Am venit la parintii mei in vizita, care ne-au asteptat cu fel de fel de bunatati si evident printre ele erau si cateva fructele de sezon culese direct din gradina: zmeura si visine. Zmeura s-a mancat imediat insa farfuria cu visine a ramas neatinsa :((. A doua zi mi-am propus sa fac ceva cu ele …. si am facut aceasta prajitura!!!! Va zic doar ca in ziua respectiva s-a mancat toata :)). Spor la treaba, daca va incanta!!!
Pentru aluat ai nevoie:
125 gr. unt
125 zahar
2 oua
1/2 zahar vanilat
1 lingurita praf de copt
200 g faina
3 linguri lapte
400 gr. visine proaspete (sau le puteti folosi pe cele din compot)
sare
Pentru aluatul sfaramicios:
50 gr.unt
65 gr.zahar
75 gr.faina
Daca folositi visine proaspete, curatati visinele de samburi.
Se amesteca bine untul la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat,
apoi incorporam pe rand galbenusurile, faina, un praf de sare, praful de copt, laptele si la sfarsit albusurile batute spuma.
Intindem compozitia intr-o tava (dim.20-22 cm) unsa cu unt si tapetata cu faina si se aseaza visinile scurse de zeama (in cazul celor din compot).
Pentru aluatul sfaramicios amestecam untul cu zaharul si faina. Amestecati cu putere strivind untul ajutanduva de faina pana obtineti un amestec usor, uscat si sfaramicios.
Acest amestec il presarati peste visine..
Se da la cuptor pentru 45 minute la 200 grade.
Sa o mancati cu pofta!!!!
2 Comments
ONESTA30
iulie 15, 2011 at 10:27 amBuna reteta , dar nu-i cam mare temperatura cuptorului ?
fantezie in bucatarie
iulie 15, 2011 at 10:45 amnu e mare, dupa cum vezi si rezultatul a fost optim :)). Normal, mai depinde si de cuptorul fiecăruia. Merci pentru aprecieri.