Browsing Category

Mic dejun si gustari

Feluri principale/ Mic dejun si gustari/ Retete/ Retete de suflet

Salată de ouă, ridiche și ceapă verde

Salată de ouă, ridiche și ceapă verde este cea mai simpla salata posibila. Este sălățica copilăriei mele, de primăvară cu ingrediente simple, ușor de preparat!🤤 Pe contul de Instagram găsiți aceasta rețeta prezentata și în format video! Sper sa va placă!!😊❤️
Primele salate de primavara în copilăria mea așa arătau . Îmi aduc aminte ca mama mă trimitea în grădina sa strâng ceapa și ridiche , în timp ce ea punea la fiert ouăle. Ingrediente genune, naturale direct de la mama natura. Mie dor de acele momente! Dar sa trecem de la nostalgie direct la treaba!
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 2
Prep Time: 5 minute Cooking Time: 5 minute

Ingredients

  • Ingrediente:
  • 3 ouă fierte
  • O legatură de ridichi (6 bucăți cca)
  • 3-5 buc. cepe verzi
  • Ulei de masline 
  • Sare dupa gust
  • mărar - optional

Instructions

1

Spălați și curați ceapa verde de impurități și mustati. Taiati-o mărunt.

2

Procedați la fel și cu ridichea: spalati-o, curatati-o și taiati-o felii.

3

Ouăle le fierbeți 5 minute, le curatati de coaja și le feliați.

4

Intr-un bol puneți toate ingredientele. Stropiti-le cu ulei de măsline și presărați sare după gust.

5

Amestecați totul delicat și salata e gata de mancat! Poftă Bună!🥰

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Cheesecake simplu, la cuptor

Acest cheesecake, l-am făcut fix cu un an în urma , dar nu a apucat sa fie publicat aici pe blog, doar pe instagram🙈. Am zis totuși ca merita onoarea de a fi prezent și aici pe blog. Nu e un cheesecake complicat, este simplu ” ca buna ziua”😊. E făcut în stilul meu, rapid și ușor!😋

Las și textul meu de anul trecut, publicat pe Instagram . Vreau sa îmi aduc aminte de acea perioada de început de pandemie…cu bune și cu rele….
“Astazi după o foarte lungă perioadă de izolare, am ieșit pană la magazinul de la colț🙈. Echipată corespunzator😷, mi-am cumparat strictul necesar si fuguța inapoi acasă…
Nu am putut sa nu observ cat de frumoasă s-a facut natura.❤️🤍🌈


Am trecut si pe langa cațiva pomi infloriți si am indraznit sa rup cateva crenguțe, sa-mi aduc un strop de primăvară in casă cu care am dichisit acest cheesecake rustic🥰❤️ 🍰
Un cheesecake mai “bronzat”, dar pentru noi nu e o problemă😉. Ne place așa, rusic si bun👍🥰🙃. 🍰”

 

Cheesecake simplu la cuptor

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 4 persoane
Prep Time: 15 minute Cooking Time: 45 minute

Ingredients

  • Ingrediente tava 18 cm:
  • 80 gr.piscoturi/biscuiți digestivi
  • 50 gr.unt
  • Pentru cremă:
  • 2 ouă
  • 60 gr. zahar
  • 550 gr. branza tip "făgărăș" sau 225 gr.de brânză și 225 gr.smantana
  • coajă de lămâie ecologică
  • o linguriță de esență de vanilie

Instructions

1

Maruntim biscuitii și/sau piscoturile (depinde ce aveți prin casa😉) cu ajutorul unui robot de bucătărie.

2

Topim untul și îl adăugăm peste biscuiții maruntiti. Amestecam bine astfel încât biscuiți sa absoarbă bine untul.

3

Tapetam cu hârtie de copt fundul unei tavi cu inel detașabil , iar marginile le ungem cu putin unt. Transferam amestecul de biscuiți în tavă. Aplatizam compoziția din biscuiți cu ajutorul unei linguri, pentru a crea o baza solida pentru crema.

4

Intr-un bol mai mare , brânză tip "făgărăș", punem ouăle , zaharul, coaja de lămâie și o linguriță de esența de vanilie. Amestecam toate Ingredientele pana la omogenizare.

5

Turnam crema peste biscuiți.

6

Coacem cheesecake ul cca 40-45 min la 180 grade (cuptorul fiind încălzit în prealabil), pana se rumenește ușor.

Feluri principale/ Mic dejun si gustari/ Retete

Crostini cu pesto de sfecla

💓Crostini cu pesto de sfeclă! 💓 O culoare irezistibilă, un gust nemaipomeniți echilibrat și cu o textură super fină!😄Trebuie sa încercați neapărat acest pesto de sfecla!

