Chifle Trandafir : pufoase si delicioase, umplute cu gem, visine, crema de ciocolată, cu ce vreti voi🙃! In cazul in care sunteți in pana de idei pentru weekend si aveti chef de ceva bun, poftim de va inspirați ! Aveti un pic de treaba cu ele, dar si rezultatul este pe măsura !
O pufoșenie de prăjiturică ! Pandișpan cu mere caramelizate🥰! Simplu de facut si ușor de mancat!
Pandișpan cu mere caramelizate
Ingredients
- Ingrediente:
- 3 oua
- 100 gr.zahar
- 120 gr.faina
- 1 linguriță praf de copt
- Scorțișoara - optional
- 3 buc. mere mari
- 2 cuburi de unt
- 2 linguri de zahăr
Instructions
Spălam merele , le curățăm și le tăiem cuburi.
Intr-o tigaie punem 2 linguri de zahar si untul. Cand cele doua ingrediente s-au dizolvat/topit adăugăm merele si scortisoara. Lasam totul pe foc pana se îngroasa compoziția si prinde o tenta ușor caramelizata.
Batem zaharul cu ouăle cu ajutorul unui mixer pana când se deschid la culoare și își dublează volumul. Adăugăm faina cernută și praful de copt. Amestecam pana obținem un aluat omogen.
Intr-o tava pentru copt (20x30) turnam aluatul obținut, iar deasupra distribuim merele caramelizate.
Coacem tarta la 170 grade timp de cca 30-35 minute.
O putem servi simpla, cu înghețată sau crema de vanilie.
Pofta buna!
Pizza – Brăduț de Craciun ! 16 mini chifle super gustoase, perfecte pentru o seara in familie si pentru o atmosfera mai Chrismassy. Unele din chifle (random) le-am umplut cu mozarella pentru a fi si mai cheesy si mai suculente! Super buna aceasta pizza! Pe contul meu de instagram găsiți în IGTV și un filmuleț cu pașii preparării. Pofta buna!!
Ciocolata Poiana sărbătorește anul acesta 25 de ani !!!! Și dacă e party, sa pregătim un tort aniversar!🎂 Un tort de clatite cu crema de ciocolata 🎂!!! Este un tort original , usor de realizat si se preteaza perfect pe masa de sarbatoare. Nu poti sa refuzi niciodata un tort de clatite si cu atat mai mult, atunci cand este plin cu crema de ciocolata, nu-i asa?🎂🎂🎂
Salată cu măr, parmezan, nuci si merișoare ! O salată, plină de vitamine, bogată în arome diverse si contrastante, care se îmbină perfect între ele. Ușor si rapid de preparat si se potrivește de minune cu multe feluri principale. Pentru a o prepara am apelat la un sortiment de frunze de salată ambalată , cu de toate, peste care am “aruncat” restul ingredientelor : felii subțiri de măr, nuci, merișoare deshidratate si fașii subțiri de parmezan. Totul asezonat cu ulei de masline si cremă de oțet balsamic. Vă recomand să o preparati inainte de a o mânca, pentru a profita de prospetimea salatei si combinata intensă si bogată al ingredientelor!!
In aceasta perioada a anului cuvantul de ordine , este “DOVLEACUL”. Daca dovleacul inainte era folosit aproape exclusiv pentru placinte cu dovleac, in zile noastre am inceput sa folosim aceasta leguma din ce in ce in mai mult in diverse preparate, atat dulci cat si sarate. Aici pe blog gasiti cateva retete care sunt sigura ca va vor face “cu ochiul”. Pe langa faptul ca sunt retete usor de facut, sunt si delicioase. Printre ele se numara : checul bicolor cu dovleac, tarta sarata cu somon, dovleac, ciuperci si branza de capra, biscuiti cu piure de dovleac , supa crema de dovleac si linte , placinta cu dovleac si nuci , placinta cu dovleac ca la mama acasa .
Prajitura marmorata cu crema Nutella si alune
Daca sunteti in cautarea unei prajituri inedite si usor de facut, vin astazi cu o propunere! ❤️
Prajitura marmorata cu crema Nutella si alune! Puteti inlocui Nutella cu o crema de ciocolata.
Rondele de mer in aluat de oladi❤️🍏🍎
Am “subțiat “ aluatul clasic de oladi pe care il folosesc de regulă, ca sa pot scufunda merele in el. Merele au fost tare dulci si nu a fost nevoie sa adaug zahar in aluat. Mi-au rezultat aceste clatite cu măr super bune cu gust de toamnă❤️
Nu refuz niciodată o porție de paste ❤️🍝! Cu sos sau fară, cu legume, cu carne , cu ciuperci, simple, umplute, picante, aromate, etc. nu ma satur niciodată de ele🙈. De Ziua Internațională a Pastelor , pe 25 octombrie, am sărbătorit cu aceste paste cremoase si tare gustoase! Spaghete cremoase cu ciuperci si spanac ! O combinație cu o aroma minunata si un gust irezistibil.🍝🍝🍝
Anul trecut pe vreamea asta faceam pentru prima data acesti biscuiti pufosi cu mere. O reteta atat de simpla si atat de usor de preparat. Cam in circa de 30 minute ii veti pune pe masa, garantat. Usor crocanti la exterior si super pufosi si moi la interior. Sunt atat de gustosi incat dispar instant de pe platou. Daca v-ati plictisit de clasicile prajituri cu mere, trebuie neaparat sa incercati si acesti biscuiti. O sa va cucereasca pe loc!