Desert/ Retete de suflet

Placinta cu dovleac

octombrie 31, 2011

Halloween-ul ne-a cam prins si pe noi in mrejele sale incet incet…:)) In acest an Eduard a avut si el o mica petrecere…!!!Am cumparat 4 dovleci, au venit trei prieteni (impreuna cu Edi 4) si am trecut la treaba :)): scobit, desenat, decupat!!! Rezultatul: pe langa satisfactia si multumirea celor mai mici si a celor mai mari!!!m-am trezit cu bucataria plina cu dovleac…:)).Si cum demult eu pofteam la o placinta cu dovleac, aceasta a fost ocazia perfecta pentru a-mi implini pofta:))!!!

Ingrediente:

Pentru aluat:
1 kg de faina
100 gr.ulei floarea soarelui
2 oua
2 lingurite de sare
400 gr.apa calda
ulei de floarea soarelui pentru uns
50 gr.unt topit

Pentru umplutura:
dovleac,zahar

Se amesteca ouale cu sarea si cu apa. Intr-un vas incapator se toarna faina peste care se adauga compozitia rezultata, putin cate putin si uleiul. Aluatul obtinut se framanta aproximativ 15 minute si se tine la frigider cel putin o ora.

Dupa ce timpul s-a scurs, scoatem aluatul din frigider si il portionam in bucati (putin mai mari decat un ou).Le facem bilute mici si le mai lasam putin pe masa sa revina aluatul la temperatura camerei.

Etapa urmatoare: pe masa de lucru turnam o lingura de ulei si „turtim” fiecare biluta cu varful degetelor (adaugand din cand in cand din nou ulei la urmatoarele turte) si „scaldandu-le” pe fiecare parte in baia de ulei.

Dupa ce am terminat cu „scaldatul” si „turtirea” fiecarei blute :),luam prima turta turtita si o intindem pe masa de lucru initial cu facaletul, apoi intindem foaia cu mana,tragand de margini (fara a rupe foaia). Veti obtine ceva de genul asta:

Aceasta foaie se unge cu unt si ulterior adaugam doar pe jumatete din foaie dovleacul tocat.

Dovleacul a fost in prealabil tocat si amestecat cu zaharul. Compozitia obtinuta am lasat-o la scurs aproximativ 20 minute.

Foaia am rulat-o incet incet,de jos in sus pana am obtinut o bagheta,din care am facut diferite forme.

Am tinut placintele in cuptor( incins in prealabil)  la 180 grade , aproximativ 30 de minute.

 

 

Sa le savutati cu placere!!!

P.S.Va atasez si cateva poze de la petrecere :)))

 

 

 

 

You Might Also Like

16 Comments

  • Reply
    retete- ina
    noiembrie 1, 2011 at 4:29 am

    dragalas,copiii s-au distrat,frumoasa petrecere le-ai facut

  • Reply
    DiaMar-bucataria galbena
    noiembrie 1, 2011 at 3:01 pm

    Buna placinta ta.Si petrecerea de altfel.Pup!

  • Reply
    catkitchen
    noiembrie 1, 2011 at 4:03 pm

    orice placintuta cu dovleac este delicioasa , insa copilasii sunt superbi si se citeste bucuria pe chipul lor !!

  • Reply
    Simona
    noiembrie 1, 2011 at 5:20 pm

    Ce bine e sa fi copil.. Niste dragalasi sunt, cat despre placinta foarte usor de facut si cred ca`i foarte delicioasa! Pupici

  • Reply
    Antonina
    noiembrie 1, 2011 at 5:50 pm

    Cat sunt de scumpi copilasii!! frumoasa petrecere.. iar placinta delicioasa tare! pupici

  • Reply
    TeoBucatar
    noiembrie 2, 2011 at 7:47 pm

    Deci ai avut ajutoare nu gluma!De aceea a iesit placinta buna:)

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    noiembrie 3, 2011 at 1:01 pm

    Ina,a fost o petrecere organizata la minut :)) si copii au ramas foarte incantati!!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    noiembrie 3, 2011 at 1:01 pm

    Merci Dia!!Pupici!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    noiembrie 3, 2011 at 1:03 pm

    Placinta a fost gustoasa,zice modestia din mine :))si am ramas multumita ca am reusit sa ii incant si pe ceimici cu minipetrecerea!!Pup

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    noiembrie 3, 2011 at 1:04 pm

    Asa Simona e bine sa fii copil,sa stii ca tanjesc dupa copilaria mea,mi-e dor de ea…!!!Pupici

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    noiembrie 3, 2011 at 1:05 pm

    Merci Antonina!!!E placinta preferata a copilariei mele!!!Pupici!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    noiembrie 3, 2011 at 1:07 pm

    Asa e Teo!!nu ma plang,am avut ceva ajutoare :)), si placinta la sfarsit a rasplatit "munca" celor mici :))Pup

  • Reply
    Georgi
    noiembrie 3, 2011 at 5:59 pm

    Ah da! Vad si pozele! ce copii frumosi!! si talentati!! Bravo!

  • Reply
    Mimmi
    noiembrie 6, 2011 at 6:08 pm

    Te invit cu mare drag sa participi la concursul organizat pe blogul meu !
    http://bucatepealese.blogspot.com/2011/11/concurs-culinar.html

  • Reply
    Ruxi
    noiembrie 15, 2011 at 6:19 am

    Multumesc pentru reteta. Pozele m-au convins sa o incerc, arata asa apetisant si mai ales, imi aduc aminte de strudelul cu mere sau dovleac facut de bunica sotului. Au iesit foarte bune, reteta de aluat este exact ce cautam pentru a le recreea pe cele stiute de mine.

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    noiembrie 15, 2011 at 8:18 pm

    Ma bucur ca retetele mele sunt cuiva de folos :)).Reteta de aluat o am de la mama mea,care si ea a preluat-o de la mama ei, asa ca e bine sa o transmitem s noi mai departe :))Pupici!!

  • Leave a Reply