Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Chifle pufoase in forma trandafiri

martie 3, 2021

Chifle Trandafir : pufoase si delicioase, umplute cu gem, visine, crema de ciocolat─â, cu ce vreti voi­čÖâ!┬á In cazul in care sunte╚Ťi in pana de idei pentru weekend si aveti chef de ceva bun, poftim de va inspira╚Ťi ! Aveti un pic de treaba cu ele, dar si rezultatul este pe m─âsura !

Secretul acestui aluat este ca toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, iar laptele u╚Öor c─âldu╚Ť.┬áPentru prepararea lui amestecam toate ingredientele , in afara de faina si untul.

 

1. Deci asa cum va spuneam, intr-un bol amestecam : br├ónza , oul, laptele c─âldu╚Ť, sarea, zaharul si drojdia.
N.B. Daca aveti o br├ónz─â mai uscat─â sau mai grunjoas─â ajuta╚Ťi-va de un blender vertical pentru a o m─ârun╚Ťi si aduce╚Ťi compozi╚Ťia la un aspect cat mai omogen.
2. In compozi╚Ťia lichid─â ob╚Ťinut─â incorporam treptat faina. Cand am ob╚Ťinut aluatul incorporam si untul la temperatura camerei. Procedura e ca la cozonac: ad─âug─âm cate pu╚Ťin unt si fr─âm├óntam, si iar unt si iar fr─âm├óntam pana incorporam tot untul in aluat.Cam vreo 5-7 min a durat acest pas, dar in schimb mi-a rezultat un aluat nelipicios, elastic si moale.
3. Aluatul il așezăm intr-in bol si il lăsam la crescut cca o ora si jumătate .
4. Odat─â ce si-a dublat volumul putem sa ne apucam de formarea chiflelor-trandafir. ├Ämp─âr╚Ťim aluatul ├«n 14-16 buc─â╚Ťi. Fiecare bucat─â ob╚Ťinut─â o ├«ntindem intr-o form─â rotund─â, marginile c─âreia le t─âiem cu ajutorul unui cu╚Ťit de pizza. In interiorul foii ad─âug─âm umplutura dorita si lipim p─âr╚Ťile aluatului.

5. Prima parte/petal─â o tragem peste umplutura ╚Öi o lipim la cap─ât, a doua petal─â o tragem peste prima ╚Öi lipim la cap─ât, a treia petal─â o tragem peste a doua petal─â ╚Öi o lipim la cap─ât ╚Öi a patra petal─â o tragem peste a treia. Pe instagram g─âsi╚Ťi ├«n repere c├óteva filmule╚Ťe cu acest proces.


6. Aranjam chiflele pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt si le lăsam , acoperite cu in prosop curat, cca 15-20 min sa se odihnească.


7. Ungem suprafa╚Ťa chiflelor cu oul b─âtut si le coacem 20 min cca la 180 grade , p├ón─â prind culoarea aurie.

Dupa coacere le-am pudrat cu putin zahar si le-am servit c─âldu╚Ťe, chiar fierbin╚Ťi ca nu am avut r─âbdare sa asteptam s─â se r─âceasc─â.

Enjoy!

Chifle pufoase in forma trandafiri

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 6 persoane
Prep Time: 1 ora 30 min Cooking Time: 20 minute

Ingredients

  • 150 gr. br├ónza de vaci
  • 200 ml lapte
  • 70 gr. zahar
  • 3-4 gr.sare
  • un ou
  • 7 gr. drojdie uscat─â
  • 500 gr. faina 00
  • 100 gr. unt
  • Un ou pentru uns
  • Pentru umplutura : visine , dulcea╚Ťa de c─âp╚Öuni, de caise , crem─â de ciocolat─â, etc

Instructions

1

Secretul acestui aluat este ca toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, iar laptele u╚Öor c─âldu╚Ť.┬áPentru prepararea lui amestecam toate ingredientele , in afara de faina si untul.

2

Deci asa cum va spuneam, intr-un bol amestecam : br├ónza , oul, laptele c─âldu╚Ť, sarea, zaharul si drojdia.

3

N.B. Daca aveti o br├ónz─â mai uscat─â sau mai grunjoas─â ajuta╚Ťi-va de un blender vertical pentru a o m─ârun╚Ťi si aduce╚Ťi compozi╚Ťia la un aspect cat mai omogen.

4

In compozi╚Ťia lichid─â ob╚Ťinut─â incorporam treptat faina. Cand am ob╚Ťinut aluatul incorporam si untul la temperatura camerei. Procedura e ca la cozonac: ad─âug─âm cate pu╚Ťin unt si fr─âm├óntam, si iar unt si iar fr─âm├óntam pana incorporam tot untul in aluat.Cam vreo 5-7 min a durat acest pas, dar in schimb mi-a rezultat un aluat nelipicios, elastic si moale.

5

Aluatul il așezăm intr-in bol si il lăsam la crescut cca o ora si jumătate .

6

Odat─â ce si-a dublat volumul putem sa ne apucam de formarea chiflelor-trandafir. ├Ämp─âr╚Ťim aluatul ├«n 14-16 buc─â╚Ťi. Fiecare bucat─â ob╚Ťinut─â o ├«ntindem intr-o form─â rotund─â, marginile c─âreia le t─âiem cu ajutorul unui cu╚Ťit de pizza. In interiorul foii ad─âug─âm umplutura dorita si lipim p─âr╚Ťile aluatului. Prima parte/petal─â o tragem peste umplutura ╚Öi o lipim la cap─ât, a doua petal─â o tragem peste prima ╚Öi lipim la cap─ât, a treia petal─â o tragem peste a doua petal─â ╚Öi o lipim la cap─ât ╚Öi a patra petal─â o tragem peste a treia.

7

Aranjam chiflele pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt si le lăsam , acoperite cu in prosop curat, cca 15-20 min sa se odihnească.

8

Ungem suprafa╚Ťa chiflelor cu oul b─âtut si le coacem 20 min cca la 180 grade , p├ón─â prind culoarea aurie.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply