Aceasta reteta am preluat-o de la Adi Hadean. M-a incantat foarte mult combinatia dintre dovleac si nuca, combinatie ce pana acum nu am incercat-o si evident am devenit curioasa :)).
Aluat:
2 cani faina (cca 400 gr)
1 ou
1 lingura de zahar
putina sare
o lingura de miere
o lingura de otet de mere
2 linguri de ulei
apa o cana de apa calduta
Umplutura:
dovleac
1 ceasca de zahar
nuci
zahar
scortisoara
vin rosu
1 ou pentru uns suprafata aluatului
In primul rand am pregatit aluatul amestecand ingredientele mai sus mentionate.
Trebuie sa obtineti un aluat moale,fraged si nelipicios.Il las deoparte sa se odineasca il acopar cu un prosop curat si trec la prepararea umpluturii.
Dovleacul l-am ras si l-am amestecat cu zahar, scortisoara si la pus la inmuiat intr-o tigaie la foc mediu.
Nu il tineti prea mult, doar cat se fragezeasca. Tot in acelasi timp am pus pe foc, intr-un vas cu fundul gros, nuca cu vinul, o lingura de zahar si scortioara. Se lasa pe foc pana se umfla nuca.
Ulterior am scurs nuca, am tocat-o si am amestecat-o cu dovleacul inmuiat.
Am impartit aluatul in doua si l-am intins in foi subtiri. Am impartit si umplutura in doua si am distribuit-o pe cele doua foi doar pe jumatate din suprafata lor.
Le-am rulat si le-am aranjat pe o tava de copt.
Am crestat rulourile, le-am uns cu ou batut si le-am tinut la cuptor (care a fost in prealabil incalzit) la 180 de grade timp de 35 minute cca.
Pofta mare!!
12 Comments
TeoBucatar
decembrie 21, 2011 at 7:28 pmMihaela iubita,nu de mult am facut-o si eu si e grozava.Ceea ce vreau sa-ti spun,in mod special e ca ma bucur ca te-am cunoscut si iti doresc ca aceste sarbatori sa iti aduca t ceea ce iti doresti.
la multi ani si mii de pupici!
fantezie in bucatarie
decembrie 21, 2011 at 9:09 pmTeo,placerea este reciproca!!multumesc din suflet pentru urare!!La fel iti doresc si tie tot binele din lume si sa ai parte de sarbatori frumoase si bogate din toate punctele de vedere!!!Pupici!!
Adela Zilahi
decembrie 21, 2011 at 10:18 pmSi eu spun acelas lucru ma bucur ca te-am cunoscut, defapt v-am cunoscut, nu conteaza daca doar ,,virtual,,!!! Iti doresc sarbatori fericite, iar anul nou sa va aduca doar bucurii si realizari pe toate planurile! La multi ani!! Mii de pupicei strengarilor!! Si tie Mihaela pupici-pupici! 🙂
Adela Zilahi
decembrie 21, 2011 at 10:19 pmPlacinta arata super, am sa incerc si eu combinatia! Pup!!!
Paprika&Paprika
decembrie 22, 2011 at 10:22 amI would like to
invite you to partecipate to my new Ephiphany giveway.
I love beautiful table and houshold linen, i hope you also like it
because you can win these beautiful apron and dishtowel!
You must leave a comment to Giveaway post telling me yr promise that you will make for the new year! And that's it!
Please also expose giveaway banner on your sidebar.
The Givaway will closed on 6 of January 2012, i will draw the
winner at Epiphany.
I wish you and your family a Merry Christmas!!
Aniko
fantezie in bucatarie
decembrie 22, 2011 at 8:59 pm@Adela ma bucur nespus ca datorita blogului am gasit prieteni adevarati!!!!Iti multumesc mult pentru sustinere si prezenta!!Sarbatoarea Craciunului sa iti aduca numai dragoste,caldura si sanatate!!!Si nu pot sa inchei acest mesaj fara ati pupaci sterngaritele!!!Sarbatori fericite!!
Alexandrina
decembrie 23, 2011 at 11:41 pmSarbatori fericite, cu sanatate, bucurii si impliniri!
maria mihalache
decembrie 24, 2011 at 5:01 pmCraciun fericit alaturi de cei dragi!
catkitchen
decembrie 25, 2011 at 10:41 amCraciun fericit, plin de bucurii !!!
fantezie in bucatarie
decembrie 26, 2011 at 10:33 am@Alexandrina,Maria,Cat!!Multumesc mult pentru urari!!Va doresc si vou Sarbatori frumoase in continuare!!!
yaya6
decembrie 26, 2011 at 2:08 pmiti doresc tot binele pe care mi-l doresc mie si familiei mele,graciun fericit!!!te pup
fantezie in bucatarie
decembrie 28, 2011 at 9:07 am@yaya iti multumesc mult si tie iti doresc la fel!!Sarbatori frumoase in continuare!!