Suntem in sezonul castanelor, deci e cazul sa profitam de aceste delicii tomnatice!
Castanele coapte au un gust usor dulceag, dar si o aroma specifica pe care eu personal o ador!
Vorbesc despre castanele comestibile , nu despre cele salbatice, care nu sunt bune pentru consum. Pacat ca la noi pe strazi nu intalnim acei comercianti ambulanti care sa ne indemne la consumul lor acum, in plin sezon. Si cel mai mare pacat este ca pe tarabe si in super si hipermarketuri gasesti doar castane de provenienta straina si nu cele romanesti. Am auzit ca Baia Mare este una dintre putinele zone, in care castanii comestibili pot fi gasiti in adevarate paduri, iar baimarenii au chiar si un festival dedicat acestui fruct delicios… In Bucuresti, eu le cumpar din hipermarket . Stiu ca multi dintre voi fug de prepararea lor in conditii de casa din varii motive. Eu va propun insa , astazi o modalitate usoara de preparare a acestor castane: coapte pe sare, la tigaie !
- Spalam castanele. Cu ajutorul unui cutit le crestam adanc. Este obligatoriu sa respectam aceasta etapa pentru a nu va trezi cu surprize neplacute. Castanele pot exploda.
- Daca doriti castane moi si umede adaugati peste castanele crestate apa fierbinte si lasati-le sa se opareasca minim 15-20 minute. Dar nu este o etapa obligatoriu de respectat.
- Intr-o tigaie turnam sare grunjoasa intr-un strat consistent. Asezam castanele pe sare si punem tigaia pe foc acoperind tigaia cu un capac. Coacem castanele la foc mediu timp de 25-30 min cca. Intoarcem castanele la jumatatea timpulul pentru a nu le arde. Timpul de coacere depinde mult si de tipul de castane. Sunt unele mai mari care necesita un timp mai lung de coacere.
- Odata coapte , transferati-le intr-un vas cu un prosop umed si inveliti-le . Lasati-le acoperite 5-10 minute. Aceasta procedura va va ajuta sa scoateti mult mai usor coaja de pe castane.
Conservati sarea si folositi-o pentru alte coaceri de castane pe sare.
E simplu, nu? Ce ziceti, le incercati?
N.B.
- A se consuma de preferat cat sunt calde .
- Castanele le puteti pune la hidratat in apa cu vin pentru un gust si mai intens!
Castane comestibile coapte pe sare
Suntem in sezonul castanelor comestibile, deci e cazul sa profitam de aceste delicii tomnatice! Pacat ca la noi pe strazi nu sunt intalniti acei comercianti ambulanti care sa ne indemne la consumul lor acum, in plin sezon. Si cel mai mare pacat este ca pe tarabe si in super si hipermarketuri gasesti doar castane de provenienta straina si nu cele romanesti. Am auzit ca Baia Mare este una dintre putinele zone ramase, in care castanii comestibili pot fi gasiti in adevarate paduri, iar baimarenii au chiar si un festival dedicat acestui fruct delicios... In Bucuresti, eu le cumpar din hipermarket . Stiu ca multi dintre voi fug de prepararea lor in conditii de casa din varii motive. Eu va propun insa , astazi o modalitate usoara de preparare a acestor castane, singura conditie este sa va achizitionati o cantitate mai mare de sare grunjoasa!
Ingredients
- Castane
- sare grunjoasa
- apa
Instructions
Cu ajutorul unui cutit crestam adanc castanele. Este obligatoriu sa respectam aceasta etapa pentru a nu va trezi cu surprize neplacute. Castanele pot exploda.
Daca doriti castane moi si umede adaugati peste castanele crestate apa fierbinte si lasati-le sa se opareasca minim 15-20 minute.
Intr-o tigaie turnam sare grunjoasa intr-un strat consistent. Asezam castanele pe sare si punem tigaia pe foc acoperind tigaia cu un capac. Coacem castanele la foc mediu timp de 25-30 min cca. Intoarcem castanele la jumatatea timpulul pentru a nu le arde. Timpul de coacere depinde mult si de tipul de castane. Sunt unele mai mari care necesita un timp mai lung de coacere.
Odata coapte , transferati-le intr-un vas cu un prosop umed si inveliti-le . Lasati-le acoperite 5-10 minute. Aceasta procedura va va ajuta sa scoateti mult mai usor coaja de pe castane.
Notes
Conservati sarea si folositi-o pentru alte coaceri de castane pe sare. A se consuma de preferat cat sunt calde . Castanele le puteti pune la hidratat in apa cu vin pentru un gust si mai intens!
No Comments