Ce atatea prajituri pe aici pe blog, hai ca era cazul sa vin si cu ceva mai light, super gustos, aratos si sanatos! Asa cum v-am obisnuit nu e vorba de o reteta complicata: cartofi copti serviti cu linte, sparangel si sos tzatziki !Poate fi o reteta potrivita atat pentru pranz cat si pentru cina. Tot ce aveti nevoie sunt cativa cartofi copti, sa fierbeti o mana de linte verde si sa trageti la tigaie niste fire fragede de sparanghel , iar cireasa de pe tort este sosul tzatziki , care leaga toate ingredientele si le da un gust de mare clasa. Ne-am lins pe degete, parol!
Sa aveti pofta!
Mihaela N
Cartofi copti serviti cu linte,sparangel si sos tzatziki
Ingredients
- Ingrediente 4 persoane:
- 1 kg de cartofi
- 50 gr.unt
- 200 gr. linte verde
- o legatura de sparanghel proaspat
- sare, piper, condimente preferate
- folie de aluminiu
- Ingrediente sos tzatziki :
- 300 ml. Iaurt grecesc 10% sau puteti folosi smantana de 12%
- 3-4 linguri de ulei de masline
- o lingura de otet (adaptati dupa gustul vostru)
- 2 catei usturoi,
- marar 3 – 4 fire optional
- castravete ras optional
- sare dupa gust
Instructions
Va recomand sa alegeti pentru copt cartofi aproximativ de aceeasi dimensiune. Cartofii se spala foarte bine, pentru a indeparta toate impuritatile de pe ei.
Se taie in jumatate, se adauga putin unt in mijloc , se sareaza si se formeaza la loc cartoful.
Se infasoara individual fiecare cartof in folie de aluminiu si se pun intr-o tava de copt. Se dau la cuptor, pentru cca o ora la 200 de grade C. (cuptorul trebuie incalzit in prealabil). Sunt gata cand patrunde furculita cu usurinta in ei.
Sparanghelul se spala , i se indeparteaza partea de jos, mai dura a tulpinii (se rupe efectiv cu mana), se condimenteaza dupa gust si se prajeste in ulei de masline pana devine fraged.
Lintea se spala si se fierbe in cca 2 litri de apa timp de 30 de minute. Abia dupa ce a terminat de fiert, sarati si condimentati, deoarece in caz contrar s-ar putea prelungi timpul de fierbere.
Se aranjeaza in farfurie asa cum doriti, important sa aveti pofta!!
Pofta maraaare!!
No Comments