Browsing Category

Retete

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete/ Retete de suflet

Tort de clătite cu brânză de vaci și vișine, la cuptor

Tort de clătite cu brânză de vaci si vișine, la cuptor!🥰🍒❤️

M-a surprins plăcut  gustul acestui tort de clatite cu brânza si visine, la cuptor, inca de la prima mușcătura . De aspect nici nu mai zic prea multe, se cam prezintă singur🙈🥰: rulouri arătoase de clatite, brânza dulce si cremoasa care merge perfect in contrast cu vișinele din compozitie! Iar sosul cremos si vanilat, care leagă tuburile de clatite a fost ca “cireașa (in cazul nostru vișina😅😉) de pe tort” 🥰

Abia astept sa il încercați si voi , si sa va convingeti cat e de delicios! Aaa si sa nu uit, vreau muuuulte poze si impresii de la voi❤️🥰💪🏻🍒

 

Este bun cald, dar si rece!🍒🥰Enjoy❤️

P.S. Va las și link către câteva rețete de pe blog cu vișinele :

Cușma lui Guguță din clătite

Cușma lui Guguță rețeta tradițională

Visine in suc propriu

Tort vegan cu visine

Prăjitura cu visine si strat pufos de frișcă 

Smoothie cu banane și visine

Prăjitura cu visine si aluat sfaramicios

Cea mai simpla tarta cu piersici și visine

Tort de clătite cu brânză de vaci si vișine, la cuptor!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 6
Prep Time: 25 minute Cooking Time: 35 minute

Ingredients

  • Ingrediente:
  • 10 -12 clatite (in funcție de dimensiunea tavii)
  • 400 g brânza de vaci
  • Un ou
  • 30 g zahăr (cantitatea poate fi adaptata in funcție de gustul fiecăruia )
  • 500 g vișine proaspete sau congelate
  • 50 ml. unt topit
  • Crema
  • Două ouă
  • 100 ml lapte
  • 100 ml smântână
  • 80 g zahăr (adaptați zaharul in funcție de gustul vostru)
  • O lingurița de extract de vanilie

Instructions

1

Daca alegeți vișine proaspete, scoate-ți -le sâmburii si puneți-le pe foc cu o lingurița de zahăr.  Dupa ce au lăsat putin suc se scot intr-o sita pentru a scurge surplusul de lichid/suc. Pentru vinișine congelate , lăsați-le sa se decongeleze putin si procedați la fel ca si cu cele proaspete. 

2

Brânza de vaci o amestecați bine cu ou si zahar. 

3

Pe fiecare foaie de clătită distribuiti brânza dulce peste care puneți si câteva visine . Eu m-am limitat la 3-4 visine in rulou. Daca sunteți fani visine, puteți sa suplimentați cantitatea de visine. 

4

Ungeți o tava rotundă cu unt si aranjați in forma de spirala tuburile de clatite obținute. Ungeti tuburile aranjate in tava , cu unt și coaceti-le la 180 grade pentru 15 min. 

5

Intre timp pregătim crema. Amestecam toate ingrediente pentru crema , iar dupa ce au trecut cele 15 minute turnați lichidul peste rulourile de clatite . Coaceti tortul de clatite inca 20 min. Pofta buna!!

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Inghetata de casa din doar doua ingrediente

Nu știu care e relatia voastră cu inghetata, dar eu pur și simplu o ador❤️!

Incă de foarte mică mergeam cu mama în fabrica unde lucra și îmi luam înghețată direct de pe banda(da, am avut un astfel de noroc🍦😉). Doamne , ce satisfacție ! Era pur și simplu perfecta acea înghețată : nici foarte tare, dar nici prea moale – numai buna de mâncat! Se topea efectiv pe buzele mele! Ce dor îmi e de acele vremuri❤️

În fine, ati înțeles voi ca eu am o relație specială cu înghețată ,da? Pur și simplu tot ce e legat de #amintiridincopilărie=love❤️! Ziceți voi ca nu e așa…😉

Dar sa trecem la înghețata de astăzi ! Înghețată făcută în casa iti da o satisfacție aparte, cel putin mie așa mi se întâmplă. Ai destule avantaje dacă ți-o faci în condiții casnice: controlul ingredientelor, adaptarea la gustul tău și al familiei tale, etc . Plus ca pentru înghețata ce v-o propun, nu veți avea nevoie de vreo mașinărie specială. Va este suficient un mixer banal și doua ingrediente principale : frișcă neindulcita și lapte condensat. 

Apoi, puteți sa o personalizați după gustul voștru: poate fi cu fructe diverse, cu cacao, cu bucăți de ciocolata, etc . Rezultatul: cremoasa, răcoroasă, aromată, delicioasă, perfectă pentru această perioadă! 😊🍦

Înainte de servire lăsați înghețata cateva minute la temperatura camerei, sa se topească putin pentru mai multă cremozitate.
N.B. Fiind in aceasta perioada foarte cald va recomand sa va “mișcați” rapid cand o preparărati , fiindcă frișca bătută are tendința sa se “lase” sau chiar sa se taie la caldura🙃.

Hai sa “curgă râuri “de înghețată în această vară😊🍦🍦🍦!!!

P.S. Tot o propunere răcoroasă de vară găsiti aici – Iaurt crocant cu fructe !Un fel de inghețată din iaurt cu “de toate”😊

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 6 persoane
Prep Time: 5 minute

Ingredients

  • Ingrediente:
  • 400 ml smântână neîndulcita pentru frișcă (30-32% grăsime )
  • 150-200 ml lapte condensat îndulcit (cantitatea poate varia in functie de cat de dulce vreți sa fie înghetata)
  • Opțional 
  • O linguriță de esența de vanilie
  • Fructe (zmeura, mure,etc)
  • Ciocolata
  • Cacao

Instructions

1

Bateți smântână cu ajutorul unui mixer pana devine spumoasă și foarte fermă.

2

Adăugați treptat în compoziție laptele condensat. Amestecați cu paleta ușor pana la încorporare.

3

În jumătate de compoziție am adăugat zmeura, pe care în prealabil am spălat-o și mărunțit-o cu ajutorul unei furculițe . Dacă zmeura este mai acrișoară ii puteți adaugă un pic de zahăr pentru un strop de dulceața. La fel puteți sa procedați și cu alte fructe.

4

Turnați compozițiile în recipiente speciale pentru înghețată sau în tavi, pe care le puneți în congelator pentru minim 5-6 ore.

Feluri principale/ Mic dejun si gustari/ Retete/ Retete de suflet

Salată de ouă, ridiche și ceapă verde

Salată de ouă, ridiche și ceapă verde este cea mai simpla salata posibila. Este sălățica copilăriei mele, de primăvară cu ingrediente simple, ușor de preparat!🤤 Pe contul de Instagram găsiți aceasta rețeta prezentata și în format video! Sper sa va placă!!😊❤️
Primele salate de primavara în copilăria mea așa arătau . Îmi aduc aminte ca mama mă trimitea în grădina sa strâng ceapa și ridiche , în timp ce ea punea la fiert ouăle. Ingrediente genune, naturale direct de la mama natura. Mie dor de acele momente! Dar sa trecem de la nostalgie direct la treaba!
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 2
Prep Time: 5 minute Cooking Time: 5 minute

Ingredients

  • Ingrediente:
  • 3 ouă fierte
  • O legatură de ridichi (6 bucăți cca)
  • 3-5 buc. cepe verzi
  • Ulei de masline 
  • Sare dupa gust
  • mărar - optional

Instructions

1

Spălați și curați ceapa verde de impurități și mustati. Taiati-o mărunt.

2

Procedați la fel și cu ridichea: spalati-o, curatati-o și taiati-o felii.

3

Ouăle le fierbeți 5 minute, le curatati de coaja și le feliați.

4

Intr-un bol puneți toate ingredientele. Stropiti-le cu ulei de măsline și presărați sare după gust.

5

Amestecați totul delicat și salata e gata de mancat! Poftă Bună!🥰

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Cheesecake simplu, la cuptor

Acest cheesecake, l-am făcut fix cu un an în urma , dar nu a apucat sa fie publicat aici pe blog, doar pe instagram🙈. Am zis totuși ca merita onoarea de a fi prezent și aici pe blog. Nu e un cheesecake complicat, este simplu ” ca buna ziua”😊. E făcut în stilul meu, rapid și ușor!😋

Las și textul meu de anul trecut, publicat pe Instagram . Vreau sa îmi aduc aminte de acea perioada de început de pandemie…cu bune și cu rele….
“Astazi după o foarte lungă perioadă de izolare, am ieșit pană la magazinul de la colț🙈. Echipată corespunzator😷, mi-am cumparat strictul necesar si fuguța inapoi acasă…
Nu am putut sa nu observ cat de frumoasă s-a facut natura.❤️🤍🌈


Am trecut si pe langa cațiva pomi infloriți si am indraznit sa rup cateva crenguțe, sa-mi aduc un strop de primăvară in casă cu care am dichisit acest cheesecake rustic🥰❤️ 🍰
Un cheesecake mai “bronzat”, dar pentru noi nu e o problemă😉. Ne place așa, rusic si bun👍🥰🙃. 🍰”

 

Cheesecake simplu la cuptor

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 4 persoane
Prep Time: 15 minute Cooking Time: 45 minute

Ingredients

  • Ingrediente tava 18 cm:
  • 80 gr.piscoturi/biscuiți digestivi
  • 50 gr.unt
  • Pentru cremă:
  • 2 ouă
  • 60 gr. zahar
  • 550 gr. branza tip "făgărăș" sau 225 gr.de brânză și 225 gr.smantana
  • coajă de lămâie ecologică
  • o linguriță de esență de vanilie

Instructions

1

Maruntim biscuitii și/sau piscoturile (depinde ce aveți prin casa😉) cu ajutorul unui robot de bucătărie.

2

Topim untul și îl adăugăm peste biscuiții maruntiti. Amestecam bine astfel încât biscuiți sa absoarbă bine untul.

3

Tapetam cu hârtie de copt fundul unei tavi cu inel detașabil , iar marginile le ungem cu putin unt. Transferam amestecul de biscuiți în tavă. Aplatizam compoziția din biscuiți cu ajutorul unei linguri, pentru a crea o baza solida pentru crema.

4

Intr-un bol mai mare , brânză tip "făgărăș", punem ouăle , zaharul, coaja de lămâie și o linguriță de esența de vanilie. Amestecam toate Ingredientele pana la omogenizare.

5

Turnam crema peste biscuiți.

6

Coacem cheesecake ul cca 40-45 min la 180 grade (cuptorul fiind încălzit în prealabil), pana se rumenește ușor.

Feluri principale/ Mic dejun si gustari/ Retete

Crostini cu pesto de sfecla

💓Crostini cu pesto de sfeclă! 💓 O culoare irezistibilă, un gust nemaipomeniți echilibrat și cu o textură super fină!😄Trebuie sa încercați neapărat acest pesto de sfecla!

Observați culoarea: nu-i așa că-i vibranta? Efectiv te vrăjește !

Gustul: nu am gustat o pasta (din orice leguma sau frunza) , atât de echilibrat ca în acest pesto de sfecla. Efectiv m-a frapat și pe mine. Nu i-am adaugat niciun surplus de alte condimente, în afara de cele menționate în rețeta.

Referitor la textura, prea multe cuvinte nu am , doar ca se topește efectiv în gura😋.

Ca sa mă credeți , trebuie sa îl încercați și puteți sa îmi trimteti impresii la ” adresa redacției ” : aici sau pe instagram ☺️

Crostini cu pesto de sfecla

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 4 persoane
Prep Time: 5 minute Cooking Time: 5 minute

Ingredients

  • Ingrediente:
  • 250 gr. sfecla coaptă/ fiarta
  • 40 gr.nuci
  • 40 ml.ulei de măsline
  • 40 gr.parmezan
  • 2 căței de usturoi
  • sare/piper după gust

Instructions

1

Se mixează într-un mixer cu cuțit : sfecla coaptă/fiarta, nucile, uleiul de măsline, parmezanul și usturoiul pană la consistenta unui pesto (pasta).

2

Pâinea se prăjește.

3

Pe pâine se întinde un strat generos de pasta de sfecla, peste care presarăm putina brânză de capră și decorăm cu frunze de busuioc.

4

Pam-pam ! Poftă bună!

Feluri principale/ Mic dejun si gustari/ Retete

Shakshuka verde

Hello, dragi pofticiosi! Astăzi vin cu o rețeta super verde și gustoasa : Shakshka verde!!!

Shakshuka clasica , cu roșii ,ardei, ete am facut-o destul de des (chiar dacă încă nu am apucat sa o postez aici pe blog), dar aceasta minunăție – shakshuka verde nu ajunseseră pe masa familiei mele pana acum.💚Am descoperit-o recent in #foodcampromania 🥰💚 si tare mă bucur ca pot folosi multa vedeata , combinata într-un singur preparat🥬!

Shakshuka verde – nu este o reteta complicata și puteți  folosi verdeața preferată ☺️. Sa mâncați verde in aceasta perioada, ca daca nu acum, cand? 😁Sunt curioasa daca avem iubitori de verde pe aici! Zile minunate va doresc!🤗

Shakshuka verde

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 4
Prep Time: 5 minute Cooking Time: 10 minute

Ingredients

  • Un dovlecel
  • O legatura de ceapa verde
  • O legatura de usturoi verde
  • O legatura de ștevie
  • Doua-trei mâini generoase de spanac 
  • 4 oua
  • Pătrunjel pentru decor

Instructions

1

Am călit un dovlecel (l-am dat prin razatoare), peste care am adaugat ceapa verde, usturoiul verde, ștevia si spanacul.

2

Se calesc la foc mic pana lichidul lăsat de legume si verdețuri scade ușor.

3

Se adauga ouăle, se pune capacul si se lasă pe foc inca doua trei minute.

4

Inainte de servire am presărat niste pătrunjel proaspăt deasupra. 

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Prăjitura cu chisleag dulceața și nuci

Pentru cine nu a auzit pana acum de CHIȘLEÁG – “Lapte de vaca închegat (obținut prin fermentarea pe cale naturală a laptelui nefiert) care ramane în vas după luarea smantanii formate la suprafata; lapte prins, lapte acru!”

Nu de foarte mult timp am început sa îmi fac chisleag (lapte prins) în casa. Am găsit o sursa sigura de unde îmi cumpăr laptele. Din laptele respectiv îmi fac și brânză,  smântână și chisleag.

Procesul tehnologic este unul simplu, singura “dificultate” este sa ai răbdare doua-trei zile (în funcție de cât de cald e în casa) pana se prinde laptele. Grăsimea laptelui se ridica la suprafață și formează “smântână” pe care cu atenție o adunam într-un vas curat , pana dam de chisleag. Borcanele cu chisleag le bag la frigider și le consumam când ni se face pofta.

Am și uitat cat e de bun acest lapte prins. Gust perfect și echilibrat! Mă bucur ca l-am redescoperit și l-am reintrodus în alimentație.

Și evident poftele nu sunt constante , așa ca mă mai “trezesc cu “exces de chisleag din care mai fac oladi. sau diverse prăjituri cu iaurt pe care le găsiți aici pe blog la o simpla Căutare “iaurt”.

Astăzi mai adaug o rețeta la acea lista : o prăjitura simpla, simpla tare: atât ca ingrediente cât și ca proces de preparare : prăjitura cu chisleag (care poate fi înlocuit cu iaurt, lapte bătut, chefir) dulceața și nuci!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By mihaela Negrescu Serves: 6 persoane
Prep Time: 5 minute Cooking Time: 35 minute

Ingredients

  • Ingrediente tava 20x20:
  • un ou
  • 60 gr. de zahar
  • 2 linguri de dulceața/gem
  • 2 linguri de ulei floarea soarelui
  • 250 ml. chisleag /chefir/iaurt/lapte batut
  • o linguriță de bicarbonat
  • 200 gr. faina 00
  • 50 gr.nuci

Instructions

1

Într-un bol amestecam chisleagul cu oul, uleiul și dulceața (în cazul meu dulceața de prune fără zahăr adaugat). Peste compoziția obținută adăugăm faina și bicarbonatul . Amestecam totul energic pana la uniformizarea aluatului și nu vom mai avea cocoloașe. 

2

Intr-o tava , tapetata cu hârtie de copt turnam aluatul obținut , iar deasupra presarăm nucile mărunțite .

3

Coacem prăjitura cea 30 minute la 180 de grade. În ultimele 15 minute punteti o foile de aluminiu deasupra pentru a prinde o culoare ușor maronie. O lăsăm sa se răcească putin și o servim la ceai, cafea sau pe post de gustare.

