Aceste chifteluțe cu dovlecei și ricotta, la cuptor , au fost pe val în aceasta vara. O modalitate destul de plăcută și gustoasa de a mânca dovlecei. Dacă nu aveți ricotta sa nu va speriați, poate fi înlocuită cu brânza noastră de vaci, fără nicio problemă. Orice mofturos va fi încântat de chifteluțele cu ricotta, fiind aspectuoase , delicioase și ușor de mâncat :). Le-am servit cu un sos tzatziki demențial și răcoritor . Încă un motiv în plus de a le încerca ! Sosul tzatziki ii da un plus de gust și savoare!
Iar dacă aceasta rețeta cu dovlecei nu va mulțumește , poate va încântă un tort sărat de dovlecei cu roșii și sos tzatziki. Este și acesta gustos și aspectuos!
În rest despre chifteluțe delicioase, pline de savoare, am primit doar laude atât de la membri familiei cât și de la comunitatea mea de pe Instagram . Tot pe Instagram găsiți și un video/reel zic eu drăguț al acestor chifteluțe cu dovlecei și ricotta, cu toți pașii preparării.
Sa trecem la treaba și sa va povestesc cum le-am făcut!
Chiftelute cu dovlecei și ricotta, la cuptor
Ingredients
- Ingrediente
- 2 dovlecei rași medii tineri sau zucchini
- 150 g. ricotta
- 1 ou
- 3 lingurițe de parmezan ras
- 3 lingurițe de pesmet
- marar
- Sare și piper
- Ulei de măsline
Instructions
Spalam dovleceii și ii dam prin răzătoarea mare. Ii scurgem de apa lăsată.
Dovleceii rași și scurși de lichidul lăsat ii amestecam cu restul de ingrediente : ricotta, oul, parmezanul, pesmetul și mărarul tocat. Adăugăm sare după gust.
Formam chifteluțele în palme, le așezăm în tava de copt și le stropim cu ulei de măsline.
Coacem chifteluțele cca 20 min, la 180 grade (cuptorul încălzit in prealabil), pana prin o culoare aurie la suprafață.
Poftă bună!
No Comments