Feluri principale/ Retete

Cartofi copti serviti cu linte,sparangel si sos tzatziki

mai 7, 2020

Ce atatea prajituri pe aici pe blog, hai ca era cazul sa vin si cu ceva mai light, super gustos, aratos si sanatos! Asa cum v-am obisnuit nu e vorba de o reteta complicata: cartofi copti serviti cu linte, sparangel si sos tzatziki !Poate fi o reteta potrivita atat pentru pranz cat si pentru cina. Tot ce aveti nevoie sunt cativa cartofi copti, sa fierbeti o mana de linte verde si sa trageti la tigaie niste fire fragede de sparanghel , iar cireasa de pe tort este sosul tzatziki , care leaga toate ingredientele si le da un gust de mare clasa. Ne-am lins pe degete, parol!

Sa aveti pofta!

Mihaela N

Cartofi copti serviti cu linte,sparangel si sos tzatziki

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Încarc...
By Mihaela Negrescu Serves: 4 persoane
Prep Time: 10 minute Cooking Time: 60 minute

Ingredients

  • Ingrediente 4 persoane:
  • 1 kg de cartofi
  • 50 gr.unt
  • 200 gr. linte verde
  • o legatura de sparanghel proaspat
  • sare, piper, condimente preferate
  • folie de aluminiu
  • Ingrediente sos tzatziki :
  • 300 ml. Iaurt grecesc 10% sau puteti folosi smantana de 12%
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • o lingura de otet (adaptati dupa gustul vostru)
  • 2 catei usturoi,
  • marar 3 – 4 fire optional
  • castravete ras optional
  • sare dupa gust

Instructions

1

Va recomand sa alegeti pentru copt cartofi aproximativ de aceeasi dimensiune. Cartofii se spala foarte bine, pentru a indeparta toate impuritatile de pe ei.

2

Se taie in jumatate, se adauga putin unt in mijloc , se sareaza si se formeaza la loc cartoful.

3

Se infasoara individual fiecare cartof in folie de aluminiu si se pun intr-o tava de copt. Se dau la cuptor, pentru cca o ora la 200 de grade C. (cuptorul trebuie incalzit in prealabil). Sunt gata cand patrunde furculita cu usurinta in ei.

4

Sparanghelul se spala , i se indeparteaza partea de jos, mai dura a tulpinii (se rupe efectiv cu mana), se condimenteaza dupa gust si se prajeste in ulei de masline pana devine fraged.

5

Lintea se spala si se fierbe in cca 2 litri de apa timp de 30 de minute. Abia dupa ce a terminat de fiert, sarati si condimentati, deoarece in caz contrar s-ar putea prelungi timpul de fierbere.

6

Se aranjeaza in farfurie asa cum doriti, important sa aveti pofta!!

7

Pofta maraaare!!

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply