Acest cheesecake, l-am făcut fix cu un an în urma , dar nu a apucat sa fie publicat aici pe blog, doar pe instagram🙈. Am zis totuși ca merita onoarea de a fi prezent și aici pe blog. Nu e un cheesecake complicat, este simplu ” ca buna ziua”😊. E făcut în stilul meu, rapid și ușor!😋
Las și textul meu de anul trecut, publicat pe Instagram . Vreau sa îmi aduc aminte de acea perioada de început de pandemie…cu bune și cu rele….
“Astazi după o foarte lungă perioadă de izolare, am ieșit pană la magazinul de la colț🙈. Echipată corespunzator😷, mi-am cumparat strictul necesar si fuguța inapoi acasă…
Nu am putut sa nu observ cat de frumoasă s-a facut natura.❤️🤍🌈
Am trecut si pe langa cațiva pomi infloriți si am indraznit sa rup cateva crenguțe, sa-mi aduc un strop de primăvară in casă cu care am dichisit acest cheesecake rustic🥰❤️ 🍰
Un cheesecake mai “bronzat”, dar pentru noi nu e o problemă😉. Ne place așa, rusic si bun👍🥰🙃. 🍰”
Cheesecake simplu la cuptor
Ingredients
- Ingrediente tava 18 cm:
- 80 gr.piscoturi/biscuiți digestivi
- 50 gr.unt
- Pentru cremă:
- 2 ouă
- 60 gr. zahar
- 550 gr. branza tip "făgărăș" sau 225 gr.de brânză și 225 gr.smantana
- coajă de lămâie ecologică
- o linguriță de esență de vanilie
Instructions
Maruntim biscuitii și/sau piscoturile (depinde ce aveți prin casa😉) cu ajutorul unui robot de bucătărie.
Topim untul și îl adăugăm peste biscuiții maruntiti. Amestecam bine astfel încât biscuiți sa absoarbă bine untul.
Tapetam cu hârtie de copt fundul unei tavi cu inel detașabil , iar marginile le ungem cu putin unt. Transferam amestecul de biscuiți în tavă. Aplatizam compoziția din biscuiți cu ajutorul unei linguri, pentru a crea o baza solida pentru crema.
Intr-un bol mai mare , brânză tip "făgărăș", punem ouăle , zaharul, coaja de lămâie și o linguriță de esența de vanilie. Amestecam toate Ingredientele pana la omogenizare.
Turnam crema peste biscuiți.
Coacem cheesecake ul cca 40-45 min la 180 grade (cuptorul fiind încălzit în prealabil), pana se rumenește ușor.
No Comments