Cu siguranta ati avut zile in care nu ati avut inspiratie ce sa pregatiti repede si gustos la pranz sau la cina sau si mai si, atunci cand te-a sunat un musafir ce urmeaza sa vina intr-o ora..????. Vreti o reteta rapida, sanatoasa, dar si de efect? Parerea mea e ca aceasta reteta va va salva din oricare din situatiile de „urgenta” in care va aflati, iar cei ce vor gusta din acest fel de mancare vor avea parte de o experienta foarte placuta! Ingredientele sunt la indemana fiecaruia, gusutul este rafinat si cu un aspect deosebit, zic eu ????????. Sper ca v-am convins, pentru ca mie chiar asa mi s-a intamplat, iar aceasta reteta a fost perfecta la momentul potrivit si a fost savurata cu multa placere avand un aer elegant si inedit!
6 buc. goujonette de somon
6 dovlecei
6 rosii cherry
usturoi
unt
oregano, cimbru
lamaie
sare si piper dupa gust
Pentru aceasta reteta am folosit goujonette de somon si nu somonul clasic pentru ca mi-au parut mai de efect si am reusit sa dozez portiile mult mai usor. Spalam bucatile de goujonette si le asezam in tava de cuptor dandu-le o forma rotunda, pe care apoi le stropim cu suc de lamaie.
Tot in tava langa somon, am „aruncat” si cateva rosii cherry. Cam cate una de fiecare portie.
Cuptorul il incalzim pana la o temperatura de 180 de grade. Coacem somonul cca 25 de minute.
Cu 10 minute inainte de a scoate somonul din cuptor, ne ocupam si de tagliatelele de dovlecel. Am folosit cate un dovlecel per portie. Am spalat dovlecelul sub jet de apa si l-am feliat cu ajutorul curatatorului de legume, pana am ajuns la partea cu semintele. Deci, tagliatelele le putem „produce” numai din partea exterioara a dovlecelului pana la seminte. In tigaie am topit putin unt si am adaugat fasiile de dovlecel.
Le-am sotat pana s-au inmuiat, iar la sfarsit le-am stropit cu lamaie si presarat putin oregano si cimbru uscat, care evident sunt optionale.
Am aranjat frumos tagliatelele de dovlecel pe o farfurie, iar peste ele am pus somonul , rosia cherry si cateva fire de marar !
Ce parere aveti?
Eu va indemn sa incercati! Spor la gatit si incercat gusturi si retete noi!
V-am pupat!
Cu drag,
Mihaela
Ma puteti urmari pe Facebook si pe Instagram pentru a fi la curent cu activitati si noutati atat de pe blog cat si din viata unui foodblogger ????????????
No Comments