Feluri principale/ Mic dejun si gustari

Bouyourdi / bugiurdi – branza greceasca coapta la cuptor cu rosii si ardei iute

iulie 11, 2018

 

Inchideti ochii si imaginati-va ca suntei asezati la terasa unei taverne grecesti pe malul marii, ascultand muzica valurilor pe fundal, simtind mirosul mancarii care va incanta apetitul….. Deschideti acum ochii si bucurati-va de o reteta care va permite sa aduceti la masa, cu putin efort, un aperitiv grecesc simplu si apetisant facut cu faimoasa branza greceasca, feta, cu rosii, cu ardei grecesti usor picanti, cu ceapa, cu masline si cu oregano. Doamne ce combinatie????❤????!!

Este o reteta fooooarte simpla si usor de facut, cu o savoare absolut senzationala! Este gata in mai putin de 40 de minute, perfecta ca fel principal, dar si pentru un brunch simplu! O veti intalni in Grecia in restaurantele cu traditie: taverne! Pentru a o prepara aveti nevoie de o feta buna, adevarata, greceasca! N.B. E bine sa o preparati in portii individuale pentru ca se sfarma usor cand doriti sa o taiati. „Aruncați” toate ingredientele într-o tavita de copt și coaceți la cuptor până când brânza feta devine cremoasă, iar roșiile moi și caramelizate!  Daca inca nu ati gustat din preparate grecesti, acest bouyourdi /bugiurdi este reteta perfecta cu care sa incepeti❤!

Ingrediente 4-5 persoane:

400-500 gr. de feta de bună calitate (brânză grecească)
2 linguri de ulei de măsline

4-5 roșii tăiate felii
100 gr. masline gemlik (optional)

1 buc. ardei iute
1 buc. ardei corn verde grecesc
piper negru proaspăt rasnit
1-2 lingurite de oregano uscat
2 cepe rosii medii

Preincalzim cuptorul la 180 de grade C. Tăiem brânza feta în felii de aproximativ 100-120 grame. Legumele le spalam si le taiem tot felii. Am folosit vase mici pentru acest preparat sau puteti folosi si folie de aluminiu pentru a obtine 4-5 portii. In prima tava punem pe fundul ei un strat de ceapa, peste care adaugam un strat de rosii, iar felia de feta o punem in mijloc. Pe lateralul fetei completam cu inca un strat de roșii și ardei pana la nivelul branzei. Totul se stropeste cu ulei de masline și se presară cu oregano uscat. La fel procedam si cu restul portiilor. Coacem toate cele 4-5 portii obtinute timp de 20-30 de minute, pana devine suprafata branzei usor aurie, iar rosiile si ardeii moi si caramelizati.

 

Se serveste calda cu felii de paine sau cu pita – paine greceasca!

Mie deja imi ploua in gura, voua?

Hai sa aveti spor in toate!!

V-am pupat,
Mihaela

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply