Desert/ Mic dejun si gustari/ Retete

Millefoglie – tort Napoleon rapid

decembrie 30, 2011

Acest desert ne-a incantat papilele gustative de Craciun!!!! Pentru Revelion l-am trecut deja pe lista :). Eu ii mai spun Tort Napoleon rapid :)) pentru ca sunt retete asemanatoare :).Un desert fara prea multe „batai de cap”, racoros si perfect pentru final de masa si de an!!!

Ingrediente 12 persoane:

2 buc.aluat foietaj (eu l-am folosit pe cel de la Bella)
zahar pudra

Crema de patiserie:
1 litru de lapte
esenta de vanilie
8 galbenusuri
250 gr.zahar
120 gr.faina

Optional:
Fructe printre straturi : capsuni, zmeura, fructe de padure, etc.

Am lasat aluatul foietaj la dezghetat. Fiecare foaie am impartit-o in doua si am asezat-o pe o tava tapetata cu hartie de copt si le-am perforat cu o furculita.

Am gasit pe net o procedura speciala de preparare a aluatului foietaj pentru acest desert….adica: pentru inceput cuptorul trebuie incalzit pana la o temperatura de 160 de grade. La aceasta temperatura se tin foile foietaj pana incep sa creasca. In acel moment se scot si se presara cu zahar pudra.

Se pun din nou in cuptor ,dar la o temperatura de 220 grade pana cand zaharul se topeste si suprafata devine auriu-caramelizata.
La fel procedati si cu cealalta foaie.

Dupa ce ati preparat foile lasati-le deoparte pana la prepararea cremei de patiserie si racirea acesteia.

700-800 de grame de lapte l-am turnat intr-o craticioara si l-am pus pe foc la o temperatura mica. Intr-un vas am amestecat bine galbenusurile si cu zaharul. Dupa ce zaharul s-a topit am adaugat faina si restul de lapte si esenta de vanilie. Toata compozitia rezultata am turnat-o in cratita peste laptele fierbinte. Se amesteca continuu sa nu se prinda de fund, pana cand se ingroasa crema.

Foile racite eu le-am taiat in jumatate cu mare atentie ,deoarece se umflasera prea tare si riscam sa nu intre crema printre foi. Poate voi gasiti un alt foietaj mai putin pufos si nu atat de gros…:)
Astfel am obtinut 8 foi pufloase,din care am facut doua tortulete mai mici a cate 4 foi fiecare.

Am uns fiecare foaie cu crema (sa nu va fie frica ca spargeti coaja caramelizata, dimpotriva va recomand sa o faceti astfel crema va ramane pe foaie si nu se va prelinge pe margini) si la sfarsit peste ultimul strat, uns cu crema ,am presarat resturi de faramituri din foietajul caramelizat.

 

Pofta mare!!!!

P.S. sa nu credeti ca am uitat :))


LA MULTI ANI !!!!!!

 

 

You Might Also Like

11 Comments

  • Reply
    Daniela
    decembrie 31, 2011 at 8:13 am

    Hmm, ce bine arata… Am vrut sa fac si eu acum vreo doi ani pentru sfirsitul de an, dar m-am luat cu treburile si am prajit cam mult foile, asa ca am renuntat…
    Iti doresc ca 2012 sa-ti aduca multa sanatate, bucurii si impliniri, alaturi de cei dragi !
    La multi ani !

  • Reply
    Antonina S.
    decembrie 31, 2011 at 3:17 pm

    La multi draga mea ! Un 2012 asa cum iti doresti !

  • Reply
    Adela Zilahi
    ianuarie 1, 2012 at 11:13 am

    La multi ani! Fie ca acest an sa va aduca numai bucurii si realizari frumoase! Va pup!

  • Reply
    DiaMar-bucataria galbena
    ianuarie 1, 2012 at 3:46 pm

    "La multi ani"!Numai bine iti doresc in noul an.Pup!

  • Reply
    VIVIANA
    ianuarie 4, 2012 at 10:17 am

    Recunosc, un desert inedit, de incercat!
    La multi ani si multe bucurii!

  • Reply
    catkitchen
    ianuarie 9, 2012 at 10:16 am

    Nu am facut niciodata, dar cu siguranta e ffff bun !!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    ianuarie 10, 2012 at 9:14 pm

    Multumesc fetelor pentru vizita si urari frumoase!!!Imi sunteti foarte dragi si la fel va doresc si eu un an cat mai bun!!!!Pupici!!!

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    ianuarie 10, 2012 at 9:15 pm

    Cat garantez ca e delicios si destul de usor de executat!!!Pupici!!!

  • Reply
    Simona
    ianuarie 12, 2012 at 3:22 pm

    Arata foarte bine si banuiesc ca-i foarte gustoasa. Am o singura intrebare: trebuie lasat sa se inmoaie foile sau se serveste imediat??

  • Reply
    fantezie in bucatarie
    ianuarie 12, 2012 at 11:03 pm

    Simona foile trebuie sa se inmoaie, l-am facut seara si l-am servit a doua zi… Merci pentru intrebare : ). Pupicei!

  • Reply
    vincent
    ianuarie 15, 2012 at 2:24 pm

    Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

  • Leave a Reply