Observați culoarea: nu-i așa că-i vibranta? Efectiv te vrăjește !

Gustul: nu am gustat o pasta (din orice leguma sau frunza) , atât de echilibrat ca în acest pesto de sfecla. Efectiv m-a frapat și pe mine. Nu i-am adaugat niciun surplus de alte condimente, în afara de cele menționate în rețeta.

Referitor la textura, prea multe cuvinte nu am , doar ca se topește efectiv în gura😋.

Ca sa mă credeți , trebuie sa îl încercați și puteți sa îmi trimteti impresii la ” adresa redacției ” : aici sau pe instagram ☺️

Crostini cu pesto de sfecla

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 4 persoane
Prep Time: 5 minute Cooking Time: 5 minute

Ingredients

  • Ingrediente:
  • 250 gr. sfecla coaptă/ fiarta
  • 40 gr.nuci
  • 40 ml.ulei de măsline
  • 40 gr.parmezan
  • 2 căței de usturoi
  • sare/piper după gust

Instructions

1

Se mixează într-un mixer cu cuțit : sfecla coaptă/fiarta, nucile, uleiul de măsline, parmezanul și usturoiul pană la consistenta unui pesto (pasta).

2

Pâinea se prăjește.

3

Pe pâine se întinde un strat generos de pasta de sfecla, peste care presarăm putina brânză de capră și decorăm cu frunze de busuioc.

4

Pam-pam ! Poftă bună!

Feluri principale/ Mic dejun si gustari/ Retete

Shakshuka verde

Hello, dragi pofticiosi! Astăzi vin cu o rețeta super verde și gustoasa : Shakshka verde!!!

Shakshuka clasica am facut destul de des (chiar dacă încă nu am apucat sa o postez aici pe blog), dar aceasta minunăție verde nu ajunseseră pe masa familiei mele pana acum.💚Am descoperit-o recent in #foodcampromania 🥰💚 si tare mă bucur ca pot folosi multa vedeata și combinata într-un singur preparat🥬!

Nu este o reteta complicata și puteți  folosi verdeața preferată ☺️. Sa mâncați verde in aceasta perioada, ca daca nu acum, cand? 😁Sunt curioasa daca avem iubitori de verde pe aici! Zile minunate va doresc!🤗

Shakshuka verde

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 4
Prep Time: 5 minute Cooking Time: 10 minute

Ingredients

  • Un dovlecel
  • O legatura de ceapa verde
  • O legatura de usturoi verde
  • O legatura de ștevie
  • Doua-trei mâini generoase de spanac 
  • 4 oua
  • Pătrunjel pentru decor

Instructions

1

Am călit un dovlecel (l-am dat prin razatoare), peste care am adaugat ceapa verde, usturoiul verde, ștevia si spanacul.

2

Se calesc la foc mic pana lichidul lăsat de legume si verdețuri scade ușor.

3

Se adauga ouăle, se pune capacul si se lasă pe foc inca doua trei minute.

4

Inainte de servire am presărat niste pătrunjel proaspăt deasupra. 

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Prăjitura cu chisleag dulceața și nuci

Pentru cine nu a auzit pana acum de CHIȘLEÁG – “Lapte de vaca închegat (obținut prin fermentarea pe cale naturală a laptelui nefiert) care ramane în vas după luarea smantanii formate la suprafata; lapte prins, lapte acru!”

Nu de foarte mult timp am început sa îmi fac chisleag (lapte prins) în casa. Am găsit o sursa sigura de unde îmi cumpăr laptele. Din laptele respectiv îmi fac și brânză,  smântână și chisleag.

Procesul tehnologic este unul simplu, singura “dificultate” este sa ai răbdare doua-trei zile (în funcție de cât de cald e în casa) pana se prinde laptele. Grăsimea laptelui se ridica la suprafață și formează “smântână” pe care cu atenție o adunam într-un vas curat , pana dam de chisleag. Borcanele cu chisleag le bag la frigider și le consumam când ni se face pofta.

Am și uitat cat e de bun acest lapte prins. Gust perfect și echilibrat! Mă bucur ca l-am redescoperit și l-am reintrodus în alimentație.

Și evident poftele nu sunt constante , așa ca mă mai “trezesc cu “exces de chisleag din care mai fac oladi. sau diverse prăjituri cu iaurt pe care le găsiți aici pe blog la o simpla Căutare “iaurt”.

Astăzi mai adaug o rețeta la acea lista : o prăjitura simpla, simpla tare: atât ca ingrediente cât și ca proces de preparare : prăjitura cu chisleag (care poate fi înlocuit cu iaurt, lapte bătut, chefir) dulceața și nuci!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By mihaela Negrescu Serves: 6 persoane
Prep Time: 5 minute Cooking Time: 35 minute

Ingredients

  • Ingrediente tava 20x20:
  • un ou
  • 60 gr. de zahar
  • 2 linguri de dulceața/gem
  • 2 linguri de ulei floarea soarelui
  • 250 ml. chisleag /chefir/iaurt/lapte batut
  • o linguriță de bicarbonat
  • 200 gr. faina 00
  • 50 gr.nuci

Instructions

1

Într-un bol amestecam chisleagul cu oul, uleiul și dulceața (în cazul meu dulceața de prune fără zahăr adaugat). Peste compoziția obținută adăugăm faina și bicarbonatul . Amestecam totul energic pana la uniformizarea aluatului și nu vom mai avea cocoloașe. 

2

Intr-o tava , tapetata cu hârtie de copt turnam aluatul obținut , iar deasupra presarăm nucile mărunțite .

3

Coacem prăjitura cea 30 minute la 180 de grade. În ultimele 15 minute punteti o foile de aluminiu deasupra pentru a prinde o culoare ușor maronie. O lăsăm sa se răcească putin și o servim la ceai, cafea sau pe post de gustare.

Continue Reading…

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Chifle pufoase in forma trandafiri

Chifle Trandafir : pufoase si delicioase, umplute cu gem, visine, crema de ciocolată, cu ce vreti voi🙃!  In cazul in care sunteți in pana de idei pentru weekend si aveti chef de ceva bun, poftim de va inspirați ! Aveti un pic de treaba cu ele, dar si rezultatul este pe măsura !

Secretul acestui aluat este ca toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, iar laptele ușor călduț. Pentru prepararea lui amestecam toate ingredientele , in afara de faina si untul.

Continue Reading…

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete/ Retete de suflet

Pandișpan cu mere caramelizate

O pufoșenie de prăjiturică ! Pandișpan cu mere caramelizate🥰! Simplu de facut si ușor de mancat!

Pandișpan cu mere caramelizate

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 4
Prep Time: 15 Cooking Time: 35

Ingredients

  • Ingrediente:
  • 3 oua
  • 100 gr.zahar
  • 120 gr.faina
  • 1 linguriță praf de copt
  • Scorțișoara - optional
  • 3 buc. mere mari
  • 2 cuburi de unt
  • 2 linguri de zahăr

Instructions

1

Spălam merele , le curățăm și le tăiem cuburi.

2

Intr-o tigaie punem 2 linguri de zahar si untul. Cand cele doua ingrediente s-au dizolvat/topit adăugăm merele si scortisoara. Lasam totul pe foc pana se îngroasa compoziția si prinde o tenta ușor caramelizata.

3

Batem zaharul cu ouăle cu ajutorul unui mixer pana când se deschid la culoare și își dublează volumul. Adăugăm faina cernută și praful de copt. Amestecam pana obținem un aluat omogen.

4

Intr-o tava pentru copt (20x30) turnam aluatul obținut, iar deasupra distribuim merele caramelizate.

5

Coacem tarta la 170 grade timp de cca 30-35 minute.

6

O putem servi simpla, cu înghețată sau crema de vanilie.

7

Pofta buna!

Feluri principale/ Mic dejun si gustari/ Retete/ Retete de suflet

Pizza – Bradut de Craciun

Pizza – Brăduț de Craciun ! 16 mini chifle super gustoase, perfecte pentru o seara in familie si pentru o atmosfera mai Chrismassy. Unele din chifle (random) le-am umplut cu mozarella pentru a fi si mai cheesy si mai suculente! Super buna aceasta pizza! Pe contul meu de instagram găsiți în IGTV și un filmuleț cu pașii preparării. Pofta buna!!

 

Pizza - Bradut de Craciun

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 4
Prep Time: 20 minute Cooking Time: 20 minute

Ingredients

  • Ingrediente :
  • Aluat pizza :
  • 380 gr. faina
  • 240 gr.de apa
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 lingurița (cca 3 gr.)de drojdie uscata
  • 8 gr de sare
  • Pentru topping
  • 200 ml. Sos de rosii
  • 150 gr.mozzarella /cascaval
  • Ulei de măsline
  • Busuioc

Instructions

1

Toate ingrediente le turnam/punem in vasul robotului de bucatarie. Cu ajutorul carligului pentru frământare, amestecam pana vom obține un aluat compact si ușor moale.

