Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Chifle pufoase in forma trandafiri

Chifle Trandafir : pufoase si delicioase, umplute cu gem, visine, crema de ciocolată, cu ce vreti voi🙃!  In cazul in care sunteți in pana de idei pentru weekend si aveti chef de ceva bun, poftim de va inspirați ! Aveti un pic de treaba cu ele, dar si rezultatul este pe măsura !

Secretul acestui aluat este ca toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, iar laptele ușor călduț. Pentru prepararea lui amestecam toate ingredientele , in afara de faina si untul.

 

1. Deci asa cum va spuneam, intr-un bol amestecam : brânza , oul, laptele călduț, sarea, zaharul si drojdia.
N.B. Daca aveti o brânză mai uscată sau mai grunjoasă ajutați-va de un blender vertical pentru a o mărunți si aduceți compoziția la un aspect cat mai omogen.
2. In compoziția lichidă obținută incorporam treptat faina. Cand am obținut aluatul incorporam si untul la temperatura camerei. Procedura e ca la cozonac: adăugăm cate puțin unt si frământam, si iar unt si iar frământam pana incorporam tot untul in aluat.Cam vreo 5-7 min a durat acest pas, dar in schimb mi-a rezultat un aluat nelipicios, elastic si moale.
3. Aluatul il așezăm intr-in bol si il lăsam la crescut cca o ora si jumătate .
4. Odată ce si-a dublat volumul putem sa ne apucam de formarea chiflelor-trandafir. Împărțim aluatul în 14-16 bucăți. Fiecare bucată obținută o întindem intr-o formă rotundă, marginile căreia le tăiem cu ajutorul unui cuțit de pizza. In interiorul foii adăugăm umplutura dorita si lipim părțile aluatului.

5. Prima parte/petală o tragem peste umplutura și o lipim la capăt, a doua petală o tragem peste prima și lipim la capăt, a treia petală o tragem peste a doua petală și o lipim la capăt și a patra petală o tragem peste a treia. Pe instagram găsiți în repere câteva filmulețe cu acest proces.


6. Aranjam chiflele pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt si le lăsam , acoperite cu in prosop curat, cca 15-20 min sa se odihnească.


7. Ungem suprafața chiflelor cu oul bătut si le coacem 20 min cca la 180 grade , până prind culoarea aurie.

Dupa coacere le-am pudrat cu putin zahar si le-am servit călduțe, chiar fierbinți ca nu am avut răbdare sa asteptam să se răcească.

Enjoy!

Chifle pufoase in forma trandafiri

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 6 persoane
Prep Time: 1 ora 30 min Cooking Time: 20 minute

Ingredients

  • 150 gr. brânza de vaci
  • 200 ml lapte
  • 70 gr. zahar
  • 3-4 gr.sare
  • un ou
  • 7 gr. drojdie uscată
  • 500 gr. faina 00
  • 100 gr. unt
  • Un ou pentru uns
  • Pentru umplutura : visine , dulceața de căpșuni, de caise , cremă de ciocolată, etc

Instructions

1

Secretul acestui aluat este ca toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, iar laptele ușor călduț. Pentru prepararea lui amestecam toate ingredientele , in afara de faina si untul.

2

Deci asa cum va spuneam, intr-un bol amestecam : brânza , oul, laptele călduț, sarea, zaharul si drojdia.

3

N.B. Daca aveti o brânză mai uscată sau mai grunjoasă ajutați-va de un blender vertical pentru a o mărunți si aduceți compoziția la un aspect cat mai omogen.

4

In compoziția lichidă obținută incorporam treptat faina. Cand am obținut aluatul incorporam si untul la temperatura camerei. Procedura e ca la cozonac: adăugăm cate puțin unt si frământam, si iar unt si iar frământam pana incorporam tot untul in aluat.Cam vreo 5-7 min a durat acest pas, dar in schimb mi-a rezultat un aluat nelipicios, elastic si moale.

5

Aluatul il așezăm intr-in bol si il lăsam la crescut cca o ora si jumătate .

6

Odată ce si-a dublat volumul putem sa ne apucam de formarea chiflelor-trandafir. Împărțim aluatul în 14-16 bucăți. Fiecare bucată obținută o întindem intr-o formă rotundă, marginile căreia le tăiem cu ajutorul unui cuțit de pizza. In interiorul foii adăugăm umplutura dorita si lipim părțile aluatului. Prima parte/petală o tragem peste umplutura și o lipim la capăt, a doua petală o tragem peste prima și lipim la capăt, a treia petală o tragem peste a doua petală și o lipim la capăt și a patra petală o tragem peste a treia.

7

Aranjam chiflele pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt si le lăsam , acoperite cu in prosop curat, cca 15-20 min sa se odihnească.

8

Ungem suprafața chiflelor cu oul bătut si le coacem 20 min cca la 180 grade , până prind culoarea aurie.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply