Ingrediente pentru o portie:
2-3 oua
10 gr. unt
4-5 bucati de sparanghel
2 lingurite pline de parmezan ras
Curatam sparanghelul eliminand partea de jos, care este mai dura si il spalam sub jet de apa.
Il preparam la aburi 5 – 8 minute (ar fi metoda cea mai recomandata pentru pastrarea nutrientilor) sau il fierbem in apa clocotita timp de 5 minute circa.
Cand e gata il lasam sa se raceasca.
Intr-un vas spargem ouale, condimentandu-le cu sare si piper dupa gust. Le amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Intr-o tigaie de cca 26 cm topim untul, turnam compozitia de oua si le prajim doar pe o singura latura, pana devine usor aurie.
Particularitatea omletei este ca se coace doar pe o singura latura si trebuie sa ramana moale in interior.
Inainte de a opri flacara de sub tigaie, adaugam pe o jumatate din omleta sparanghelul taiat bucati mai mici. Apoi vine randul parmezanului sa fie presarat peste, iar in final inchidem cu cealalta parte fara ingrediente (ca o semiluna), ajutandu-ne de o spatula.
Scoatem omleta din tigaie si o punem intr-o farfurie, pentru ca este gata de servit !!!
Recomand ca aceasta omleta „sobra” sa „apara” in fata gurmanzilor numai in stare calda. 🙂 O vor devora cu siguranta !!! Puteti incerca si va veti convinge.
Pofta buna!!!
Degustatorilor mei oficiali le-a placut foarte mult !!! S-a cerut bis !!!
Ma puteti urmari pe Facebook si pe Instagram pentru a fi la curent cu activitati si noutati atat de pe blog cat si din viata unui foodblogger ????????????
Â
No Comments