2

Aluatul obținut il punem la dospit, timp pentru cca o ora, pana isi dublează volumul.

3

Odată volumul dublat, transferam aluatul pe un blat de lucru si-l împărțim in 16 bucăți aproximativ egale. Formam bilutele de aluat pe care le așezăm in tava de de copt, tapetata cu hârtie de copt. Aranjam bilutele in forma de brăduț. Unele dintre ele (random) le-am umplut cu cașcaval.

4

Ungem suprafața bilutelor cu un sos din : sos de roșii , ulei de măsline si busuioc uscat.

5

Coacem brăduțul la o temperatura de 220 C (cuptorul încălzit in prealabil).: 10 minute in partea de jos a cuptorului, iar ulterior scoatem brăduțul si aranjam mozzarella pe suprafața chiflelor si mai coacem in partea de mijloc a cuptorului inca cca 10 minute.

6

Poftă buna!!

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Tort de clatite cu crema de ciocolata

Ciocolata Poiana sărbătorește anul acesta 25 de ani !!!! Și dacă e party, sa pregătim un tort aniversar!🎂 Un tort de clatite cu crema de ciocolata 🎂!!! Este un tort original , usor de realizat si se preteaza perfect pe masa de sarbatoare. Nu poti sa refuzi niciodata un tort de clatite si cu atat mai mult, atunci cand este plin cu crema de ciocolata, nu-i asa?🎂🎂🎂

Pentru crema acestui tort am folosit ciocolata Poiana 65% cacao, perfecta pentru gătit deserturi datorită conținutului ridicat de cacao. A rezultat o crema super deliciosa si fina, perfecta pentru uns foile subtiri de clatite. Acest tort il puteti servi imediat, in compania prietenilor. Iar pentru a va usura munca si mai mult , va las si reteta video cu pasii prepararii.

LA MULTI ANI, POIANA!!🎂🎂🎂

 

Tort de clatite cu crema de chocolate

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 8 persoane
Prep Time: 20 minute Cooking Time: 20 minute

Ingredients

  • Ingrediente
  • Pentru cca 18 clatite
  • 4 oua
  • 600 ml lapte
  • 300 gr. faina
  • 5 gr. sare
  • Pentru crema de ciocolata
  • 200 gr. ciocolata Poiana Amaruie Cacao 65%
  • 600 ml lapte
  • 2 oua
  • 80 gr. zahar
  • 80 gr. faina 00

Instructions

1

Incepem preparea tortului cu crema de ciocolata. Intr-un vas spargem cele doua oua, adaugam zaharul si incorporam treptat faina si laptele. Amestecam pana vom obtine un lichid omogen, fara cocoloase.

2

Vasul cu compozitia obtinuta il punem pe foc si amestecam continuu, pana cand crema se ingroasa.

3

In crema fierbinte, adaugam Ciocolata Poiana cu 65% cacao, care este perfecta pentru gatit deserturi, datorita continutului ridicat de cacao. Vom obtine crema de ciocolata, pe care o acoperim cu o folie alimentara si o lasam la racit, cat timp preparam foile de clatite.

4

Intr-un bol spargem ouate, peste care adaugam treptat faina si laptele. Amestecam bine ingredientele , iar la final adaugam si sarea. Lasam compozitia sa stea 20-30 minute.

5

Intr-o tigaie incinsa, unsa cu putin ulei de floarea-soarelui, turnam cu ajutorul unui polonic sau cana din compozitia rezultata. Miscam tigaia pana distribuim uniform compozitia. Coacem clatitele pe ambele parti. Repetam operatiunea pana terminam aluatul.

6

Fiecare foaie de clatita o ungem uniform cu un start subtire de crema de ciocolata. Ungem cu crema si marginile tortului.

7

Ornam tortul de clatite, cu ciocolata rasa si diferite fructe.

Feluri principale/ Mic dejun si gustari/ Retete

Salată cu măr, parmezan, nuci si merișoare

Salată cu măr, parmezan, nuci si merișoare ! O salată, plină de vitamine, bogată în arome diverse si contrastante, care se îmbină perfect între ele. Ușor si rapid de preparat si se potrivește de minune cu multe feluri principale. Pentru a o prepara am apelat la un sortiment de frunze de salată ambalată , cu de toate, peste care am “aruncat” restul ingredientelor : felii subțiri de măr, nuci, merișoare deshidratate si fașii subțiri de parmezan. Totul asezonat cu ulei de masline si cremă de oțet balsamic. Vă recomand să o preparati inainte de a o mânca, pentru a profita de prospetimea salatei si combinata intensă si bogată al ingredientelor!!