Cred ca am mai spus-o.. :), dar v-o mai spun: sunt fan nr.1 al tartelor :). Eu insa, am emotii ori de cate ori incerc noi retete de tarte, deoarece am avut si cateva esecuri…normale de altfel… ca in fiecare bucatarie :)). Recent am facut o tarta „light” pe care am pregatit-o cand au venit in vizita parintii mei. Un real succes!!
Ingrediente:
300 gr. de faina
100 gr. de zahar
1 ou
150 gr.de unt
1 lingura de limoncello /cogniac
2 lingurite praf de copt
200 gr. gem (eu am folosit gem de capsuni)
sare
Intr-un vas am amestecat faina cu unul topit si lasat sa se raceasca, sare,oul limoncello, zaharul si praful de copt.
Am „lucrat”compozitia pana am obtinut un aluat neted si omogen.
Aluatul nu se lasa la frigider ci se foloseste imediat. Tava pentru copt am uns-o cu unt si tapetat-o cu faina. Trei parti din aluat l-am folosit pentru baza tartei si din partea ramasa am taiat fasii pentru „plasa” de deasupra.
Intindem aluatul ajutandu-ne daca e nevoie de putina faina. L-am asezat in tava si am turnat gemul din dotare :).
Deasupra tartei am asezat frumos fasiile formand un fel de „plasa”.
Tarta am tinut-o in cuptorul incalzit in prealabil, cca 40 de minute la 180 de grade.
Pofta mare!!!!
18 Comments
liana
martie 7, 2012 at 4:50 pmFoarte frumoasa tarta asta ! cat despre fanul nr. 1 al tartelor …. io-s ala !!! :))
Fancy Cake
martie 7, 2012 at 6:03 pmImi place. Am si eu o reteta asemantoare, dar nu am pus-o in practica.
Adela Zilahi
martie 7, 2012 at 7:08 pmBuna tarta, eu am facut cu gem de prune am sa o postez in curand, ma servesc de la tine ca e cu dulceata de capsuni, preferata mea! Te pup si la multi ani, mamico!
Simona
martie 7, 2012 at 7:30 pmO portie este a mea!!!! Pupici
Daniela
martie 7, 2012 at 7:48 pmSi mie imi plac tartele, doar ca eu am facut cu gem de prune, nu am de capsuni, asa ca… servesc de la tine o feliuta… Pupici !
TeoBucatar
martie 8, 2012 at 8:02 amFoarte buna tarta!La multi ani si tot ce iti doresti!
fantezie in bucatarie
martie 9, 2012 at 9:53 pmMultumesc Teo!!La multi ani si tie!!!Pupici!!
fantezie in bucatarie
martie 9, 2012 at 9:54 pmDaniela serveste oricand cu placere!!Pupici!!
fantezie in bucatarie
martie 9, 2012 at 9:55 pmSimona nu as putea sa nu te servesc :))Esti binevenita oricand!!Pupicei!!
fantezie in bucatarie
martie 9, 2012 at 9:56 pmMultumesc Adela!!Te pup si eu si la multi ani si tie,chiar daca e cu intarziere!!
fantezie in bucatarie
martie 9, 2012 at 9:58 pmFancy trebuie neaparat sa o pui in practica, iese un deliciu de tarta!!Pupici!!
fantezie in bucatarie
martie 9, 2012 at 9:58 pmMultumesc Liana!!
CRistina
martie 12, 2012 at 7:30 amStiu ca vin tarziu in vizita, dar sper ca a mai rams si pentru mine, prea bine arata…
fantezie in bucatarie
martie 14, 2012 at 9:31 pmCristina niciodata nu e prea tarziu :))Merci pentru vizita :)!
Timea
martie 15, 2012 at 8:59 pmSuper bine arata! yumy rau! si eu am facut tot cu dulceata de capsuni, super gustoasa! pup
Andreea-Elena C.
aprilie 3, 2012 at 10:42 pmreteta aceasta sunt tentata sa o incerc, dar sa vad cu ce gem 🙂 am si de capsuni!
(tartele cu gemuri imi plac f mult)
fantezie in bucatarie
aprilie 4, 2012 at 5:04 amAndreea-Elena incearc-o cu toata increderea e o tarta foarte buna!!Merci pentru vizita!!
fantezie in bucatarie
aprilie 4, 2012 at 5:05 amMerci Timea!!O zi cat mai frumoasa sa ai!!