Continue Reading…

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Chifle pufoase in forma trandafiri

Chifle Trandafir : pufoase si delicioase, umplute cu gem, visine, crema de ciocolată, cu ce vreti voi🙃!  In cazul in care sunteți in pana de idei pentru weekend si aveti chef de ceva bun, poftim de va inspirați ! Aveti un pic de treaba cu ele, dar si rezultatul este pe măsura !

Secretul acestui aluat este ca toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, iar laptele ușor călduț. Pentru prepararea lui amestecam toate ingredientele , in afara de faina si untul.

Continue Reading…

Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete/ Retete de suflet

Pandișpan cu mere caramelizate

O pufoșenie de prăjiturică ! Pandișpan cu mere caramelizate🥰! Simplu de facut si ușor de mancat!

Pandișpan cu mere caramelizate

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 4
Prep Time: 15 Cooking Time: 35

Ingredients

  • Ingrediente:
  • 3 oua
  • 100 gr.zahar
  • 120 gr.faina
  • 1 linguriță praf de copt
  • Scorțișoara - optional
  • 3 buc. mere mari
  • 2 cuburi de unt
  • 2 linguri de zahăr

Instructions

1

Spălam merele , le curățăm și le tăiem cuburi.

2

Intr-o tigaie punem 2 linguri de zahar si untul. Cand cele doua ingrediente s-au dizolvat/topit adăugăm merele si scortisoara. Lasam totul pe foc pana se îngroasa compoziția si prinde o tenta ușor caramelizata.

3

Batem zaharul cu ouăle cu ajutorul unui mixer pana când se deschid la culoare și își dublează volumul. Adăugăm faina cernută și praful de copt. Amestecam pana obținem un aluat omogen.

4

Intr-o tava pentru copt (20x30) turnam aluatul obținut, iar deasupra distribuim merele caramelizate.

5

Coacem tarta la 170 grade timp de cca 30-35 minute.

6

O putem servi simpla, cu înghețată sau crema de vanilie.

7

Pofta buna!

Feluri principale/ Mic dejun si gustari/ Retete/ Retete de suflet

Pizza – Bradut de Craciun

Pizza – Brăduț de Craciun ! 16 mini chifle super gustoase, perfecte pentru o seara in familie si pentru o atmosfera mai Chrismassy. Unele din chifle (random) le-am umplut cu mozarella pentru a fi si mai cheesy si mai suculente! Super buna aceasta pizza! Pe contul meu de instagram găsiți în IGTV și un filmuleț cu pașii preparării. Pofta buna!!

 

Pizza - Bradut de Craciun

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 4
Prep Time: 20 minute Cooking Time: 20 minute

Ingredients

  • Ingrediente :
  • Aluat pizza :
  • 380 gr. faina
  • 240 gr.de apa
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 lingurița (cca 3 gr.)de drojdie uscata
  • 8 gr de sare
  • Pentru topping
  • 200 ml. Sos de rosii
  • 150 gr.mozzarella /cascaval
  • Ulei de măsline
  • Busuioc

Instructions

1

Toate ingrediente le turnam/punem in vasul robotului de bucatarie. Cu ajutorul carligului pentru frământare, amestecam pana vom obține un aluat compact si ușor moale.

2

Aluatul obținut il punem la dospit, timp pentru cca o ora, pana isi dublează volumul.

3

Odată volumul dublat, transferam aluatul pe un blat de lucru si-l împărțim in 16 bucăți aproximativ egale. Formam bilutele de aluat pe care le așezăm in tava de de copt, tapetata cu hârtie de copt. Aranjam bilutele in forma de brăduț. Unele dintre ele (random) le-am umplut cu cașcaval.

4

Ungem suprafața bilutelor cu un sos din : sos de roșii , ulei de măsline si busuioc uscat.

5

Coacem brăduțul la o temperatura de 220 C (cuptorul încălzit in prealabil).: 10 minute in partea de jos a cuptorului, iar ulterior scoatem brăduțul si aranjam mozzarella pe suprafața chiflelor si mai coacem in partea de mijloc a cuptorului inca cca 10 minute.

6

Poftă buna!!