Calatorii si gusturi

Ce am mancat in Praga – mic ghid culinar pentru cei ce vor sa viziteze capitala Cehiei

mai 11, 2017
Ai cumva Praga pe lista ta de „Obligatoriu de vizitat”? Daca da, atunci trebuie sa o muti chiar printre primele! Pentru mine a fost dragoste la prima vedere!!! Ai de vazut multe acolo, incepand cu faimosul ceas astronomic cu complicatul lui mecanism de miscare si care marcheaza de secole timpul orasului, turnurile si podurile care dau o nota de mister si farmec in oras, tipurile de beri pe care le puteti incerca in timpul sejurului si principalele monumente ale orasului. Deci nu puteti rata aceasta destinatie, este un oras de care m-am indragostit instant!

 

Nu am mai scris pana acum despre sejururile mele si ale familiei, dar am zis ca partea cu bucataria ceha, din acest city break, trebuie neaparat sa o las aici pe blog, intr-un scurt ghid culinar pentru a-mi ramane amintire si de ce nu, pentru a va inspira si pe voi!

 

Masa traditionala ceha incepe cu supa de usturoi (Česneková Polévka) – este bestiala si este perfecta si pentru sanatate. Am inteles ca in Slovacia este mult mai buna, dar daca nu am avut cu ce sa o compar, pentru mine a fost extraordinara 🙂

 

Cehilor le place carnea aproape la fel ca si berea 🙂 (asta trebuie sa stiti ) . O acopera cu diferite sosuri, insotite de paine sau cartofi, galuste coapte sau fierte. O adevarata „tortura” calorica pentru organism , dar trebuie sa subliniez ca gustul acestor feluri de mancare cu carne sunt absolut delicioase.
Svickova na smetane (file marinat cu sos de smantana)

 

Vepřo-knedlo-zeloși (friptură de porc+ceafa afumata+pulpa de rata) cu garnitura de varza alba si rosie

 

Pulpa de rata cu galuste coapte de cartofi si varza rosie
Toate mancarurile au fost share-uite cu sotul meu sau comandate de el si gustate de mine, pentru ca eu una singura nu aveam nicio sansa sa mananc atat de mult si recunosc ca nu sunt fanul carnii. Imi place sa o gust, dar in cantitati limitate. Mi-a placut mult carnatul lor traditional pe care il gasesti in pietele amenajate in zonele populate! Tot in piete e plin cu mancare variata din meniul lor traditional. Eu m-am indragostit de tagaile uriase 🙂

 

 

 

Partea dulce a sejurului a fost preferata mea! In Praga nu puteam sa ratez cel mai renumit desert ceh Medovnik-ul aka Marlenka sau Honey Cake :). Incantator de delicios, dulce si irezistibil! Acest tort de miere alterneaza opt straturi de blat cu o umplutura cremoasa si nuci! Este unul din torturile mele preferate!! Cu siguranta va deveni si al vostru dupa ce il veti gusta!!

 

 

 

Un lucru e sigur, daca vizitezi Praga, mancarea traditionala e delicioasa, variata, cu multa aroma si de ce nu, accesibila la pret !!! Iar daca ajungeti in capitala Cehiei nu ratati Turul Berii, cu vizite organizate la diversele PIVOVAR-uri din oras (restaurante cu fabricute proprii de bere artizanala). Este o experienta unica si inedita, iar amintirile va vor ramane imprimate cu siguranta toata viata :)!

 

 

Sunt sigura ca am ratat multe feluri de mancare si multe alte locuri interesante in Praga, dar va las pe voi sa le descoperiti sau cine stie poate le voi redescoperi intr-o alta vizita :).

 

V-am pupat,
Mihaela

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    coco
    mai 12, 2017 at 6:19 am

    am Praga pe lista, sper sa ajung cat mai curand, multumim de inspiratie!

  • Reply
    negrescu mihaela
    mai 12, 2017 at 6:25 am

    Da, nu trebuie sa ratezi acest oras minuntat!! Te pup!Multumesc pentru vizita si te mai astept!! 🙂

  • Leave a Reply