Vinetele – leguma vedeta a verii! Ne permite sa creem, inventam, preparam diverse bucate care mai de care mai gustoase!! La cuptor, umplute, la gratar, in ulei de masline, paste sau chiftele, retetele pentru vinete sunt nelimitate!! Astazi ne oprim la chiftele :). Apetisante, gustoase, dragute si usor de preparat! Asa as descrie aceste chiftelute de vinete cu branza de capra! Pentru a le face si mai gustoase, le-am servit cu un sos
tzatziki, ce le pune in valoare si mai mult! ????
Ingrediente:
450 gr. vinete
250 gr de branza de capra /vaca
2 oua
40 gr.pesmet
1 catel usturoi
ulei de masline
ierburi aromatice (busuioc, patrunjel)
sare si piper dupa gust
Incepem prin a pregati vinetele.
E necesar sa le taiem cubulete. Le punem intr-o tigaie si le stropim cu ulei de masline.
Coacem vinetele la foc moderat pana devin moi.
Dupa ce s-au copt, le transferam intr-un bol incapator. Adaugam 2 oua, ierburi aromatice dupa preferinte (busuioc, patrunjel, ceapa verde, oregano, etc), un usturoi pasat, branza de capra, sare si piper dupa gust.
Cu ajutorul unui mixer vertical pasam compozitia, dar nu foarte mult, astfel incat sa ramana si bucati mai mari.
La final in amestecul pasat turnam si pesmet. Amestecam din nou, iar consistenta compozitiei trebuie sa ne permita obtinerea de chiftele usor de modelat.
Intr-o farurie turnam pesmet si rostogolim prin el fiecare chiftea. Aceasta suprafata cu pesmet ii va da un aspect gratinat si placut.
Le prajim pe ambele parti pana obtinem o crusta usor dorata.
Si la cuptor am avut un rezultat foarte bun cu aceste chiftelute!!Le-am stropit cu ulei de masline si le-am copt cca 20 min la 180 grade. Cuptorul a fost preincalzit in prealabil!
|
branza de capra @LaColline mi-a fost de ajutor in prepararea acestor chiftelute 🙂 |
Am gasit si la Cristina – Diva in Bucatarie, o reteta asemanatoare : chiftelute de dovlecei cu telemea !! Cred ca o sa va placa!!
O saptamana cu mult spor si inspiratie sa aveti!!
Mihaela
No Comments