cu fire de marar!! Hop si am terminat !!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply