Lifestyle

Invata secretele bucatariei italiene de la chefi cu renume international

mai 16, 2017
Stiti deja ca in urma cu cateva saptamani am participat la redeschiderea terasei Roberto’s! Tot atunci chefii Marco Magri și Franz Conde ne anuntau ca pregatesc si alte surprize pentru oaspetii ce le vor trece pragul si vor sa invete din secretele bucatariei italiene.
În fiecare seară de miercuri, din data de 3 mai, Roberto’s, restaurantul italian al hotelului Athénée Palace Hilton, găzduiește sub conceptul „Il Tavolo dello Chef” clase de gătit sub îndrumarea renumitilor bucătari.
În cadrul claselor de gătit oaspeții vor fi întâmpinați cu aperitive, se vor familiariza cu bucătarii, cu sommelierul restaurantului și cu ceilalți participanți la masterclass, vor avea parte de degustări de vin și vor pregăti împreună cu chefii antreuri și un fel principal de mâncare (paste sau risotto), pe care le vor servi ulterior în cadrul unei cine „tutti a tavola”.
Il Tavolo dello Chef este o oportunitate deosebită de a savura o cină exclusivistă gătită la minut, în timp ce Chef Marco Magri, bucătarul-șef al restaurantului Roberto’s, și Executive Chef Franz Conde le împărtășesc oaspeților din secretele adevăratei cucina italiana. Ambii șefi au lucrat cu legendarul Aimo Moroni, de la vestitul restaurant cu 2*Michelin „Il Luogo de Aimo e Nadia” din Milano, și au creat conceptul și meniul pentru Roberto’s București și pentru Roberto’s Amsterdam.
Pasiunea pentru mâncare și conservarea patrimoniului culinar italienesc fac parte din filozofia Roberto’s, de aceea Il Tavola dello Chef își propune să răspândească tradițiile culinare și viticole din Italia prin intermediul rețetelor autentic italienești, și să le ofere oaspeților un mod deosebit de a experimenta bucătăria italiană. „Bucătăria italiană este o bucătărie simplă, nu este o bucătărie elevată – gustul ei este dat de ingredientele proaspete și naturale și această simplitate o face atât de de gustoasă „, explică Chef Marco Magri.
În fiecare miercuri, Roberto’s devine spațiul perfect pentru cursurile de gătit.
Il Tavolo dello Chef are loc în fiecare miercuri, între orele 18.00 – 21.30, din mai până în iunie. Săptămânal, restaurantul Roberto’s va deveni un adevărat centru al schimbului de experiență și al dezvoltării tehnicilor culinare, oaspeții având ocazia de a se bucura atât de ambianța plăcută și de bucătăria italiană specifică restaurantului, cât și de conversații cu cei doi bucătari, pe diverse teme privind ingredientele și tehnicile de gătit, sau secretele din spatele bucătăriei de cinci stele.
O sesiune de gătit costă 250 RON de persoană și poate fi rezervată până în ziua desfășurării cursului, în limita disponibilității locurilor, la +40 731 305 777 sau prin email la reservations@robertos.ro.
Chef Franz Conde este Executive Chef Athénée Palace Hilton din 2016, după ce a lucrat timp de nouă ani la Hilton Amsterdam, unde a dezvoltat și lansat meniul și conceptul restaurantului Roberto’s Amsterdam și cartea de bucate Roberto’s Pura Cucina Italiana. Anterior, Chef Conde a fost Executive Sous Chef la Ciragan Palace Kempisnski Istanbul, numit în mod constant unul dintre cele mai bune hoteluri din Europa și din lume, Executive Chef la Gaucho Restaurant Group (UK) și Head Chef al restaurantului Aragua în Dartmouth (UK). Dezvoltarea sa profesională se datorează unor mari nume din industria gastronomiei, precum Patrick Dwyer și Armando Scannone, cu care a avut plăcerea că lucreze de timpuriu.
Chef Marco Magri este bucătarul de origine italiană al restaurantului Roberto’s din cadrul Athénée Palace Hilton, fiind alături de echipa restaurantului din anul 2013. Chef Magri și-a început cariera în domeniul gastronomiei în Milano, apoi în diverse restaurante de lux atât din Italia, cât și din alte țări precum Franța, Japonia sau Maldive. Printre ultimele sale poziții s-au numărat acelea de Executive Chef în cadrul hotelului Ramada Plaza din Milano și Executive Chef în cadrul congomeratului de hoteluri și săli de banqueting Convivium, Italia. Acum Marco este responsabil cu asigurarea bunei funcționări a bucătăriei restaurantului Roberto’s, oferind oaspeților o experiență gastronomică de excepție.
Ca blogger culinar sunt intr-o continua cautare de retete noi, experimente culinare, experiente sociale care sa ma ajute sa imi diversific gama de retete, sa-mi imbogatesc cunostintele cu noi informatii si autentice legate de food si care sa ma hraneasca atat spiritual cat si fizic. De aceea astfel de Cooking Class-uri mi se par o oportune perfecta pentru a invata lucruri noi si de ce nu, sa le imbunatatesti pe cele vechi.
O zi frumoasa Va doresc,
V-am pupat!

Mihaela

 

Ma puteti urmari pe Facebook si pe Instagram pentru a fi la curent cu activitati si noutati atat de pe blog cat si din viata unui foodblogger ????????????

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply