Am primit cu ceva timp in urma , in dar ,o carte cu retete dulci, (sunt cam vreo 10 ani de atunci :)..)….Recunosc ca in toti acesti ani am admirat acele poze incat le mancam cu ochii, dar curaj nu imi gaseam sa incerc vreuna din ele…Ei, acum luandu-mi inima in dinti am zis ca veni momentul sa incerc vreo reteta…Am ales aceasta tarta bavareza cu crema de mascarpone si mere prajite in sos de vin alb si cu zahar!!!O imbinare perfecta de arome!!!
P.S.Si daca tot am facut o tarta cu mere am decis sa particip cu ea la Provocarea lunii noiembrie ” Dulce Romanie” lansata de Alexandrina.
Ingrediente 8 persoane:
Pentru aluatul de tarta:
200 gr.faina
100 gr.unt
80 gr.zahar
2 galbenusuri
coaja de lamaie
Crema:
200 gr. de mascarpone
100 gr.zahar
2 oua
1 mar mare (de preferat sun merele Granny Smith, eu nu am avut si le-am folosit pe cele Golden)
suc de la 1/2 lamaie
Pentru decorare:
2 mere
50 grame de zahar
250 gr. vin alb
Recomand pentru aceasta tarta o tava de 24 cm diametru. A mea a fost mai mare si tarta nu a iesit atat de inalta,dar oricum delicioasa!
Incepem prepararea tartei prin a pregati aluatul de tarta. Se amesteca galbenusul cu zaharul si se toarna intr-un vas cu faina, untul (la temperatura camerei ) taiat bucatele si coaja de lamaie.
Se lucreaza rapid toate ingredientele cu buricul degetelor, fara a insista prea mult. Formati o bila de aluat, o inveliti in folie alimentara si o tineti la frigider cel putin 30 de minute.
Am incins cuptorul la 180 de grade. Am scos bila din frigider dupa ce timpul s-a scurs si am intins aluatul pana am obtinut o grosime de 4-5 mm.
Am pus-o intr-o tava rotunda, am perforat fundul acesteia cu furculita si am bagat-o la cuptor pentru 10 minute aproximativ.
Dupa ce tarta a inceput sa prinda putina culoare, am scos-o din cuptor si am lasat-o deoparte pana am pregatit crema.
Pentru a obtine crema am amestecat zaharul cu ouale, am adaugat mascarpone si la sfarsit merele care au fost taiate felii in prealabil si stropite cu sucul de la 1/2 lamaie.
Toata crema se toarna in forma de tarta si se da din nou la cuptor pentru 25 minute la 180 de grade.
Pentru decorarea acestei tarte am pregatit feliile de mere si le-am amestecat cu zahar si vin. Toata aceasta compozitie se toarna intr-o tigaie si se fierb pana merele devin moi (atentie nu le lasati se se inmoaie prea tare …sa se desfaca).
Dupa ce am scos tarta din cuptor am lasat-o sa se raceasca si am ornat-o cu aceste mere moi cu aroma de vin.
Un rezultat excelent!!!
Pofta maaare!!!!!
11 Comments
Fancy Cake
noiembrie 28, 2011 at 2:31 pmCe aroma minunata!
Ruxi
noiembrie 28, 2011 at 3:05 pmMmm mmm m … faaaancy! Succes cu provocarea lunii noiembrie.
Adela Zilahi
noiembrie 28, 2011 at 4:34 pmO minunatie! As vrea si eu!!!! Pupici nazdravanilor! Te pup!
TeoBucatar
noiembrie 28, 2011 at 6:10 pmFoarte bine arata bavareza ta!
fantezie in bucatarie
noiembrie 29, 2011 at 1:00 pmMerci Fancy!!!intr-adevar o aroma inedita!!!O zi frumoasa!!!!
fantezie in bucatarie
noiembrie 29, 2011 at 1:01 pmMerci Ruxi!!!Pupici!!!
fantezie in bucatarie
noiembrie 29, 2011 at 1:02 pmAde te astept oricand doresti ca sa te pot servi!!:))Pupici!!
fantezie in bucatarie
noiembrie 29, 2011 at 1:02 pmMultumesc Teo!!!
DiaMar-bucataria galbena
noiembrie 29, 2011 at 1:03 pmMere peste tot.Si eu le ador,as incerca toate retetele posibile.Pupici!
catkitchen
noiembrie 30, 2011 at 9:14 amnu cred ca a mai ramas si ptr mine ceva , asa-i?
🙁
fantezie in bucatarie
decembrie 8, 2011 at 6:18 amasa e…Cat s-a mancat toata 🙂 o zi frumoasa sa ai!!!